Yakında rafları süsleyecek 29 yeni cep!

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde piyasaya damgasını vuracak 29 yepyeni model. Hepsi burada...

29 yepyeni cep geliyor!

Android sistemler, 12 megapiksel kameralar, 5 inç dokunmatik ekranlar ve yepyeni teknolojiler. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Samsung, Nokia ve HTC gibi cep üreticilerinin yepyeni modelleri raflardaki yerini alacak. Bu yaza damgasını vuracak 29 yeni modeli bir araya getirdik.

İster Symbian OS 3'e sahip 12 megapiksel kameralı Nokia N8, isterseniz güçlü Android telefonu Samsung I9000 Galaxy S veya Super AMOLED ekranlı ve Bada işletim sistemli S8500. Önümüzdeki haftalarda mobil teknolojiyi bir adım öne taşıyan birçok model göreceğiz.

Ayrıca HTC'nin gözde modellerinden Desire'ın küçük kardeşi HTC Wild Fire da yakında piyasaya sunulacak. RIM ise 3G'li yeni Pearl serisinden 2 model ile geliyor. Bunların dışında Microsoft ve Dell sıra dışı modelleriyle cep pazarına heyecan getirecek. Microsoft KIN One oval bir tasarıma sahip ve Dell Mini 5 ise 5 inçlik dokunmatik ekranıyla çok da mini bir model olmayacak.

Fotoğraf galerimizden yakında isimlerini sıkça duyacağımız 29 modeli görmeniz mümkün. Sıralama hakkında da şöyle bir önbilgi vermek gerekirse, bu 29 modeli teknik ekipmanları, test sonuçlarını ve muhtemel müşteri potansiyelini baz alarak sıraladığımızı söyleyebiliriz. Fotoğraf galerisine ek olarak makalemizin devamında 3 konuda en favori modelleri de görebilirsiniz.

Gerçek yıldızlar: Samsung Galaxy S & Nokia N8

Gerçek yıldızlar: Samsung Galaxy S & Nokia N8

Samsung I9000 Galaxy S ile Google hayranlarının rüyası gerçekleşirken Nokia N8'in de büyük bir hayran kitlesine sahip olduğu unutulmamalı. Fakat hangi mobil fan grubuna ait olursanız olun her iki model de gerçek bir yıldız ve mükemmel yeniliklerle geliyorlar.

Samsung I9000 Galaxy S
Gerçek yıldızlar: Samsung Galaxy S & Nokia N8Haziran ayında Samsung I9000 Galaxy S, Android işletim sisteminin amiral gemisi olarak geliyor ve en iyiler listelerinde üst sıralara çıkması bekleniyor. Öncelikle I9000 Galaxy S, 4 inçlik Super AMOLED ekranıyla kullanıcılara geniş bir çalışma alanı sunacak. Samsung'un TouchWiz'i ile birleştirilmiş Android 2.1 işletim sistemi hem kullanıcı dostu olacak, hem de parmakla yönetim açısından büyük avantajlar getirecek. Bu nedenle Galaxy S'te 1 Ghz'lik bir işlemci kullanılıyor. Kamera çözünürlüğü 5 megapiksel ile sınırlandırılmış fakat HD kalitesinde videolar çekebiliyor ve oynatabiliyor. Bu noktada Samsung'un popüler geliştirici DivX ile birlikte çalıştığını söylemek gerek. WLAN ve HSDPA sörf için oldukça konforlu iken entegre GPS modülü de navigasyon görevini başarıyla yerine getiriyor. Ayrıca Samsung I9000 Galaxy S hem 8 GB hem de 16 GB'lık dahili hafıza ile gelecek ve istendiği takdirde microSD kart ile 32 GB'a kadar arttırılabilecek.

Üretici Fiyatı: Henüz bilgi verilmedi

Nokia N8
Gerçek yıldızlar: Samsung Galaxy S & Nokia N8Nokia'nın üst sınıf modeli N8, Finlandiyalı üreticinin 12 megapiksel kameralı ilk telefonu olma özelliğine sahip. Bu güçlü kamera birçok mod ve gerçek bir flaşla birlikte gelirken (Zenon flaş), aynı zamanda HD videolar çekebilecek. Ayrıca HDMI bağlantı arayüzü sayesinde kullanıcılar çektikleri videoları televizyonlarında HD kalitesinde seyredebilecekler. Tabiki N8'in özellikleri bunlarla sınırlı değil. HSPA ve WLAN bağlantıları sayesinde iyi bir internet telefonu ve aynı zamanda sosyal ağlar konusunda Galaxy S kadar pratik. GPS modülü ve ücretsiz Ovi haritaları ile güçlü bir navigasyon cihazı olmayı da başarıyor. Ayrıca 16 GB dahili ve arttırılabilir hafızasıyla önde gelen film ve müzik kütüphaneniz olmaya aday bir telefon. Bunların dışında N8, AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor ve bu teknolojinin yardımıyla keskin bir görüntü ve daha düşük güç tüketimi sağlıyor. Nokia N8 ile multitouch destekli ve hızlı Symbian 3 platformu da görücüye çıkacak ve Apple ve Google'a rakip bir sistem olması bekleniyor. Tabiki ne derece bir başarı yakalayacağını zaman gösterecek. Bu yeni Nokia'yı bekleyenlere şimdiden söyleyelim: N8'i bu yılın üçüncü çeyreğinde raflarda göreceğiz.

