Yeni Güvenlik Önlemlerinin Olmaması Şaşırttı

Microsoft, Office 2007'nin güvenlik önlemlerinin Office 2003 ile aynı olacağını açıkladı.

Office 2007 = 2003 ?

Microsoft her fırsatta Windows Vista'yı geciktirmelerinin ardındaki en büyük iki nedenden birinin güvenlik olduğunu söyleyedursun Office 2007 yazılımı için Office 2003'ten farklı bir güvenlik önlemi almayacağını duyurması otoritelerce şaşkınlıkla karşılandı.

Yeni işletim sisteminin güvenliğinden emin olan Microsoft yetkilileri, Office programının yeni sürümünün, Vista'da bulunan "Software protection platform", yani Yazılım Koruma Platformu'ndan barındırmadığını açıklayarak akılları karıştırdı. Daha ileri ve geçilmesi nispeten zor güvenlik platformunun Vista için en büyük kalkan olacak olması, herkesin aklına aynı özellik ile Office 2007'nin korunacağını getirse de, bunun düşünülenden farklı olduğunu görmek uzun zaman almadı. Bu sistem, yazılımı, anahtarını sürekli kontrol edip eğer bir korsan anahtar ile karşılaşırsa 30 gün boyunca azaltılmış özelliklerle çalıştırıyor ve 30 gün sonra bloke ediyor.

"Office Genuine Advantage" (OGA) ile yazılımın korsan olup olmadığını kontrol edecek olan Microsoft, benzer uygulamayı ilk olarak Windows için başlatmış ve Windows Genuine Advantage (WGA) adını vermişti. Bu sistem ise kullanıcıya, eğer yazılımının korsan olduğu anlaşılırsa, acil güvenlik güncelleştirmeleri dışındaki güncelleştirmelere ve yüklemelere erişim izni vermiyordu.

30 Kasım'da lansmanı New York'ta Windows Vista ile aynı zamanda yapılacak olan Office 2007'nin fiyat konusunda bir değişikliğe uğramayacağı bildirilirken Pro sürümü kullanıcıları için aktivasyona gerek duyulmayacağı belirtildi.

Okuyucu Yorumları