Vodafone İstanbul Maratonu kıtaları bağladı!

Bu yıl 35. kez düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu, kıtaları birbirine bağladı! İşte detaylar...

Kıtalar coşkuyla bağlandı

Bu yıl 35'incisi düzenlenen, Türkiye'nin en büyük kitlesel spor etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu, on binlerin katılımıyla Asya ve Avrupa kıtalarını yeniden birbirine bağladı. 1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve geçen yıl UIuslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından "Altın Kategori"ye alınan Vodafone İstanbul Maratonu koşu etkinlikleri; maraton (42 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride tamamlandı. 100'e yakın ülkeden 20 bine yakın sporcunun katıldığı Vodafone İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Fransız Abraham Kiprotich 2:12:28'lik derecesiyle, kadınlarda ise Kenyalı Rebessa Kangogo Chesir 2:29:05'lik derecesiyle kazandı.

Türkiye'nin en geniş katılımlı kitlesel spor organizasyonu olan Vodafone İstanbul Maratonu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt'ün katılımıyla gerçekleşti. 42,195 metrelik maratonda erkeklerde Kenya asıllı Fransız Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı Rebessa Kangogo Chesir maratonu birincilikle bitirdi. Kadınlarda iki Türk atlet ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Elvan Abeylegesse ikinci olurken, Sultan Haydar üçüncü olarak kürsüde yer aldı ve ödülünü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt'ün elinden aldı. Erkeklerde ilk 10'da üç Türk atlet vardı. Kadınlardaysa beş Türk atlet ilk 10 içinde yer aldı.

Gökhan Öğüt'ün açıklamaları

Gökhan Öğüt'ün açıklamaları

42,195 metrelik maraton koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50'şer, ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere ise 8'er bin dolar para ödülü verildi. Vodafone İstanbul Maratonu'nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon 1000 dolar para ödülü dağıtıldı. Dolmabahçe'de sona eren halk yürüyüşüne ise 160 bine yakın kişi katıldı.

Gökhan Öğüt: "Vodafone İstanbul Maratonu'nu dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapacağız"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği İstanbul Maratonu'na bu yıl da adımızı vermenin gururu ve heyecanını yaşadık. Vodafone İstanbul Maratonu'nu 35. yılında 20 bine yakın atlet ve 160 bine yakın İstanbullunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamladık. Sahip olduğumuz global iletişim ağımızı ve teknolojimizi Vodafone İstanbul Maratonu için seferber etmeyi sürdürüyoruz. Kayıtlı sporcu sayısında bu yıl rekor düzeyi yakaladık. 20 bine yakın sporcuya ulaşmayı başardık. Vodafone İstanbul Maratonu'nu daha da büyütmeyi ve dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz. İstanbul'un bir maraton başkenti haline gelmesinin, her yıl on binlerce sporcu ve turisti çekerek, şehrin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu, İstanbul markasının global arenada yükselmesine de katkıda bulunacak bir etkinlik olarak bizim için büyük değer taşıyor."

Sadece bir koşu etkinliği değil tüm güne yayılan bir kent festivali

Vodafone İstanbul Maratonu koşu ve yürüyüşün yanı sıra İstanbullulara unutulmaz bir gün yaşattı. Vodafone'un maratona özel geliştirdiği "VMaraton" akıllı telefon uygulaması ile İstanbullular Vodafone İstanbul Maratonu'yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaştılar ve destek vermek istedikleri sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulundular. Katılımcıların maratonda yaşadıkları deneyimleri, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak birbirleriyle iletişime geçmesine ve aynı zamanda çeşitli ödüller kazanmasına olanak sağlayan farklı aktiviteler düzenlendi. Bu aktiviteler Twitter üzerinden #birsebebivar "hashtag"iyle paylaşıldı.

Ana kategori sonuçları

Ana kategori sonuçları

42,195 M erkekler

1. Abraham Kiprotich (Fransa) – 2:12:28

2. Siraj Gena Amda (Etiyopya) – 2:13:19

3. Deriba Merga Ejigu (Etiyopya) – 2:14:43

42,195 M kadınlar

1. Rebessa Kangogo Chesir (Kenya) – 2:29:05

2. Elvan Abeylegesse (Türkiye) – 2:29:30

3. Sultan Haydar (Türkiye) – 2:29:40

Tekerlekli sandalye erkekler

1. Hamerlak Tomasz (Polonya) – 1:45:21

2. Prasopchoke Klungern (Tayland) – 1:59:55

3. Ömer Çantay (Türkiye) – 2:12:34

Tekerlekli sandalye kadınlar

1. Hamide Kurt (Türkiye) – 2:45:07

2. Zübeyde Süpürgeci (Türkiye) – 2:58:30

3. Maşide Cesur (Türkiye) – 2:59:53

Okuyucu Yorumları