Yeni antivirüs tehlikesine dikkat!

İnternette sizi bekleyen virüs ve zararlı yazılım tehlikeleri yetmezmiş gibi bir de bu çıktı...

Yeni antivirüs tuzağı!

Güvenlik şirketi Fortinet'in en son tehlike raporu, internetüzerindeki virüsler kadar zararlı bir tehlikeyi gözler önüne koyuyor.

Zararlı yazılımları temizlemeyi vadeden, ya da öncesinde kullanıcının sistemine bulaştırıp sonra temizlemeyi teklif eden uygulamalar tehlike saçıyor.

Sahte anti-virüs ve güvenlik yazılımları, kullanıcıları sahte güvenlik uyarıları ile kandırıyor. Kullanıcılar para harcayıp yazılım satın alıyor ama aldıkları yazılımlar aslında bilgilerini çalan zararlı paketleri oluyor. En büyük tehlke ise geçtiğimiz Ağustos ayına hakim olan TotalSecurity W32/FakeAlert.LU!tr oluyor.

Bu zararlı yazılım geçtiğimiz ayın bütün zararlı yazılım tehlikelerinin yüzde 37.2'sini oluşturuyor. Kullanıcıya uygulamaların zararlı yazılım tarafından enfekte edildiğini söyleyen bu uygulama botnet yaklaşımları da kullanıyor.

Bazı daha ilginç zararlı yazılımlar ise ele geçirdikleri sistemde, porno gibi utanç verici internet tarayıcı geçmişini bağlantı listesine göndermekle tehdit ederek para istiyor.

Okuyucu Yorumları