Xbox, bir kez daha PS'i geçmiş gözüküyor...

Hem PS4'ten, hem de Xbox One'dan ardı ardına satış rekorları gelmeye devam ediyor!

Rekor sırası ona geldi!

Xbox, 22 kasım tarihinde Dünya üzerindeki 13 markette satışa sunuldu. Bu marketlerden biri de Avustralya idi. Bundan bir hafta sonra ise PS4 satışları başladı. Dünya üzerinde bu iki konsol devinin savaşı sürer iken, Avustralya'dan gelen bir rapor, Xbox One'ın bu cephedeki ilk mücadeleden galip çıkmış olabileceğini bildiriyor.

Satış araştırmaları firması NPD Group'un iddiasına göre, Xbox One, Avustralya'daki ilk üç gününde 65.917 adet sattı. Australian Financial Review'e göre bu sayılar, ülke için, konsol satış rekorunu belirlemekte ve bir önceki rekorun sahibi Nintendo Wii'nin satışının iki katından fazlasına denk geliyor.

Sony ise Avustralya'daki ilk birkaç günü içerisinde satmış olduğu konsol sayısını açıklamamayı tercih etmekte. İnternet sitesi, isimsiz endüstri kaynakları aracılığı ile, satış sayısının Xbox One'ın bir hafta öncesinde yakaladığı başarıyı yakalayamadığını iddia etmekte. Ancak, verilen bilgiye göre, bu geri kalmanın en büyük sebebi, Sony'nin yeterli sayışa konsolu Avustralya'ya gönderememiş olması. Hatta Sony'nin Avustralya'daki yöneticisi Michael Ephraim'in açıklamasına göre firma, henüz PS4'ler için yapılan tüm ön siparişleri teslim etmeyi bile başarabilmiş değil ancak Noel tatilinden önce bu siparişlerin teslim edileceği söylenmekte.

İki konsol arasındaki savaş sürerken, Nintendo Wii U sessizliğini korumakta. İki konsolun da, Avustralya'da, bir yaşındaki rakipleri Wii U'nun satışını kısa sürede geçmesi bekleniyor. Tıpkı Birleşik Krallık'ta olduğu gibi...

Okuyucu Yorumları