...Ve Anonymous saldırdı!

Anonymous dediğini yaptı, Türk sitelere saldırdı. İşte yaşananlar ve yayınlanan yeni bildiriler!

...Ve saldırdılar!

Anonymous adlı hacker grubu, söz verdiği gibi saat 18:00 itibariyle saldırılarına başladı. Devlet kurumlarına yönelik olarak saldırı düzenleyen grup, TİB başta olmak üzere DMİ'nin ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sayfalarını hedef aldı. DMİ'ye henüz girilemezken, TİB'e erişim yarım saat sonra sağlanabildi.

Saldırının hedefindeki web siteleri şunlar oldu:

TİB'in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) web sayfası: www.tib.gov.tr
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun web sayfası: www.sgk.gov.tr
Devlet Meteorolji İşleri'nin web sayfası: www.dmi.gov.tr
İhbarweb: www.ihbarweb.org.tr
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı resmi web sayfası: http://www.dzkk.tsk.tr/

Anonymous, YSK'ya saldıracakları iddiasını ise, yayınladıkları yeni bildiri ile yalanladı. Bu bildiride, saldırının Türk halkına yönelik olmadığına, aksine destek için yapıldığına dikkat çekiliyor ve Anonymous'un bir ülkeye bağlı olmadığının altı çiziliyor.

İlgili bildiriye haberimizin ikinci sayfasından, Anonymous saldırılarına karşı çıkan Türk hacker grubu Ayyıldız'ın bu saldırılara cevap verdiği kendi açıklamasına üçüncü sayfadan ulaşabilirsiniz...

İşte Anonymous tarafından yayınlanan son bildiri!

İşte Anonymous tarafından yayınlanan son bildiri!

"Hepinizin bildiği üzere Perşembe günü saat 18.00 itibariyle, Türkiye'de uygulanan sansüre karşı tepki koymak için bu sansürden sorumlu olan ve dolaylı da olsa destekleyen sitelere karşı operasyon düzenleyeceğiz. Saatin mesai bitimine denk gelmesi, devlet kurumlarıyla ilgili işleri olan vatandaşlarımın mağdur duruma düşmemesini istememizdendir. Bu operasyon Türk halkına değil, Türk halkının bilgi alma ve verme özgürlüğünü elinden almak isteyen sansür kurumlarınadır.
"Ancak halk arasında oluşan dedikodular ve medyada yer alan asılsız iddiaları endişe ile izlemekteyiz. Anonymous'un #operationturkey kod isimli operasyonu, Türkiye'nin internetini hedef almamaktadır.

Bu yüzden interneti çökertmek gibi bir durum söz konusu değildir.

Ancak bu durum, sitelerini koruyamayan kuruluşların uydurduğu bir bahane olup, operasyon anında kendilerini koruyamayacaklarının farkında oldukları için, interneti temelli sekteye uğratmaya hazırlıktır. Bu bahaneyle 22 Ağustos'taki genel filtreyi de topyekün denemiş olacaklar. Bu yalan iddia, Anonymous'a karşı "bakın, Anonymous size yardım etmiyor zarar veriyor, internetinizi elinizden alıyor" şeklinde kullanılacaktır. Öte yandan Anonymous Türkiye'nin demokratik seçimlerini bozmak gibi bir hedefe sahip olmadığından, pazar günü YSK sunucularına da saldırmayacaktır. Bu gibi oyunlara ve asılsız komplo teorilerine kanmayınız.

#operationturkey'in tek bir amacı vardır, o da internetin temel ilkesi olan bilgi alma ve bilgi verme özgürlüğüne sahip çıkmaktır.

Bu operasyon partilerle ilgili değildir, bu operasyon medyaya karşı değildir, bu operasyon Türk halkına karşı değildir, aksine Türk halkının yanındadır. Bu operasyon, Türkiye'de uygulanmakta olan internet sansürüne artık bir dur demek için yapılmaktadır. Bu operasyon, Türkiye'yi sansür ayıbından kurtarmak ve Türk halkının haber alma özgürlüklerini savunmak için yapılmaktadır. Ve bu sansür zihniyeti devam ettiği sürece, bu sansüre sebep verenler, uygulayanlar ve yardım edenlere karşı operasyonlar sürecektir. İlk operasyon sadece bir uyarıdır.

