Yeni Apple'larda sorun var

Kullanıcıların Apple'ın yeni oyuncaklarında yaşadığı bu sorun, teknoloji devinin canını çok sıkacak

Yeni Apple'larda sorun var

Apple'a gelen arıza şikayetlerine göre, Retina ekranlı yeni MacBook Pro'lar önemli bir sorunla karşı karşıya. Kullanıcılar Apple'ın teknik destek birimine gönderdikleri mesajlarda, yeni laptop'larının görüntü arızası verdiğini belirtti.

Şikayetler, ekrana gelen görüntünün kaybolması gereken süreden birkaç dakika daha fazla ekranda kaldığı yönünde. AppleInsider'a göre sorun yalnızca açık renkli arka planlarda meydana geliyor ve beş dakika boyunca kaybolmuyor.

Aldığı arıza bildirimlerinden sonra Apple Store yenileme birimini devreye sokarak iadelere başlamış bile. Bazı raporlara göreyse sorun sadece bir dizi laptop'ta ortaya çıkmış.

AppleInsider her şeye rağmen görüntü gölgesi veya görüntü donması sorununun, diğer cihazlardaki düzlem içi anahtarlama (in-plane switching) panelini de etkileme ihtimaline karşı önlemini almış.

Kullanıcılar için iyi haberse, Apple'ın 14 gün içinde "sorgusuz sualsiz" iade kabul politikası. Şirket aynı zamanda 90 gün boyunca teknik destek garantisi ve arızalı parçalara karşı bir yıl süreli garanti sunuyor.

Okuyucu Yorumları