Youtube'a ciddi rakip; hem de korsanlardan...

Youtube'un pabucunu dama atabilecek yeni bir video paylaşım sitesi geliyor; hem de korsanlardan...

YouTube'a ciddi rakip!

Pirate Bay kendi video paylaşım sitesini geliştiriyor. Youtube'a büyük bir rakip olması beklenilen VideoBay'da kullanıcılar videolarının telif hakları ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayacak.

Pirate Bay üzerinde çalışmalara başladığı video paylaşım sitesi ile ilgili ilk bilgileri yaklaşık 2 yıl önce duyurmuştu. Fakat o günden bugüne proje hakkında pek fazla detay gün ışığına çıkmamıştı.

Proje kod adı VideoBay olan çalışma birkaç hafta önce beta versiyonu ile kullanıcıların kullanıma açıldı. Fakat normalde site içerisinde arama yapmak istediğinizde, kayıtlı bir kullanıcı dahi olsanız arama işlemi başarı ile sonuçlanmıyor.

VideoBay cephesinden bu sorun ile ilgili bir açıklama geldi. "Site henüz deneme aşamasında. O yüzden kimi özellikleri kullanıma açmadık. Eğer sorunlarla karşılaşırsanız bizlere var olan açık ile ilgili bilgi göndermenize gerek yok."

Sitenin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı meçhul. Alınan bilgilere göre sitenin kaput altında yapılması gereken çok şeyin olduğu biliniyor.

Pirate Bay Sözcüsü Peter Sunde "Gerekli işlemleri bitirdiğimizde siteyi kullanıma açacağız. Bu da takriben bir ile beş yıl arasında bir süre zarfında gerçekleşecek." açıklamasında bulundu.

Video Bay son teknolojileri kapsayan bir proje olacak gibi görünüyor. HTML 5, video ve ses etiketleri, ogg/theora video ve ses formatlarının entegre edilmesi gibi bir çok özelliğe sahip olacak. Site video paylaşımında önemli bir yere sahip olacak gibi. Zira BayIMG de resim tabanlı dosyaları barındırmak üzere kurulmuş bir siteydi.

Videolarda herhangi bir sansür uygulanmayacak bu yeni projenin yayınlandıktan sonra çok tutulacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları