Vmedia: Bellek kartına yeni bir rakip

USB bellek, bellek kartı derken şimdi de Vmedia: Ufacık bir optik diskin başarılı olma şansı var mı?

Bellek kartına yeni rakip!

Teknoloji firmaları hala kendi desteklediği formatları yaygınlaştırmak ve kalıcı kılmak için büyük bir mücadele verirlerken, yeni bir format daha çıktı. Hem de üreticisine göre tüm formatlardan çok daha iyi ve gelişmiş bir format. Vmedia adı verilen bu veri depolama aygıtı, aslında 1 GB'lık mini bir optik disk. Firma ileride Vmedia'nın 2 GB kapasiteli versiyonunu da piyasaya sunacağını belirtiyor.

Üreticisinin iddiasına göre örneğin bir SD kart kullanıcısı için, içerisindeki görüntünün herhangi bir bilgisayarda sorunsuz izlenmesinin garantisi yok. Çünkü farklı sistemler kendi sıkıştırma yöntemlerini kullanıyor ve tümü aynı anda desteklemeyebiliyor. Fakat Vmedia, kendi özel sıkıştırma sistemine sahip olacak ve diski taktıktan sonra her cihazda sorunsuz olarak görüntülenebilecek. Firma şu anda Hollywood'taki büyük yapımcılarla görüştüğünü ve yeni filmlerin Vmedia ile satışa sunulacağını söylüyor.

Uzmanlar ise bu konuda oldukça tereddütlü. Çünkü var olan formatların tüm sistemlerde çalışamaması konusu dışında Vmedia'nın ciddi bir üstünlüğü göze çarpmıyor. Pek çok uzman iyi niyetli bir çaba olarak değerlendirmesine rağmen, Vmedia'nın MiniDisc veya Lazer disk gibi pek de parlak olmayan bir kadere sahip olduğuna inanıyorlar.

Okuyucu Yorumları