Vista Görünümünde XP Masaüstü

Birkaç yardımcı program ile Vista masaüstü keyfini XP'nizde de sürebilirsiniz

Vista Görünümünde XP

Vista normal Windows görünümünü Sidebar, 3D-Masaüstü ve Aero-Glass kullanarak modernleştiriyor. Her zaman kullandığınız Windows XP'ye birkaç mause tıklamasıyla Vista'nın grafik işlevini kazandırabilirsiniz.

İlk bakışta Vista güçlü grafik görüntüleriyle bezenmiş farklı bir görünüme sahiptir. Aero-Glass Efekti olarak bilinen menü gösterimleri ve sidebar efektleri Vista'yı görsel açıdan daha üstün bir hale getiriyor. Xp'niz de birkaç yardımcı program ile bu grafik işlevine kavuşabilir. Bu programların en başarılı olanlarını sizler için araştırdık.

Boot Ekranları, Wallpaperlar ve İkonlar

Boot Ekranları, Wallpaperlar ve İkonlar

Kişisel wallpaper ve ikonlarla Windows masaüstünüzde çiçekler açacak. Sizlere bu değişimi nasıl gerçekleştireceğinizi göstereceğiz.

Vista Duvarkağıtları

Yağmur ormanları, güneşin batışı ya da siyah-beyaz motifler : Windows XP masaüstünde gerçek kalitedeki gerçek Vista duvar kağıtlarını kullanarak Vista görünümüne ilk adımı atabilirsiniz. Microsoft sizlere birbirinden özel 25 adet duvar kağıdı motifini sunuyor. Tek yapmanız gereken Vista duvar kağıtlarını indirin ve keyfinize göre seçip kullanın.

Vista Duvar Kağıtlarını İndirin


Vista İkon Paketi

Programlarınızın simgelerinde bir değişikliğe ne dersiniz? Bilgisayarınıza yükleyeceğiniz bir Vista ikon paketi ile programlarınızı çalıştırmak için daha bir hevesli olacaksınız. Sizlere sunduğumuz linkle 1100 adet farklı program ikonu ve çeşit çeşit Mouse işaretçileriyle Windows XP'nize hoş bir makyaj yapabilirsiniz. İndireceğiniz pakette, saatlerden oyunlara, program kısayollarına kadar 29 adet kategori bulunmakta.

Ikon Paketini İndirin

Boot Skin

Bilgisayarınız işletim sisteminizi açarken yıllardır karşınıza gelen Windows XP logosundan sıkılmış olabilirsiniz. Eğer sıkıldıysanız küçük bir programcık sayesinde yeni boot ekranlarına kavuşabilirsiniz. Yapmanız gereken programı bilgisayarınıza indirip kurmak. Programı açtığınızda Import File seçeneğinden boot resmini seçmeniz size yeni bir bilgisayar açılış görüntüsü sağlayacaktır. Birçok yeni boot ekranını buradan temin edebilirsiniz. Ayrıca bu sitede Windows Xp'nizi görsel açıdan yenileyebileceğiniz birçok araç da bulunmakta.

Vista Boot Skin Paketini İndirin

Vista'nın Saydamlığı XP'de

Vista'nın Saydamlığı XP'de

RAM'inizi ve işlemcinizi fazla yormadan, yeni işletim sistemi Vista'nın saydam ve hoş menü efektlerini XP'de de görebilirsiniz. Bunun için sizlere tavsiye edeceğimiz bu küçük programları yükleyerek masaüstünüzdeki değişimi görebilirsiniz.

Glass 2K

Glass 2k programı tek başına bir .exe dosyasıdır. Bu programı indirip tıkladığınızda bir menü saydamlığı ayar paneli görürsünüz. Bu panelden masaüstünüzde açtığınız pencerelerin ve simgelerin transparan ayarını yapabilir, değişik efektler yakalayabilirsiniz.

Glass 2k'yı İndirin


Vista CG

Glass 2k programı ile benzer özellikler taşıyan Vista CG, ücretsiz bir makyaj aracıdır. Kullanımı da oldukça kolay olan Vista CG, pencere yapılarını saydamlaştırarak sizlere Vista işletim sisteminin büyüleyici efektlerini verebilmektedir. Zip dosyası içersindeki tüm dosyaları açın ve yeni bir klasörün içine kopyalayın. VistaCG.msstyles' e tıklayın, açılan pencere direk olarak sizin görüntü ayarlarınız olacaktır. Bundan sonrası size kalmış. Renk ve saydamlık ayarlarını göz zevkinize göre düzenleyebilir ve yeni masaüstünüzün keyfini çıkarabilirsiniz.

Vista CG'yi İndirin

Google Desktop ile Vista Masaüstü

Google Desktop ile Vista Masaüstü

Google ücretsiz olarak sunduğu Google Desktop adlı programıyla Windows XP'ye mükemmel bir masaüstü görüntüsü sunuyor.

Vista henüz geliştirilme aşamasındayken oluşturulan Google Desktop programı aynı Vista'da olduğu gibi bir masaüstü görüntüsü sunuyor. Kenar Çubuğu oldukça başarılı bir şekilde oluşturulmuş Google Desktop ile, masaüstünüzde herhangi bir yerde canlı haberleri, bilgisayarınızdaki tüm resimleri ve daha pek çok öğeyi görüntüleyebilirsiniz.

Yine aynı kenar çubuğuna ekleyeceğiniz çok sayıda gadget(zımbırtı) ile e-postalarınıza, web geçmişinize ve tüm dosyalarınıza ulaşabilir, hızlı bir şekilde arama yapabilirsiniz. Kurması sadece birkaç saniye süren, RAM'inizi ve işlemcinizi yormayarak XP'nizin vazgeçilmezi olacak programı desktop.google.com adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Programın en ilgi çekici özelliklerinden biri ise Microsoft Vista ile de tam uyumlu çalışması :)

Google Masaüstünü İndirme Sayfası

XP'mi bu? Şaka yapıyorsun…

XP'mi bu? Şaka yapıyorsun…

Windows XP sisteminizin görünümünü, Microsoft'un yeni Windows Vista işletim sistemi ile değiştirmek ister misiniz? Hayır hayır, gidip bir Vista işletim sistemi almak zorunda değilsiniz. Bugüne kadar yapılmış en başarılı masaüstü modifiye programı, Vista Transformation Pack'i indirip kurmanız yeterli olacaktır.

Tüm Vista 5270 stilleri, Aero Style (Glass), Aero Style, Vista Media Player arayüzleri, Windows Media Player 11 arayüzleri, MSN Mesenger Vista arayüzleri, Vista ekran koruyucuları, 48 adet yeni Vista duvar kağıdı, güncel Vista sesleri, Vista boot ekranı, başlat butonu için Vista efektli görünümler ve Windows Blinds şeffaflığı gibi birçok özellik programla birlikte işletim sisteminize enjekte ediliyor.

Bu programı bilgisayarınıza kurmadan önce size birkaç uyarımız var. Vista Transformation Pack, Windows XP Servis Paketi 2 yüklü bilgisayarlarda hiçbir sorun yaratmıyor ve başarılı bir şekilde çalışıyor ancak programın kurulum menüsünü iyice okumanız, otomatik değil de el ile kurulum yapmanız gerekiyor. Sisteminizde doğabilecek olası uyumsuzluk sorunları ve sistem bozukluklarına karşı sisteminizin bir yedeğini almanız menfaatinize olacaktır.

Vista-Transformation-Pack'i Buradan İndirin

Vista Tamam da Neden MacOS Yapmıyoruz?

Vista Tamam da Neden MacOS Yapmıyoruz?

Belki hep sormuşunuzdur, klasik Windows ve XP görüntülü masaüstüne mahkumiyet nereye kadar? Hep aynı hep aynı. Bir de MacOS'un şeffaf, büyük simgeli, parlak ve oynak masaüstünü bir bilgisayar fuarında ya mağazasında gördüyseniz ve hiçbir zaman MacOS kullanamayacağım diye söylenip üzüldüyseniz size bir müjdemiz var.

Mac Os işletim sistemindeki butonlar, pencereler, sesler ve kısacası her şeyin aynısı tek bir programla XP'nize geliyor. Apple'ın Mac işletim sistemi bir anda karşınıza çıkıyor, kurduğunuz bu program sisteminizde çok büyük bir yavaşlatma yapmıyor çünkü mevcut belleğinizi fazla kullanmıyor.
Belki klasik gelecek ama sisteminize bu veya herhangi bir programı kurarken lütfen sisteminizin ve belgelerinizin bir yedeğini olabilecek bir aksiliğe karşı alınız.

Apple MacOS Masaüstü Burada

Okuyucu Yorumları