Ürküten zararlı rakamları...

Sadece bir tek günde kaç adet zararlının ortaya çıktığını hiç düşündünüz mü? İşte korkunç gerçek...

Ürküten rakamlar!

PandaLabs, Panda Security'nin malware araştırma laboratuvarına 2008'de hergün 22.000 tanesi yeni tehditler olan 35.000 zararlı örneği rapor edildi. İspanya bilişim güvenliği sektöründeki firmalara rapor edilen toplam zararlı sayısı 15 milyonu buldu. Zararlı sayısındaki bu patlamanın esas korkutucu yanı PandaLabs'in geçmişteki çalışmalarıyla karşılaştırılıca ortaya çıkıyor. 2008'in ilk 8 ayında, 2008'den önceki 17 yılda rapor edilen zararlı toplamından daha fazla zararlı rapor edilmiş durumda.

Bu yeni malware grubunun büyük bir çoğunluğunu yüzde 67,8 ile; banka hesap, kullanıcı adı şifreler gibi özel bilgilerinizi ele geçirmeyi hedef almış olan Trojan'lar oluşturuyor. Tüm taramalarda bulunan tehditlerin yüzde 19,9'unu reklam yazılımları ve yüzde 4,22'sini solucanlar oluşturuyor. Bahsettiğimiz bu üç tehdit gurubu 2008'de yakalanan tüm tehditlerin yüzde 94,2'sine denk...

Zararlı sayısındaki artışa dikkat çeken PandaLabs'in 2008 yıllık raporu, sahte anti-malware programlarına da dikkat çekiyor. Bu tip programlar genelde adware olmakla birlikte gerçekmiş izlenimi veren arayüz tasarımları ile kullanıcıya bilgisayarına gerçekten bir tehdit bulaşmış izlenimi yaratmaya çalışıyor. Bu sahte programların maliyeti 70 dolar civarında olup, kendilerini oluşturan kişilere toplamda 13,65 milyon dolar kazandırmış durumda.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları