Web'de 30 dakika ifşa olmaya yetiyor!

İnternet üzerinde sadece 30 dakika gezinmeniz bile, bakın nasıl bir sonuca yol açıyor...

Sadece 30 dakika yetiyor!

İnternetin sunduğu bütün olanakların yanında bütün bunlardan kimliğinizi açık etmeden faydalanmak da son derece önemli. Bu anlamda kullanıcıların anonim bir biçimde web üzerinde dolaşabilmelerini sağlayan altyapılar da büyük bir önem taşıyor. Fakat yeni gelişmeler kullanıcıların yine de bir biçimde kimliklerini açık etmekten kurtulamayacaklarına işaret ediyor. Buna göre web'de dolaşan bir kullanıcının ziyaret ettiği sayfalar ve tıkladığı linkler, onun kişisel özelliklerine dair aslında çok şey söylüyor. Öyle ki, 30 dakikalık bir internet kullanımı birinin kimliğini belirleyebilmek için yeterince bilgi sağlayabiliyor.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Universiti Teknologi bünyesindeki araştırmacılar konuyla ilgili yaptıkları bir araştırmada bir grup gönüllü öğrencinin internet kullanımını inceleyerek oturum süresi, ziyaret edilen web site sayısı ve yapılan toplam talep sayısı gibi verileri topladılar.

Veriler üzerinde yapılan detaylı bir analiz insanların web üzerindeki eylemleriyle kişilikleri arasında güçlü bağlar olduğunu gösterdi. Bu durumun bir kullanıcının internet deneyimini tahmin etmek ve onu kişiselleştirmek adına daha zeki bir internet hizmeti geliştirmekte kullanılabileceğini belirten araştırmacılar ayrıca bu verilerin çevrimiçi kimlik tanımlama ve kimlik doğrulamayla ilgili de önemli güvenlik meselelerini gündeme getirdiğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları