Yurtdışından para göndermenin en ucuz yolu!

TransferGo ile yurtdışından para göndermek hem kolay, hem hızlı hem de ücretsiz. Mercek altına aldık.

Para göndermenin en kolay yolu!

Yurtdışında çalışanlar, para biriktirenler, ülkesinde yatırım yapmak isteyenler ve ülkelerindeki yakınlarına para göndermek isteyenler uzun yıllar boyunca oldukça az seçeneğe sahipti. Bu seçeneklerin hemen hemen hepsi de yüksek banka işlem ücretleri ödemek, uzun süre beklemek gibi dezavantajlar içeriyordu. Bu sorunu çözmek, para gönderme işlemini kolaylaştırmak, hızlandırmak ve maliyetini düşürmek amacı ile kurulan TransferGo, ülkemizde de faaliyete geçti.

Türkiye'de sunduğu ücretsiz veya Premium seçenekleri mercek altına almak istedik ve sistemi size tanıtmak için TransferGo Türkiye Ülke Müdürü Senem Öztürk ile kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

TransferGo hakkında ayrıntılı bilgiyi http://www.transfergo.com.tr adresinden alabilir ve üyeliğinizi açtırıp sistemi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

TransferGo'nun kısa hikayesi

TransferGo'nun kısa hikayesi

2012 yılında Litvanya'da kurulan şirketin şu an genel merkezi Londra'da. TransferGo'nun Berlin, Vilnius, Istanbul ve Varşova'da da ofisleri bulunuyor. 2012'den bu yana TransferGo her geçen sene büyüdü ve eriştiği ülke sayısını artırdı.

TransferGo Litvanyalı üç gencin kurduğu bir start-up olarak hayata geçti. CEO'su ise Daumantas Dvilinskas. Daumantas, küresel mali krizden sonra mezun olan birçok öğrenci gibi, hayalindeki gibi iyi bir iş bulamamış. Start-up ekosisteminin de oluşmaya başladığı bu yıllarda, İngiltere'deki Lancaster Üniversitesi'nden bazı sınıf arkadaşlarıyla birlikte yaratıcı fikirleriyle birlikte iş hayatına girmeye karar vermişler. Ve devrim yaratan bir FinTech şirketi olacak Londra merkezli TransferGo hayata geçmiş. Bu fikrin ortaya çıkış hikayesi ise Daumantas'ın arkadaşlarından Justinas Laseviciu'nun sahip olduğu ve İngiltere'deki üniversitelere Baltık ülkelerinde üretilen çevre dostu keten poşetler tedarik eden bir ithalat-ihracat işi için, tedarik zincirlerini etkileyen sınır ötesi ödemelerde büyük bir sorunla karşı karşıya kalmaları olmuş. Bu şekilde, bu zorluğu aşmak için hem bir iş ihtiyacını çözme ve olumlu bir sosyal etki yaratmak için TransferGo kurulmuş.

Millenials kuşağı, iş başarılarını yalnızca elde ettikleri kâr açısından değil, aynı zamanda sosyal bir etki yaratma açısından da değerlendiriyorlar. Bu Dvilinskas'ın kişisel felsefesiyle de birebir uyuşuyor. TransferGo'nun başarısyla birlikte, Dvilinskas 2017'de Forbes'un 30 Yaş Altı İş Liderleri listesinde de kendine yer bulma şansını elde etti.

47 ülkede faaliyet gösteren, Londra, Vilnius, Berlin, Varşova ve İstanbul'da ofisleri olan TransferGo'nun müşteri sayısı hızla artıyor. Şu an 900.000 müşterisi olan şirket, müşteri portföyüne günde 1.000'den fazla yeni müşteri katıyor.

Ayrıca TransferGo ile potansiyel para birimi dalgalanmaları hakkında endişelenmeye de gerek olmuyor çünkü alıcınız, tam olarak ayırtmış olduğu miktarı alıyor. TransferGo para transferlerinin ücretsiz olması gerektiğine inanıyor ve bu vizyondan hareketle faaliyet gösteriyor. Buna uygun olarak yenilikçi yaklaşımla ve dijital finansal araçlar kullanarak hizmet veriyor.

Farklı seçenekler, güvenli ve hızlı bir sistem

Farklı seçenekler, güvenli ve hızlı bir sistem

TransferGo yurtdışında yaşayan Türklerin veya Türkiye'ye para göndermek isteyen kişilerin para transfer hizmetleri için herhangi bir ücret ya da komisyon olmadan, üstelik ortalama piyasa kuru üzerinden para göndermelerine imkân sağlıyor.

TransferGo müşterilerine gönderim hızına dayalı birkaç servis seçeneği sunuyor. ÜCRETSİZ seçeneği 3 iş gününde parayı ilgili hesaba ulaştırırken, ŞİMDİ seçeneği premium bir hizmet sağlayarak, 30 dakikada bu işlemi gerçekleştiriyor. Premium seçeneklerin yüksek oranda tercih edilmesi, ÜCRETSİZ seçeneğini olanaklı kılıyor.

TransferGo Türkiye'ye para gönderimi yapan müşteri pazarında yüksek bir potansiyel gördü ve Türkiye'yle bu işlemi yapma ihtiyacı olan müşterileri de ücretsiz para transferi hizmetinden faydalandırmak istedi. Türkiye'de tüketici para transferleri için yüksek ücretler ödemekten kaçınıyor, hızlılık, basitlik, güvenirlilik ve güvenlik istiyor. TransferGo Türkiye'de güvenilir iş ortağı Turk Para ile birlikte hizmet veriyor. Turk Para iş birliği sayesinde, TransferGo'nun tüm faaliyetleri ve işlemleri Türkiye'de ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde icra ediliyor.

TransferGo diğer yandan bağımsız şekilde denetleniyor. FCA (Mali Tutum Otoritesi) tarafından denetlenen ve işlemleri HMRC (Birleşik Krallık Gelir ve Gümrük İdaresi) tarafından kontrol edilen lisanslı ve yetkili bir ödeme kuruluşu olarak müşterilere güven sağlıyor.

Bağımsız bir tüketici değerlendirme web sitesi olan Trustpilot'ta müşterilerin yaptığı bir dizi değerlendirme de TransferGo'nun tüketici nezdinde de güvenilir bulunduğunun kanıtı nitelikte. Gerçekleştirilen işlemlere yapılan yorumların %91 gibi yüksek bir yüzdesi 'excellent' yani mükemmel kategorisinde bulunuyor.

TransferGo, son olarak geçtiğimiz ay içinde Vostok Emerging Finance ve Silikon Vadisi'nden Hard Yaka tarafından Revo Capital, U-Start Club ve Practica Capital'ın katılımıyla yönetilen ve 17.5 milyon dolar tutarında fon için gerçekleştirilen B Serisi Fonlama Turu'nun tamamlandığını duyurdu. Tur iki bölüm halinde gerçekleşti. İlk sermaye enjeksiyonu mayıs ayında gerçekleşirken; bu son gerçekleşen ikinci sermaye enjeksiyonu ile fon tutarı toplam 17.5 milyon dolara ulaştı. TransferGo'nun ayrıca Seedrs platformunda henüz tamamlanmış olan ve ihtiyacın üzerinde fona ulaşılmış bir crowdfunding (toplu fonlama) kampanyası da bulunuyor.