Yeni MacBook'lara Nvidia damgası!

Apple Intel yonga setlerinden vaz geçiyor; 800 Dolarlık mini MacBook'u tanıtmaya hazırlanıyor...

Apple ve Nvidia el ele

Teknoloji alanında haklı bir üne sahip olan Apple, yeni Macbook'larında bundan sonra Nvidia'nın yongalarına yer verecek.

Bugün ortaya çıkacak olan Apple'ın yeni 13 inç'lik MacBook'u, 15 inç'lik MacBook Pro'su ve MacBook Air'inin hepsi, içerisinde Nvidia'nın yongalarını barındıracak.

Olabildiğince az enerji tüketecek şekilde tasarlanan MacBook Pro, enerji tüketimini mininum düzeyde tutmak için Nvidia'nın ultra-düşük-voltajlı sürümünü MCP79U çipsetini kullanacak; ancak bununla birlikte grafik performansında ufak da olsa bir yavaşlama görülebilecek.

Tabi tüm bu gelişmeler, Apple'ın Intel işlemcilerden de vazgeçtiği anlamını taşımıyor. Yeni Apple laptop'ların kalbini, yine Core 2 Duo'lar oluşturacak...

Bu gelişmeler yaşanırken, MacX isimli bir Çin blog sayfası, sitesinde yer alan resimlerin alüminyumdan imal edilen kasalarıyla da oldukça dikkat çekecek olan MacBook Pro 2008'e ait olduğunu iddia ediyor. Resimlere galerimizden ulaşabilirsiniz.

800 Dolara MacBook Mini yolda!

800 Dolara MacBook Mini yolda!
MacBook Mini: Ucuz Apple-minisi çıkacak mı?

İnternette ortaya çıkan diğer bir resim ise, potansiyel Apple-netbook'u ile ilgili ipuçları veriyor. Boingboing.net sitesinin bildirdiğine göre netbook'un fiyatı 800 dolar olacak; yani tüm zamanların en ucuz MacBook'u.

Tasarım MacBook Air'i şiddetli bir şekilde andırıyor. Apple'ın gerçekten de böyle bir planı olup olmadığını bugün gerçekleşecek olan "The Brick" sunumunda ortaya çıkacak. Bu sunumda tanıtılma ihtimali olan ürünleri ise birkaç gün önce duyurmuştuk.

Okuyucu Yorumları