Yeni Celeron'lar Geliyor

Intel'in Pentium 4'ün arkasındaki mimariye dayalı ilk Celeron çipleri gelecek hafta piyasaya çıkıyor. Intel 1.7 ve 1.8 GHz hızındaki Celeron işlemcilere sahip masaüstü bilgisayarları önümüzdeki Çarşamba piyasaya çıkarıyor.

Yeni Celeron'lar Geliyor

$64 ila $100 arasında satılan Celeron işlemciler benzer yapıdaki Pentium işlemcilerden daha ucuza satılıyorlar. 845G çipsetine sahip yeni işlemciler ise Intel'in Pentium 4 mimarisini herkese açmasına yardımcı olacak.

Dell ve diğer bilgisayar satıcıları $800 altında Pentium 4 bilgisayarlar satıyorlar ancak bu fiyatı elde etmek için diğer parçalardan kısmak zorunda kalıyorlar. Örneğin daha düşük RAM ya da CD Yazıcı yerine standart bir CD ROM vererek bu fiyatı elde ediyorlar. Ancak yeni ve daha ucuz Celeron çiplerini kullanarak bu açıkları da kapatabilecekler.

Yeni işlemciler şu anki Celeron'lardan farklı olarak 100MHz Bus ve Pentium III mimarisine sahip olmayacaklar. 1.8 MHz'e kadar hız sahibi olacak işlemciler 400MHz Bus hızıyla çalışacak. Tek dezavantaj ise eski çiplerin ikinci buffer'ı 256Kb'ken yeni çiplerin 128Kb ikinci buffer'a sahip olması. Ancak bu hızı etkileyecek bir faktör olarak görülmüyor.

Okuyucu Yorumları