Windows XP'ye bir dev destek daha!

Microsoft Windows XP'den desteğini kesiyor. Ama Google'dan sonra bir dev daha, XP'ye sahip çıkıyor!

Windows XP'ye dev destek!

Microsoft'un, Windows XP'ye Nisan ayında desteğini bitireceğini açıklaması, XP kullanan çok sayıda insanı endişelendiriyor. Microsoft'un ürettiği "en sorunsuz" işletim sistemi olarak kabul edilen XP, aradan geçen onca yıla rağmen hala çok sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Hatta 2 sene öncesine kadar bazı PC üreticileri Windows XP'li modeller üretmeye devam ediyordu.

Ancak XP'nin bu kadar çok rağbet görmesi Microsoft'un artık yeni işletim sistemi satmakta zorlanmasına neden olmaya başlayınca, Microsoft XP'yi öldürmeye karar verdi. Nisan ayından itibaren desteğini kapattığında, artık yeni yamalar yayınlanmayacak ve XP hacker'ların saldırılarına açık hale gelecek. Hatta Hacker'ların şu anda XP'de buldukları açıkları kasten kullanmadıkları ve bu açıkların yamanmaması için, saldırılarını Nisan sonrasına sakladıkları konuşuluyor.

Bu endişeyi biraz olsun hafifleten ilk isim, Chrome tarayıcısının sahibi Google olmuş; Windows XP'ye yardım elini uzatmıştı. Şimdi de Mozilla, XP üzerinde Firefox kullanan kullanıcılara bir güzel haber daha verdi. Microsoft desteğini kesse de Firefox, XP için Firefox desteğini sürdüreceğini açıkladı. Böylece Microsoft kullanıcıları XP üzerinde Firefox ile sörf yaparken daha fazla güvende olacaklar.

Ancak, özellikle iş dünyasında çok sayıda işletme çoktan yeni işletim sistemine geçme planlarına başlamışken, Google ve Mozilla'nın desteği de XP'yi çok uzun süre hayatta tutmaya yetmeyecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları