Video konferansın çevreye bile katkısı var

Video konferans lideri Tandberg'in Probil ile işbirliği, kurumlara ve çevreye katkı sağlayacak.

Video konferans devrimi

Ürünlerinde sunduğu kolay kullanım özellikleri ile tanınan video konferans pazarının lideri Tandberg, Türkiye'de danışmanlık ve sistem entegrasyonu alanında iş ortağı olarak sektörün önde gelen firması Probil'i seçti.

Başta yüksek bant genişliği olmak üzere son dönemde yaşanan teknolojik gelişmelerle düşük maliyetli bir çözüm seçeneği haline gelen video konferans, dünyanın önde gelen iş pazarlarında giderek daha yaygın hale geliyor.

Video konferansın sağladığı avantajların uzun yıllardır bilindiğine dikkat çeken Probil İş Çözümleri Direktörü Necmi Ön, konu hakkında şunları dile getirdi: "Ancak bu seçenek altyapının kısıtlılığı ve yüksek maliyet gibi caydırıcı nedenlerle yalnızca büyük ölçekli kurumlar tarafından zorunlu durumlarda kullanılıyordu. Bugün gelinen noktada çok daha etkin ve düşük maliyetli çözümler içeren video konferans, seyahat zorunluluğunu ortadan kaldırarak verimliliğini artırmak isteyen tüm kurumlara ciddi alamda ekonomik ve çevreci bir seçenek sunuyor."

Hem ekonomik, hem çevreci

Çevre kirliliğinin giderek daha ciddi bir sorun haline geldiği günümüzde, iş amaçlı ulaşımın neden olduğu hava kirliliğinin azaltılması da büyük önem taşıyor. İkibinli yılların başında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir çalışanın sadece haftada 5 gün işe gidip gelmek için atmosfere saldığı yıllık ortalama karbondioksit miktarının en az 2,35 ton, Avrupa Birliği ortalamasınınsa 1,73 ton olduğu düşünüldüğünde, uzaktan görüntülü iletişimin çevreye sağlayabileceği katkı daha kolay anlaşılıyor. Dünyada bu konudaki farkındalık her geçen gün artarken, videokonferansın sunduğu avantajların da eklenmesiyle evden/uzaktan çalışma eğilimi giderek yaygınlaşıyor. Örneğin İngiltere'de uzaktan çalışanların tüm çalışanların sayısına oranı 1997'de yüzde 4 düzeyindeyken, bu oran 2005 yılında 1,8 milyon kişiyle yüzde 8'e çıkmış durumda. Amerika Birleşik Devletletleri'nde ise işini haftada en az bir gün evinden gören çalışan sayısı 2003 yılında 41,3 milyon iken, bu sayı sadece bir yıl gibi bir sürede yüzde 7,5 artış göstererek 2004 yılında 44,4 kişiye ulaştı.

Tümleşik iletişime değer katıyor
Gelişmiş video konferans sistemlerinin, yüz yüze görüşmenin sağladığı avantajları en üst düzeye taşıyarak uzaktan gerçekleştirilebilecek en doğal iletişim seçeneğini sunduğunu belirten Tandberg Türkiye Genel Müdürü Haluk Şarman, "Tandberg'in yüksek çözünürlükte görüntü ve ses kalitesi sağlayan sistemleri sayesinde katılımcılar neredeyse yan yanaymışçasına rahat, dolaysız ve kaliteli iletişim olanağına kavuşuyor. Video konferans artık yalnızca maliyetleri düşürücü bir unsur değil, müşterilere daha iyi hizmet sunmanın ve çevresel sorumluluğun da göstergesi olarak yorumlanıyor" dedi.

Probil'in, Tandberg ürünlerini içeren projelerin çözüme dönüşmesi aşamasında kurumlara katacağı avantaja dikkat çeken Şarman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tümleşik iletişim vizyonu çerçevesinde sunduğu çözümlerle müşterilerinin verimliliğinin artmasına önemli katkılar sağlayan Probil'in, sektörün dev isimleriyle yürüyen doğal iş ortaklığı da düşünüldüğünde bu alanda iş ortaklığı için en uygun adlardan biri olduğuna karar verdik."

Okuyucu Yorumları