Wii 2 düşünce gücüyle mi oynanacak?

Nintendo, sınırları zorluyor: İşte yeni dedikodu. Wii 2, beyin dalgalarıyla mı çalışacak?

Beyin dalgalarıyla oyun!

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız bir haberde Nintendo'nun Wii 2'yi geliştirmekte olduğunu sizlere duyurmuştuk. Ancak Nintendo, Wii 2 ile ilgili çok fazla bilgiyi kamuoyuyla paylaşmamıştı.

Günler ilerledikçe ise Nintendo'nun yeni geliştirmekte olduğu konsolu Wii 2 ile ilgili haberler basına sızmıyor değil. Wii'ye göre birçok farklı özelliği tek bir konsolda bir arada kullanıcılarına sunacak olan Wii 2 ile ilgili Nintendo'dan Satoru Iwata'nın yaptığı 'çılgın yeniliklerle donatılmış bir Wii 2' şeklindeki bir açıklaması, bu yeni konsolun, konsol pazarını ateşleyeceğinin bir işareti gibi.

Konuşulan en büyük yenilik ise düşünce gücü ile Wii'nin kontrol edilebilecek olması. Beyin dalgalarından komutları algılayabilecek olan ve beyin-okuma özelliğine sahip olacak olan Wii 2'nin 3 yıl içerisinde satışa sunulması beklenirken, bugünün fiyatıyla 300 YTL'lik bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacağı sanılıyor. Çok daha güçlü bir grafik işlemciyle donatılacak olan Wii 2 ile Nintendo, diğer konsolları açık ara geride bırakmak niyetinde.

Okuyucu Yorumları