Yeni bir Truva atı daha

Antivirus yazılımı BitDefender'ın, yeni bir tehlikeyi açığa çıkardığı bildirildi.

Bitdefender yakaladı

Antivirus yazılımı ve veri güvenlik çözümleri sağlayıcısı BitDefender'ın, yeni bir spam gönderim olgusunu açığa çıkardığı bildirildi.

BitDefender'dan yapılan yazılı açıklamada, yakalamanın, videolara bağlantı sağladığını belirten spam e-postaların tanımlanmasıyla gerçekleştiği, kullanıcıların bağlantıya tıklayıp videoyu izlemeye çalıştıklarında, izlemek yerine bir ortam yürütücüsü indirmeye yönlendirildikleri kaydedildi.

Söz konusu ortam oynatıcısının aslında kullanıcıların bilgisayarlarını bir dizi posta sunucusuna komutlar göndermekte aracı olarak kullanan Backdoor.Edunet.A kötücül yazılımı olduğu ve spam yaymaya en uygun posta sunucularının çoğunlukla "edu" ve "mil" domainleri içinde bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, sunucu listesinin, Truva atı tarafından saldırganın kendi ağı ile kendisini bu ağa kaptırmış sunucular arasından oluşturuluğu ve sunucuların listesinin sürekli değiştiği ancak ana hedefte olanların sabit kaldığı anlatıldı.

Truva atı komutlarının, gönderilen sunucu üzerinde herkesin posta göndermesine izin verecek şekilde hatalı yapılandırmaya sahip bir bağlantı noktası yakalamak amacıyla yollandığı, bunun da temel olarak, aslen Truva atı tarafından gönderilen e-postaların, bu açık bağlantıya sahip sunucu tarafından gönderildiği izlenimi yarattığı ifade edildi.

Okuyucu Yorumları