Windows Phone 8 bu üreticilerden gelecek

Windows Phone 8'li cepleri kim üretecek? Şu anki cepler neden WP8 kullanamıyor? İşte tüm cevaplar!

WP8 hakkında merak edilenler

Windows Phone 8, bu sene en az dört üreticinin telefonlarında bulunacak. Nokia, Samsung, HTC ve Huawei'nin telefonları, işletim sisteminin çıkış tarihinde hazır olacak.

Dört şirketin cepleri de başlangıç olarak Qualcomm MSM8960 çift çekirdekli Krait işlemcilere sahip olacak. Windows Phone 8, 50 dilde yayınlanacak ve uygulama mağazası 180 ülkedeki kullanıcıları için açık olacak. Yeni Windows Phone, geliştiricilere gerçek çoklu görev işlevini de kullanabilme olanağı sunacak. Yeni VoIP entegrasyonu, herhangi bir uygulamayı açık tutmadan aranabilmenizi sağlayacak.

Windows Phone 8, Windows 8 ile aynı kod tabanını kullandığından şu anki Windows Phone 7 kullanıcıları, WP8'e yükseltemeyecekler. Bu kullanıcılar, önemli güncellemeleri içermeyen ancak en önemli görsel değişiklik olan yeni giriş ekranını içeren Windows Phone 7.8'e yükseltme yapabilecekler. Windows Phone 7.8 güncellemesinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise şimdilik açıklanmıyor.

Windows Phone hakkında daha fazla detay ve Microsoft'un açıklamaları sonraki sayfamızda.

Microsoft'tan WP 8 için iddialı açıklama

Microsoft'tan WP 8 için iddialı açıklama

Bu arada Microsoft, mobil uygulama mağazası Windows Phone Marketplace'deki uygulama sayısının 100.000'e ulaştığını San Francisco'daki geliştirici etkinliğinde açıkladı. Bu sayı, geçtiğimiz Aralık ayında 50.000 idi. Uygulama sayısındaki bu artış, Windows Phone'un giderek daha fazla geliştiricinin desteğini aldığını gösteriyor.

Microsoft, yaptığı diğer iddialı bir açıklamada ise tüm Windows Phone 8 cihazlarının "havadan" güncellemeler alacağını ve yine tüm cihazların 18 ay güncelleme alacağını garantilediğini söyledi. Microsoft, bu açıklamasıyla daha önceki ceplerindeki belirsiz güncelleme düzeninden memnun olmayan kullanıcılarının içini rahatlamak istiyor.

Okuyucu Yorumları