Windows, Sizi Dinleyen Uygulamaları Söyleyecek

Microsoft, Windows 10 için, hangi uygulamaların sizi "gerçekten" dinlediğini söyleyen bir özelliği test ediyor!

Windows 10'a yeni özellik

Microsoft, Fast Ring kullanıcıları için Windows 10 Insider ön izlemesinde bazı gizlilik ve bildirim özelliklerini şu an test ediyor. Bilindiği gibi Fast Ring, yeni çıkan sürümlerin anında kullanıma sunulduğu kullanıcılardan oluşuyor. Buna karşın Slow Ring ise, daha uzun sürelerde bu güncellemeleri size sunuyor. Eğer Fast Ring kullanıcılarındansanız, Windows 10 Insider için sunulan bu yeni gizlilik ayarlarının ekranınızda da test edildiğini görebilirsiniz. Peki, yeni test edilen özellikler neler?

Windows, Sizi Dinleyen Uygulamaları Söyleyecek

Windows 10 Insider'ın son ön izleme yapısında kullanıcıların gizliliğini test eden Microsoft, Windows 10'da hangi uygulamaların mikrofonu kullandığını anlık olarak gösteriyor. Sistem tepsisinde beliren mikrofon simgesi üzerine geldiğinizde, o an hangi uygulamanın mikrofonu kullandığını görebiliyorsunuz. Bir dizi uygulamanın mikrofonu kullanması halinde, mikrofon ikonunun üzerine geldiğinizde beliren göstergede tüm bu uygulamalar listeleniyor.

Öte yandan Microsoft yine sistem tepsisine, sistemin yeniden başlatılması gerektiğini gösteren güncelleme aldığını turuncu bir simge ile eklemiş durumda. Bu sayede hiç beklemediğiniz durumlarda sisteminiz yeniden başlatılmıyor, önceden haberiniz oluyor.

Yeni güncelleme ile Posta ve Takvim uygulamasında Yapılacaklar görevlerinde doğrudan geçiş yapma seçeneği de ekleyen Microsoft, eklediği bu yeni özelliklerin test sürecinin başarılı geçmesi halinde, tüm kullanıcılara açacak.

Okuyucu Yorumları