Wii U sonunda eski efsaneyi geçti!

Konsol savaşını geriden takip eden Wii U, en azından bu eski efsaneyi geçmeyi başardı!

En azından onu geçti!

Nintendo'nun açıkladığı 2015 ikinci çeyrek gelirleri, firmanın sattığı Wii U sayısının sonunda Dreamcast'i geçtiğini gösterdi. Dreamcast, Sega tarafından 1998 yılında piyasaya sürülmüş ve 2001 yılına kadar raflarda kalmayı başarmıştı.

Dreamcast'in 10.6 milyonluk satışlarına karşılık olarak 10.73 milyon birim satış yapan Wii U, böylece "kendi çapında" küçük bir zafere imza atmış oldu. Yine de Wii U, bugüne kadar 101 milyon satış yapan Wii'nin yalnızca onda biri oranında satış yapmayı başarmış bulunuyor.

Yazılım satışlarındaki durumsa biraz daha iyi görünüyor. Mario Kart 8 satışları 5.87 milyona ulaşırken, Super Mario Bros Wii U, 4.88 milyon satış yapmayı başardı. Eylül'de çıkan Super Mario Maker ise şimdiden 1.88 milyon satış yaptı.

Bu sonuçlar, Satoru Iwata'nın geçen seneki ölümünün ardından Nintendo CEO'su olan Tastumi Kimishma için ilk veriler olma özelliğine sahip. Nintendo için yakın gelecek ilginç olacak çünkü firma, önümüzdeki aylarda Japon mobil firma DENA ortaklığıyla geliştirdiği ilk mobil oyunlarını ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Nintendo'nun bir sonraki konsolu NX ise önümüzdeki sene kendini gösterecek.

Okuyucu Yorumları