Windows 7 betası hazır: İndirin ve deneyin!

Microsoft merakla beklenen Windows 7 betasını nihayet halka açtı. İndirme bağlantısı burada...

Windows 7 Beta hazır!

Çoğu Windows hayranının ve meraklı testçilerin beklediği an geldi. Windows 7'nin halka açık beta sürümü yayımlandı. Build 6801 ve Build 6956 gibi Milestone sürümlerinden farklı olarak beta sürümün derleme numarası 7000.

Milestone sürümlere nazaran fazla yenilik içermeyen fakat kaput altında sayısız ince ayar içeren Build 7000, Windows 7'nin geliştirilme sürecinde belli bir noktaya ulaştığını kanıtlıyor. Artık beta süreci halka açık olarak da başladı. Microsoft, isteyenlerin Vista halefine göz atması için kendi sunucuları üzerinden betayı indirmeye sundu. Kayıt işleminden sonra elde edeceğiniz ürün anahtarı ile beta sürümü 1 Ağustos 2009'a kadar kullanabilirsiniz.

Beta hakkında stabil çalıştığına dair birçok izlenim olsa da altın kuralı unutmayın: Ön sürüm yazılımları denemeden önce mevcut verilerinizi farklı bir veri taşıyıcısına yedekleyin.

Download: Windows 7 Beta 1

Not: Linke tıkladığınızda çıkan sayfanın en aşağısında istediğiniz mimari (x64, x86) ve dili seçerek betayı indirebilirsiniz. Microsoft sitesindeki aşırı yoğunluk sebebiyle hemen indirme sürecine başlayamayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları