Verizon, Yahoo'yu 4,8 milyar dolara satın alıyor!

Söylentilere göre Yahoo, 4,8 milyar dolar karşılığında bir başka internet devine katılmak üzere!

Yahoo satılıyor!

Yeni söylentilere göre Yahoo, ABD'li mobil hizmet sağlayıcısı Verizon'un 4,8 milyar dolarlık teklifini kabul etti.

Satın almanın gerçeklmesiyle 1994'te Jerry Yang and David Filo'nun öğrenci yurdunda başlayan "Jerry ve David'in World Wide Web Kılavuzu" adıyla başlayan, bir zamanlar internetin en yüksek değere sahip mülkiyetlerinden biri olarak değerlendirilen Yahoo, internetin ilk günlerinden gelen bir başka firma olan Verizon'a katılmış olacak. Bir zamanların Google'ı olan, internet aramalarına hükmeden Yahoo'nun ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu atlamamak gerekiyor.

Yahoo, Google'ın ve ardından Faceobook'un ortaya çıkmasıyla geriye düşmeye başlamış; mobil web siteleri uygulamalar, bu düşüşü daha da hızlandırmıştı. Firmanın Tumblr gibi satın almaları ise pek faydalı olmadı. Yine de Verizon satın almasının ardından CEO Marissa Mayer, sonuç ne olursa olsun keyifli günler geçirecek. The New York Times'ın iddiasına göre Mayer, işten ayrılması durumunda 57 milyon dolar değerinde ödeme alacak.

Satın almanın şartları resmi olarak açıklanmasa da The Times ve diğer kaynaklar, Yahoo'nun elindeki 41 milyar dolar değerindeki Alibaba hissesinin, şu anki yatırımcıların elinde kalacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları