Yeni Nexus canavar gibi geliyor!

Google'ın beklenen tableti Nexus 9'dan gelen son sızıntılar, inanılmaz bir donanımı işaret ediyor!

Yeni Nexus canavar gibi!

Geçtiğimiz haftalarda HTC tarafından üretileceği konuşulan yeni Nexus 9 tabletinin görüntüleri sızdırılmıştı. Aynı zamanda cihazın henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve tabletin geliştirme aşamasındaki kod adının Volantis olacağı da söyleniyordu.

Twitter'da sızıntılarıyla ünlü @evleaks'e göre cihazın önceden sızdırılan resimleri gerçeği yansıtmıyor. @evleaks aynı zamanda tablet hakkında bildiklerini ve elinde olan görüntüleri takipçileriyle paylaşmaktan kaçınmadı.

Evleaks öncelikle cihazda Qualcomm Snapdragon 810 çipsetinin denendiğini ancak cihazın, CES 2014 fuarında tanıtılan ve NVIDIA'nın iddiasına göre Playstation 3 ve Xbox 360 gibi oyun konsollarından daha iyi bir performans sunan 64 bit NVIDIA Tegra K1 çipsetiyle geleceğini söyledi. Aynı zamanda cihazda 5 GB RAM olabileceğini söyleyen Evleaks, bu iddiayla heyecan yarattı.

Daha önce sızdırılan resimler ve raporlara göre cihazın ekranının 8.9 inç olacağı kesin gibi gözüküyor, Evleaks cihazın ekranının boyutu hakkında bir bilgi vermese de cihazın 1.680 x 1.050 piksel çözünürlükle test edildiğini, ancak tabletin 2.560 x 1.600 piksel çözünürlükle satışa sunulması gerektiğini söylüyor. Evleaks'e göre cihazda aynı zamanda 5 megapiksellik 1080p video çekebilecek bir kamera da yer alacak.

Cihazda olacağı kesin gözüyle bakılan özellikler ise bir eldeki parmakların sayısını geçmeyecek kadar az. Tablette alüminyum kasa, 64 GB dahili hafıza ve HTC'nin Boomsound özellikli hoparlörleri yer alacak.

Yeni Nexus canavar gibi geliyor!
Evleaks'ın paylaştığı makro çekim

Evleaks aynı zamanda cihazın makro çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı. Bu resime göre fotoğrafın sol alt tarafında yer alan 'Flounder' cihazın bir başka kod adı. Fotoğrafın sağ tarafında oldukça silik bir şekilde yazılı olan 'Android Silver OS Alpha 1.4' ise cihazın Android Silver programına dahil olabileceği hakkında bir ipucu veriyor.

Önceden sızdırılan Google raporlarına göre Google Volantis'i ayrı bir yerde tutuyor. Bunun nedeni ise cihazın donanımlarıyla bir ilk olmasının yanında yazılım tarafında da bir ilk olmasını istemesi olabilir. Google her ne kadar Nexus programı devam edecek dese de raporlara göre geniş çaplı Android Silver programı Nexus'un katili olabilir.

Okuyucu Yorumları