Windows'un kontrolünü ele alın!

Sisteminizin yavaşladığını görüyorsanız bu araç ile kontrolü ele almanın vakti geldi!

Sistemi siz kontrol edin!

Yeni programlar kurup kaldırmak, hayatı kolaylaştıran araçlar keşfetmek şüphesiz çok keyifli. Ancak bu uygulamalardan artakalan kodlar uzun vadede sorun oluşturabiliyor.

Ayrıca sistemde kalması mümkün olarn reklam amaçlı yazılımlar ya da işe yaramayan çöp eklentiler de cabası. Başlangış süresi de böylece uzuyor, bilgisayar kullanmak zorlaşıyor.

Tek tek dll'ler, klasörler ve kaytı defteri anahtarları aramak ve temizlemek yerine bu uygulamadan faydalanabilirsiniz:

System Explorer

Sisteminiz hakkında bilmek istediğiniz herşeyi bir araya getiren bu uygulama, Ctrl-Alt-Delete tuşlarıyla açılan Task Manager'a benziyor. Burada aktif işlemleri oldukça detaylı bir şekilde görebiliyorsunuz...

Neler var? Nasıl kullanırız?

Neler var? Nasıl kullanırız?
Detaylara dikkat!

Gelişmiş görünümde çalışan uygulamaları ve detaylarını kontrol edebilir, Check tuşuna tıklayarak online olarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Bazı zararlı yazılımları anti-virüsler bile tespit edemez ama dikkatli ve şüpheci bir kullanıcı, kontrol ile tehlikelerin önüne geçebilir. RAM ve CPU kullanan gereksiz uygulamalardan kolayca kurtulabilir.

Bir dosyaya sağ tıklayıp File Check seçeneği ile VirusTotal.com ve Jotti.org'dan virüs müdür değil midir kontrol edebilirsiniz.

En ince detaylara kadar keşfedin!

En ince detaylara kadar keşfedin!
Sistemin durumunu karşılaştırın

Network trafiğinizde olmaması gereken bir yoğunluk mu var? Connections'a tıklayın ve birilerinin bağlantınızı kötü amaçlarla kullanıp kullanmadığını kontrol edin.

Bu kadarla da kalmıyor, Startups altında sistemle birlikte başlayan uygulamalar ne bir bakın ve sağ tıklayarak ister iptal edin, ister silin.

Additional Info altında ise işlemci, bellek, dll ve hatta font bilgilerine ulaşabilirsiniz! System Snapshot özelliğini kullanarak daha sonra durumları karşılaştırabilirsiniz.

Download: System Explorer

Okuyucu Yorumları