Windows ve MacOS X: Hangisi daha sosyal?

Windows mu MacOS X mi? Bugüne dek pek çok karşılaştırma okudunuz ama bu çok farklı...

Windows MacOS X'e fark attı!

Windows ile Mac OS işletim sistemleri hemen her alanda kıyaslanıyor. Peki sizce hangisi daha sosyal? Dünya çapında yaygın reklamı yapılan ve övülen Apple'ın Mac OS X'i mi? Yoksa Vista döneminden bu yana pek olumlu tepkiler almayan Microsoft'un Windows'u mu?

Apple'ın işletim sisteminin oldukça fanatik bir takipçi kitlesi olmasına karşın, Apple'cılar, Windows kullanıcıları kadar sosyal değil. Sosyal ağlarda Windows kullanıcıları çok daha aktif.

Facebook'a bakıldığında OS X Leopard sayfasının 13,664 hayranı olduğu görülüyor. Bu sayfadaki içeriğin çoğu Apple.com'dan kopyala yapıştır yapılmış. Microsoft'un Windows sayfasının ise 120,593 hayranı var. Konular aktif bir şekilde tartışılıyor ve Windows 7 reklamları gibi YouTube videoları paylaşılıyor. Bağlantılar, özel kampanyalar, Kanada ve Avrupa için yerel Facebook sayfalarına bağlantılar var. Apple'ın 594 kelimelik bilgi bölümünün aksine 37 kelimelik bir tanıtım ve bol bol içerik var.

Apple'ın müzikle arası nasıl?

Apple'ın müzikle arası nasıl?
Apple iTunes'un MySpace'te pek bir varlığı yok

Microsoft'un ve Windows'un diğer ağlarda da güçlü bir varlığı mevcut. MS Windows'un Twitter hesabında 51,715 takipçi ve 2,000'den fazla mesaj var. Byu mesajlarda bilgi kaynakları, ücretsiz yazılımlar ve müşterilerle gerçek diyaloglardan oluşan, işe yarar bilgilerden oluşuyor. MySpace'deki Windows sayfası ise daha müziğe ve MySpace'e yönelik.

Müzik, iPod ve iTunes sayesinde Apple'ın alanına giriyor. Ancak MySpace'de bir iPod ya da iTunes sayfası yer almıyor. Apple Inc. kullanıcı ismine sahip olan kişi ise Cupertino'dan 33 yaşında bekar bir bayan. 171 arkadaşı var ve hesabını bir yıldır güncellememiş.

Twitter'daki Mac OS X hesabında 13 mesaj ve 1,131 takipçi var, resmi olup olmadığı da belli değil. Apple Inc. hesabı korunuyor ve görünürde kullanıcı ve mesaj yok.

Microsoft sosyal ağlarda Apple'ı bariz bir şekilde yeniyor. TV reklamlarında güçlü olan Apple'ın sosyal ağlarda bedava reklam yapma imkanını kullanmaması, reklamın ötesinde kullanıcılarla samimi biretkileşimde bulunmaması oldukça düşündürücü. İki şirket kültürü arasında büyük fark olduğu açıkça görülüyor.

Okuyucu Yorumları