Wozniak: "Steve Jobs bir dahiydi; ancak..."

Apple efsanesi Steve Wozniak'tan, eski dostu Steve Jobs hakkında müthiş açıklamalar geldi!

"Jobs bir dahiydi; ancak.."

"Steve Jobs dahiydi ama her zaman için çok hoş bir adam değildi. İnsanlar onu her iki niteliğiyle de hatırlayacak". Bu sözler Jobs'un yoldaşı ve Apple'ın kurucularından Steve Wozniak'a ait.

Wozniak geçtiğimiz Perşembe günü Universal Pictures tarafından yayımlanan kısa bir video klipte Jobs için "Tarihin onu dünyanın en büyük teknik liderlerinden bir olarak hatırlayacağını düşünüyorum, sadece Edison gibi" diyerek sözlerine devam etti: "Stüdyo yeni bir 'Steve Jobs' filmi yarattı. Bu onun olumsuz kişiliğiyle hatırlanmasını sağlayabilir. Bu onun mirası ve sonsuza kadar gideceğini düşünüyorum ama gelecekte onun dünyaya önderlik ettiğini herkes bir kez dahi olsa görecek."

"Steve Jobs" filmi geçtiğimiz hafta New York ve Los Angeles'ta gösterime girdi ve önümüzdeki haftalarda küresel olarak vizyona girecek. Filmin yönetmenliğini "Slumdog Millionaire" filminden tanıdığımız Danny Boyle yaparken senaryosu "The West Wing" ve "The Social Network" filmlerinde imzası olan Aaron Sorkin tarafından kaleme alındı.

Sorkin defalarca biyografik film oluşturmak istenmediğini, Michael Fassbender tarafından canlandırılan Jobs'un hayatının "beşikten mezara" kadar işlenmediğini tekrarlıyor. Bunun yerine film Steve Jobs'un hayatındaki üç önemli ürün lansmanını anlatıyor: 1984 yılında ilk Macintosh bilgisayarın açıklanması; 1988 yılında NeXT bilgisayar tanıtımı ve 1998 yılında gerçekleştirilen iMac lansmanı. Filmin "duygusal merkezi" olarak da Jobs'un büyük kızı Lisa Brennan-Jobs ile arasındaki tartışmalı babalık ilişkisi konu alınıyor.

Steve Jobs filmi Türkiye'de 11 Aralık 2015 tarihinde gösterime girecek.

Okuyucu Yorumları