Ve Apple çıplaklığa izin verdi! Hayır vermedi

iPhone uygulamaları konusunda katı kuralları olan Apple çıplak kız fotoğraflarına nasıl izin verdi?

Çıplak kızlar sorun oldu!

Söz konusu olan iPhone uygulamaları olunca Apple'ın son derece hassas davrandığını biliyoruz. Sadece cinsellik içeren uygulamalar değil, cinselliğe erişim imkanı tanıyan uygulamalar bile bugüne kadar Apple'dan onay alamadı. Fakat 2 gündür bu durumun değiştiğine dair bazı karmaşık olaylar yaşandı. Apple, tamamen cinsellik içeren bir iPhone uygulaması olan Hottest Girls'ü onayladı ve App Store'da yayınlanmasına izin verdi.

Söz konusu olan Hottest Girls adlı uygulama aslında daha önce de App Store'da yer alıyor fakat çıplaklık içermeyen, sadece bikinili kızların bulunduğu resimler sunuyordu. Ama bu uygulama artık çıplak fotoğraflar da yayınlıyor. 1,99 dolara satın uygulama bir süre satışta kaldı ancak dün, bir anda ortadan kayboldu. Yapılan ilk açıklamalar uygulamanın çok yoğun bir ilgi gördüğü, geliştiricilerin sunucuları trafiği kaldıramayınca geçici olarak App Store'dan kaldırıldığı yönündeydi.

İşin aslı çok farklı...

İşin aslı çok farklı...
Apple'ın katı uygulama kuralları geçerliliğini koruyor...

Ancak işin aslı dün gece ortaya çıktı. Apple, önce onay verdiği Hottest Girls uygulamasını keskin bir manevrayla yasaklamıştı. Böylece Apple'ın cinselliğe karşı tutumun yumuşattığı söylentileri de geçerliliğini yitirmiş oldu.

Apple'dan yapılan açıklamada, şirketin App Store'da satılan ya da dağıtılan uygulamalar konusunda belli kuralları olduğunun altı çizildi ve bu kurallara uymayanlara asla izin verilmeyeceği bir kez daha dile getirildi. Hottest Girls'ün yazılımcısı uygulamayı ilk defa onaya sunduğunda içeriğinde çıplak fotoğraflar bulunmadığının belirtildiği açıklamada, söz konusu fotoğrafların sonradan, doğrudan yazılımcının sunucularından yüklendiği iddia ediliyor. Apple yazılımcı şirkete bu durumu düzeltmesi için yönünde uyarı yapmış, ancak şirket bu uyarıya kulak asmamış. Bunun üzerine de Apple, Hottest Girls'ü yasaklamak zorunda kalmış.

Okuyucu Yorumları