Üretici Fiyatı: 600$

Fiyat & performans lideri: Nokia C3

Fiyat & performans lideri: Nokia C3

Hem klavyesi var hem de WLAN bağlantısı. Nokia'nın cep dostu yeni modeli C3, fiyat politikası konusunda üreticilere yeni bir örnek olacağa benziyor.

Fiyat & performans lideri: Nokia C3C3, kablosuz bağlantı üzerinden hızlı bir sörf yapabilmeye yönelik tasarlanmış ve fiziksel bir QWERTY klavyeye sahip. Üstelik sadece 150 dolarlık fiyatıyla dikkati çekiyor. Twitter, Facebook vb. sosyal ağlar çağında yaşadığımız için klavyeye sahip olması önemli bir avantaj olarak öne çıkıyor. Kablosuz bağlantısı hızlı bir internet deneyimi yaşatırken, alternatif olarak EDGE hızında da çevrimiçi kalmaya devam edebilirsiniz. Nokia, C3'ün fiyatını düşük tutabilmek için UMTS/HSDPA gibi teknolojileri telefona dahil etmemiş. Bunların dışında Nokia C3'te sınırlı çözünürlüğü destekleyen 2 megapiksel kamera bulunuyor. Bu arada, şayet C3'ün pembe rengi size göre değilse bronz veya gümüş renklerden birini de seçebilirsiniz.

Üretici Fiyatı: 150$

Sıradışı modeller: Microsoft KIN One & Dell Mini 5

Sıradışı modeller: Microsoft KIN One & Dell Mini 5

Microsoft'un mobil prömiyer niteliği taşıyan telefonu KIN One dikkat çekici bir görünüme sahip. Dell Mini 5'in ise adındaki mini ismine aldanmayın, çünkü 5 inçlik dev bir ekranı var.

Microsoft KIN One
Sıradışı modeller: Microsoft KIN One & Dell Mini 5Yazılım devi Microsoft, kendi adını taşıyan modelleriyle cep dünyasına giriş yaptı ve arama motoru devi Google'ın Nexus One'ına rakip olmayı hedefliyor. Türkiye piyasasına ne zaman gireceği belli değil fakat beklemeye değer olduğunu söylememiz gerek. Özellikle sıra dışı tasarımlara sahip telefonları seviyorsanız ideal bir tercih olacaktır. Bu mini telefon oldukça canlı, oval ve fonksiyonel bir tasarıma sahip ve bilhassa genç kullanıcılar arasında trend olması muhtemel. KIN One'da hem dokunmatik ekran hem de kaydırılabilir klavye bir arada bulunuyor. Hızlı bir web deneyimi içinse WLAN ve UMTS teknolojilerini içinde barındırıyor. KIN One genel olarak sosyal ağlara yönelik olarak tasarlanmış bir model. Bu nedenle Microsoft tarafından Bulut işletim sistemi geliştirilmiş. 5 megapiksel kamera, Bluetooth, USB ve 4 GB dahili telefon hafızası KIN One'ın sahip olduğu diğer özellikler arasında bulunuyor.

Üretici Fiyatı: Henüz bilgi verilmedi

Dell Mini 5
Sıradışı modeller: Microsoft KIN One & Dell Mini 5Akıllı telefon mu tablet PC mi? Dell Mini 5'i gördüğünüzde bu soruyu mutlaka soracaksınız. Adı mini olmasına rağmen Android tabanlı bu telefonun boyutu oldukça büyük. Bu sıra dışı model yaklaşık 12,7 santimetreye denk gelen 5 inçlik bir ekrana sahip. Piyasadaki modellerin çoğunun 4,3 inçi geçmediğini de dipnot olarak söyleyelim. Dell Mini 5'in kasasının altında 1 Ghz'lik Snapdragon işlemcisi bulunuyor. Telefonda hem WLAN ve UMTS gibi teknolojiler, hem de 5 megapiksellik flaşlı ve otofokus özellikli bir kamera bulunuyor. Ayrıca Amazon MP3 mağazası ve Kindle elektronik kitap mağazası gibi çeşitli uygulamalar önceden yüklü olarak geliyor. Mini 5'in hangi Android versiyonunu kullanacağı ise şimdilik belirsiz ve üreticiden fiyat konusunda bir bilgi henüz gelmedi.

Üretici Fiyatı: Henüz bilgi verilmedi

Okuyucu Yorumları