Vodafone Türkiye'den dev teknolojik adım!

Vodafone, teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi için bu dev adımı resmi olarak attı!

Vodafone'dan büyük adım!

İki yıl önce Vodafone'un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon üretmek üzere "Küresel İnovasyon Merkezi" seçilen Oksijen Ar-Ge, Vodafone Grubu'nun Silikon Vadisi'nde 2011 Eylül ayında kurduğu Ar-Ge üssü Vodafone xone ile stratejik işbirliğine imza attı. Oksijen ve Vodafone xone, Ar-Ge alanındaki tecrübelerini birleştirerek ortak projelere imza atacak.

Oksijen Ar-Ge ile Vodafone'un Silikon Vadisi'ndeki Ar-Ge merkezi Vodafone xone arasındaki stratejik işbirliği, Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2013'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve Vodafone Grubu Kuzey Avrupa Bölgesi CEO'su Philipp Humm'un katılımlarıyla duyuruldu. İşbirliği kapsamında Vodafone Xone ile Oksijen arasında "know-how" transferinin dahil olduğu çok sayıda ortak proje gerçekleştirilecek.

Eylül 2011'de Vodafone'un Silikon Vadisi'ndeki ilk tam entegre mobil Ar-Ge merkezi olarak kurulan xone, start-up şirketler, girişimciler ve girişim sermayesi firmalarıyla işbirliği yaparak, start-up'lara ihtiyaç duydukları tüm teknolojik altyapı ve desteği sunuyor. xone'un ofisi bir kuluçka merkezi olarak aynı anda 25'e kadar şirkete çalışma alanı sunuyor; teknoloji yarışmaları, konferanslar gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor; ürün geliştiricilere Vodafone'un 2G, 3G ve LTE altyapısını kullanarak ürünlerini test etme imkanı sunuyor. xone aynı zamanda Vodafone Ventures kanalıyla start-up'lara finansal destekte bulunuyor.

Bakandan teknoloji ihracına destek

Bakandan teknoloji ihracına destek

Bakan'dan destek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:"Ülkemizdeki Ar-Ge faaliyetlerini her platformda destekliyoruz. Bu kapsamda Vodafone'nun Ar-Ge Merkezi Oksijen'in de çalışmalarından hep memnuniyet duyduk. Ülkemizin yetiştirdiği mühendislerin dünyanın en büyük teknoloji üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'ne teknoloji ve inovasyon ihraç eder hale gelmesi elbette bizleri gururlandırır. Bu nedenle Vodafone Türkiye'nin Ar-Ge üssü Oksijen'i tebrik ediyor ve Xone ile işbirliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Vodafone Grubu Kuzey Avrupa Bölgesi CEO'su Philipp Humm şöyle konuştu:

"Vodafone Xone, 2011'de Silikon Vadisi'nde kurduğumuz tam entegre kuluçka merkezimiz. Yaratıcı fikirlerin konseptten ürüne dönüşümünü sağlamak ve Vodafone'un geniş global ağında hayata geçirerek abonelerinin hizmetine sunmak amacıyla faaliyet gösteren Xone, şirketlere iş modellerine uygun tarifeler, mühendislik ürünleri, test ve konumlanma teknolojisi sağlıyor. Start-up'lara sermayesi ve firmalarıyla işbirliği yaparak, ihtiyaç duydukları tüm teknolojik altyapı ve desteği sunuyor. Yeni girişimlere, bir girişim sermayesi şirketi olan Vodafone Ventures kanalıyla ortak olup, bu yolla tüketicilerin hayatına dokunan, gündelik ihtiyaçlarına çözümler sunan ve hayatlarına değer katan platform ve fikirlere yatırım yapıyor. Vodafone'un yerleşik olduğu 30'u aşkın ülkede 403 milyon Vodafone abonesi için yeni teknolojileri, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda üretiyor. Vodafone Türkiye'nin Ar-Ge üssü Oksijen ile Xone arasındaki bu stratejik işbirliği ile iki şirketin geleceğin teknolojilerine imza atacağına inanıyorum."

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da şunları söyledi:

"Vodafone olarak, sürdürülebilir başarı için geliştirdiğimiz inovatif ürün ve hizmetlerle müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda katma-değerli hizmetler sunarak onların hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Bu amaçla Ar-Ge alanında önemli bir istihdam sağlıyor, kaynak ayırıyoruz. Vodafone Türkiye olarak tüm bu çalışmaları 2000 yılında kurulan Oksijen Ar-Ge çatısı altında yapıyoruz. Oksijen Ar-Ge, yılda ortalama 400 proje geliştiren, Türkiye'den yurtdışına teknoloji ihraç eden, ülkemizin yüz akı şirketlerinden biri. Oksijen bugün Vodafone Grubu'nun 30'u aşkın ülkedeki 403 milyon abonesi için teknoloji üreten bir teknoloji üssü. Oksijen'i abonelerimize mükemmel hizmet deneyimi yaşatma yolunda en büyük güvencemiz olarak konumlandırıyoruz. 2 yıl önce Vodafone Grubu'nun tüm operasyonları içinde "Küresel İnovasyon Merkezi" seçilen Oksijen Ar-Ge, Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletiyor, uluslararası inovasyon standartlarının belirlenmesine katkı sunuyor. Oksijen'in başarısını şimdi de dünyada Ar-Ge ve inovasyon denince akla gelen ilk yer olan Silikon Vadisi'ne taşıyoruz. Xone'un dünyanın en iyi inovasyon merkezlerine ve şirketlerine erişim yetkinliği ile Oksijen'in inovasyon mirası ve mükemmel mühendislik yeteneğini bu stratejik işbirliği ile bir araya getiriyoruz. Oksijen ve Xone entelektüel sermayelerini birleştirerek birlikte teknoloji geliştirecek, testler yapacak ve geleceğin teknolojilerinin altına birlikte imza atacak. Bu işbirliği ile Türk mühendislerimizin inovasyon gücünün yeni bir küresel açılımını gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin, geleceğin bölgesel bir üs olması vizyonu çerçevesinde, bu işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu işbirliği ile Vodafone Xone ile Oksijen arasında 'know-how' transferinin dahil olduğu pek çok ortak proje gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz."

Öte yandan Bakan Yıldırım, Vodafone'nun Mobil Dünya Kongresi'ndeki standına yaptığı ziyarette, Vodafone Grubu Kuzey Avrupa Bölgesi CEO'su Philip Humm'dan bilgiler aldı. Burada Bakan Yıldırım'a Vodafone'nun "akıllı şehirler" uygulaması hakkındaki çalışmaları anlatılırken, Barselona şehrindeki örneklerden canlı olarak gösterildi.

Okuyucu Yorumları