Windows 7 kurulu PC'ler erken geliyor

Windows 7 satanların çoğunun, Microsoft'tan kolayca öğrenilebilen bir bilgiden haberi yokmuş!

Windows 7 kurulu PC'ler

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'nin resmi çıkış tarihi 22 Ekim. Bununla birlikte bazı bilgisayar imalatçılarına resmi çıkış tarihinden bir hafta öncesinde Windows 7 kurulu bilgisayar satmaları için izin verildi.

Ürün anahtarlarını alır almaz önceden Windows 7 kurulu sistemlerin satışına başlayacak olan firmalar gün sayıyor. Bu anahtarların Ekim'in 13'ünde dağıtılması bekleniyor.

Bu olay Amerika'da Seattle'da yer alan Puget Systems sayesinde ortaya çıktı. Bu firma erken satış avantajından Microsoft ile konuşurken haberdar olmuş. Daha önceden Microsoft politikasının sadece Windows 7'yi resmi dağıtım kanallarından satın alan sistem kurucularına uygulandığını ve OEM üreticiler ile perakendecilerin buna dahil olmadığını düşünen Jon Bach, oldukça şaşırmış.

Haberin devamında: Bakın satıcı firma durumu nasıl öğrenmiş?

Satıcı firma ne diyor?

Satıcı firma ne diyor?
Kodları alınca satmaya başlayacaklar

"Hala ortaya çıkmamasına şaşırdım. Bizimle bu bilgiyi rahatça paylaştılar ve yazılı olarak da onayladılar. Neredeyse inanamadık ama durum böyleymiş. Bize "Bu sizin rekabetteki avantajınız, değerlendirin" dediler!" diyen Bach, şirketinin hazırlıklarına devam ediyor.

Windows 7'yi 6 aydan beri test ettiklerini ve çıkış için hazır olduklarına inandığını belirten Bach, ellerindeki RTM sürümü (Release to Manufacture) bilgisayarlara kurup hazırlayacaklarını ve kodları aldıklarında Windows 7'leri aktive ederek müşterilere satacaklarını belirtti.

Okuyucu Yorumları