Yüzünüz artık şifreniz olacak!

Bilgisayar güvenliğinde en ileri teknoloji olarak görülen "FaceOn " sistemi şimdi masaüstü PC'lerde.

Yüzünüz şifreniz olacak!

Bilgisayar güvenliğinde en ileri teknoloji olarak görülen "FaceOn " sistemi masaüstü bilgisayarlara taşındı. "FaceOn" sistemiyle güvenliğin sağlanmasını masaüstü bilgisayarlarda da hayata geçiren Technopc bu alanda bir ilke imza atarak dünyada tek marka olma konumuna yükseldi. Kullanıcı beklenti ve istekleri doğrultusunda yeni teknolojilere yön veren Technopc tarafından üretilen yeni masaüstü bilgisayarlar, şahsi bilgisayarlara bir başkasının girişini kesinlikle engelliyor. 1998 yılından bu yana teknoloji sektöründe faaliyet gösteren Yücel Elektronik tarafından üretilen "FaceOn" sistemli Technopc'lerde güvenliğin yanında üstün teknolojik altyapı da kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Hayatın vazgeçilmezleri arasında ilk sıralardan birini alan bilgisayarlarda en önemli sorunların başında güvenliğin geldiği yapılan saha araştırmalarında ortaya çıkan en önemli bulgu. Bilgisayarları ve buradaki verilerin güvenliği konusunu hakkında endişe duyduklarını belirten kullanıcılar için bazı notebook markalarının birkaç modelinde sunduğu en gelişmiş güvenlik ürünü yüz tanıma sistemini masaüstü bilgisayarlarda standart hale getiren Technopc, yeni bir dönemin öncülüğünü yaptı. Sizden başka hiçbir kullanıcıya izin vermeyen yeni teknoloji ürünü "FaceOn" sistemini masaüstü bilgisayarlara yerleştiren ilk marka olan Technopc, geleceğin teknolojisini şimdiden kullanıcılara sunuyor.

FaceOn ile ileri derecede güvenlik

FaceOn ile ileri derecede güvenlik

İnsan yüzünün, tıpkı parmak izleri gibi doğuştan ayrıştırıcı özelliklere sahip olması sistemin temel işleyiş prensibini oluşturuyor. Yüz tanıma sistem yazılımının temeli, mevcut yüz görüntülerinden o yüze ait bir takım karakteristik özelliklerin sistem tarafından otomatik olarak yakalanmasına ve karşılaştırmasına dayanıyor. Günümüzde en güvenli sistem olarak nitelendirilen bu sistemde, monitörde bulunan dahili kamera aracılığıyla yazılıma yüzün bir kere tanıtılması sistemi aktif hale getiriyor ve bilgisayarınızı sizden başkasının kullanmasını engelliyor. Bu işlemin ardından, Technopc'nizi açtığınızda, oturumunuzu kapadığınızda veya bilgisayarınız kilitlendiğinde, monitör üzerindeki tümleşik kamera sizi tanıyarak açılıyor ve sizin dışınızda başka kullanıcıların Technopc'nizi sisteme girmesine olanak vermiyor.

İleri derecede güvenliği esas alarak "FaceOn" sistemi ile donatılan Technopc masaüstü bilgisayarları açmak için bundan böyle kullanıcı adı ve şifre yazmanıza da gerek kalmıyor. Bu sistemi geliştirerek geleceğin teknolojisini şimdiden sunan Technopc masaüstü bilgisayarları eğer birden çok kişi kullanıyor ise, sistem, bilgisayar başındaki kişiyi önceden yüklenen verilerden tanıyor ve girişe izin veriyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları