Windows 7'ye doping: Önizlemeyi kapatın!

Eski bir PC'de Win 7'nin performansını artırmanın kısa yolu: Tarayıcınıza birkaç ufak ayar...

Windows 7'ye doping!

Windows 7'nin en güzel özelliklerinden birisi de görev çubuğundaki iri ikonlar ve imleci üzerlerine tuttuğunuzda açılan ön izleme pencereleri.

Ancak bazı yavaş dizüstü bilgisayarlarda bu özellik sistemi yorabiliyor. MakeUseOf, bu özelliği kapatarak Windows 7'nin performansını artırmanın yollarını okurları ile paylaşmış. Biz de, Firefox 4, Google Chrome, Opera ve Internet Explorer 8 tariflerini sizler için bir araya getirdik.

Google Chrome

Ayarlardan iptal edemediğiniz özellik için şuraya gidin: C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Local\Google\Chrome\Application\ chrome.exe'ye sağ tıklayın ve Properties yani özellikleri açın.

Compatibility yani uyumluluk sekmesinde Windows Vista SP2 modunda çalıştırmayı seçin. Bu sayede önizleme özelliği kapanacak.

Firefox, Opera, IE8...

Firefox, Opera, IE8...
Tarayıcı adres satırına about:config yazarak gelişmiş ayarlar

Mozilla Firefox

Firefox'u açıp adres satırına about:config yazın. Gelişmiş ayarlara ulaşacaksınız. Filter kısmına browser.taskbar.previews yazın. Burada browser.taskbar.previews.enable'a çift tıklayarak değeri False yapın.

Opera

Firefox'da olduğu gibi opera:config yazın. Kullanıcı ayarlarından "Use Windows 7 Taskbar Thumbnails" ayarını bulup işareti kaldırırsanız özellik kapatılacaktır.

Internet Explorer 8

Tools - Internet Options altından Tabs yani sekmeler ayarlarını bulun ve 'Show previews for individual tabs in the taskbar' kutusundaki işareti kaldırıp ayarları kaydedin.

Okuyucu Yorumları