Windows 7 ne zaman hazır olacak?

Microsoft cephesinden yapılan açıklamalar Windows 7'nin ne zaman hazır olacağının ipuçlarını veriyor

Win 7 bu yıl gelir mi?

Microsoft, Windows 7'yi daha önce 2010 yılı içerisinde piyasaya çıkartacağını açıklamıştı ama üreticilerin baskısı tarihin daha öne çekilmesi veya daha erken tarihte bir Windows 7 sürümü yayınlanmasına yol açabilir. Microsoft'tan Bill Veghte; "Windows 7 tatil dönemine yetişebilir gibi görünüyor" diye konuştu. Bu durumda Windows 7'nin ticari olarak satışa sunulması beklenenden çok önce, yani 2009 içerisinde gerçekleşebilir gibi görünüyor.

Diğer yandan başka bir Microsoft yetkilisi olan Steven Sinofsky; "Pek çok kişi Windows 7'yi daha erken yayınlamamız için bize baskı yapıyor ama bizin önceliğimiz kalitenin yüksek olması" diyerek bu ihtimale pek sıcak bakmadığını ifade etti. Fakat Sinofsky sözlerini; "Partnerlerimiz eğer Windows 7'nin beklentileri karşılayabilecek durumda olduğuna dair hem fikir olurlarsa yeni sistemi üç ay içerisinde piyasaya sürebiliriz" diye sürdürdü.

Bu durumda yılbaşı tatili satışlarını kaçırmak istemeyen PC üreticilerinin baskısıyla Windows 7'nin Aralık ayı içinde resmen satışa sunulması söz konusu olabilecek gibi görünüyor. Fakat çok büyük ihtimalle 2009'da satışına başlanacak olan sistem Windows 7 final sürümü değil, Windows 7 RTM olacak.

Konuyla ilgili Microsoft'un açıklamalarını ise buradan okuyabilirsiniz (İngilizce).

Okuyucu Yorumları