Türk medyasında yer aldığı üzre, Anonymous yabancı bir hacker örgütü değildir. Anonymous'un kimliği yoktur, ulusu yoktur.

Anonymous, dünyanın her yerinde bilgi ve ifade özgürlüğüne destek veren bir oluşumdur. Anonymous'un hiç bir devletle veya örgütle ilgisi yoktur. Anonymous, yaklaşık 2003 yılında kendi kendine oluşmuş ve evrimleşmiştir.

Herkes Anonymous olabilir. Patronunuz, işyerindeki temizlikçiniz, ilkokul öğretmeniniz, nişanlınız, sevgiliniz, hatta kendi çocuğunuz. Anonymous'un liderleri yoktur. Anonymous'un resmi mesajları yoktur. Anonymous'un resmi videoları yoktur. Anonymous'un resmi temsilcileri yoktur. Anonymous'un resmi buluşmaları yoktur.

Anonymous'un resmi bir amacı yoktur. Anonymous kişisel ordunuz değildir. Herkesin katkısı eşittir. Anonymous bütüne güvenir, Anonymous bütünün bir parçasıdır. Anonymous, anonimdir.

Kamuoyunun dikkatine arz ederiz.

"

Ve Türk hacker'lardan yanıt!

Ve Türk hacker'lardan yanıt!

Konuyla ilgili www.ayyildiz.org isimli internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Türk hacker'lar, "Son 3 gündür Türkiye'yi siber savaşla tehdit eden Anonymous adlı hacker grubu, Türkiye'ye saldırı kararı aldığı gün tarafımızdan büyük bir siber saldırıya uğradı ve serverları çöktü. Ne yapacaklarını şaşıran grup "free" yani ücretsiz sayfadan yayın yapmaya başladı. Bunu ise hacklenme korkuları ile yaptılar. Bu grup daha sonra basını kandırmak için kendilerinin sayfalarına yoğun girişten dolayı sayfalarının kapandığı yalanını ortaya attı. Buna sadece bu işleri bilmeyenler inandı, bizler ise güldük ve saldırılarımıza devam ederek Google'den bu grubun girişini yasaklattık. Dünkü yaptığımız saldırılar sonucu ve endüstriyel casuslukla mirc gruplarını kapatıp Türkiye'ye saldırı yapacak kişilerin IP'lerine ve bilgilerine ulaştık. Ayyıldız Tim olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılacak en ufak bir siber saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız. Şimdi bu IP'lerden bazılarını yayınlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları araştırmalar sonucu konunun internet sansürü ile alakasının olmadığını tespit ettiklerini belirten Türk hackerlar,"Siyasi bir saldırı için Anonymous grubunun da kandırıldığını öğrendik. İnci sözlük ve bazı siyasi grupların desteği ile Türkiye'ye siber saldırı yapılmasının rica edildiğini öğrendik. Amaç sansürü öne sürerek halkı isyana teşvik etmek. Ayyıldız olarak bu saldırıyı yapanlar ve destekleyenlerden siber ortamda intikamımız çok acı olacaktır. 9'uncu yılımızda bugüne kadar hiçbir siyasi grubu desteklemedik. Kuruluş amacımız Türk Milletini uluslararası arenada siber ortamda korumak ve savunmaktır. Kendi ülkesine ihanet eden bu alçakların en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz. Yüce Türk milletine zarar vermek isteyen herkes bunun bedelini ödemeli. Bundan sonra bu tip saldırıların daha da artacağını düşünerek gerekli önlemlerin alınmasını umut ediyoruz"dedi...

Bu arada Türk hacker grubu Ayyıldız da, Anonymous'a savaş açmış durumda. Anonymous'un sitesine bir süredir ulaşılamıyor.

chip.com.tr - Hurriyet

Okuyucu Yorumları