Volkan internete ne yaptı?

Avrupa'yı küle boğan Eyyafyallayöküll yanardağının interneti de vurduğunu biliyor musunuz?

İnternet de küller altında!

Hafta boyunca birçok ülkede uçuşların iptaline sebep olan volkanik kül bulutu, internet üzerinden yapılan sesli ve görüntülü iletişimde büyük artışa neden oldu.

İzlanda'daki yanardağın neden olduğu kül bulutu Avrupa hava sahasını etkileyip geçtiğimiz hafta boyunca uçuşların iptal edilmesine, milyonlarca kişinin havaalanlarında ve gitmiş oldukları şehirlerde mahsur kalmasına yol açınca, internet üzerinden sesli ve görüntülü iletişimde patlama yaşandı. Aileleri, yakınları ve işverenleriyle iletişime geçmeye ihtiyaç duyan kitleler, dünya çapındaki kafe, otel ve havaalanlarındaki WiFi bağlantı noktalarından faydalanarak volkanın sebep olduğu durumun tatsızlığını unutmaya çalıştı.

İnternet üzerinden görüşmeler yapmaya imkân tanıyan Skype'ın merkezinden yapılan açıklamaya göre, yazılımın kullanıcıları 5 gün içerisinde normalden 20 milyon dakika daha fazla sesli ve görüntülü görüşme yaptı. Bu süre, Ay'a yaklaşık olarak 2000 kez gidip gelmeye veya Londra'dan New York'a 2.5 milyon uçuş yapmaya yetecek bir süreye denk geliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları