Volkswagen Volvo'dan WirelessCar'ı aldı!

Volkswagen, bağlantılı araçlar geliştirme hedefini sürdürerek önemli bir satın almaya daha imza attı!

Volkswagen WirelessCar'ı satın aldı

Volkswagen, araçları için bütünleşik internet hizmetleri hedefini açık bir şekilde belirtmişti. Firma bu yılın başlarında Microsoft ile bir ortaklık kurarak Volkswagen Automotive Cloud'ı kuracağını duyurmuştu. Şimdi ise Volvo'nun WirelessCar hizmetinde kontrol payını alması ile beraber bu hedefini daha ileri götürüyor.

122 milyon dolarlık anlaşma, Alman otomobil üreticisine bağlı sürüş geliştiricisinin %75.1'lik payını sağlıyor ve VW'nin planlarını iki farklı şekilde ileri taşıyor. Öncelikli olarak WirelessCar'ın teknolojisine erişim, arabalardaki işletim sistemleri ve Microsoft ile beraber geliştirilen bulut platformu arasında güvenli ve dengeli bir veri değişimine imkan tanıyor.

İkinci avantaj ise, gelecekteki rekabetin azalması. VW, işletim sistemini 2020 yılına kadar yollara sunmayı planlıyor ancak bu hedefe sahip olan tek isim kendisi değil. Örneğin Audi, Huawei ile beraber çalışarak akıllı bağlantılı araçlar geliştirmeyi hedefliyor ve BMW, Ford ve GM bir araya gelerek araçlara blok zincirini getirmeyi hedefliyorlar.

Volvo için ise bu anlaşma kayda değer bir nakit geliri ve 1999 yılından beri temel işini oluşturan ticari araçlara bir kez daha odaklanma imkanı anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları