Alcatel Move Track İncelemesi

Bu defa, evcil hayvanının kaybolmasını istemeyenlere özel bir ürün inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • Kolay kullanım
  • Her an erişim imkanı
  • Uygun pil ömrü
  • Kompakt yapı
  • Fiyatı düşebilir

Alcatel, evcil hayvanının kaybolmasından endişe edenlere özel bir ürün hazırlamış. Bir takip cihazı olan Move Track, tasmaya özel yapısı ile evcil hayvanınızın nerede olduğunu sürekli size bildiriyor.

Hatırlarsanız, Alcatel'in daha önce çocuklar için benzer bir cihazını incelemiştik. Move Time isimli o cihaz, bir saat üzerinden çocuk ve ebeveynin sürekli olarak birbiriyle iletişim kurmasını sağlıyordu. Çocuk, ebeveyni tarafından belirlenen güvenli çitin dışına çıktığında, anında bildirim iletiliyor ve kişi, çocuğunu hemen saati üzerinden arayabiliyordu. Benzer mantık, Move Track'te de bulunuyor.

Evcil hayvanınıza uygun yapı

Evcil hayvanınıza uygun yapı

Alcatel Move Track, çok küçük, hafif ve kompakt bir yapıya sahip. 42 x 42 mm boyutlarıyla küçük bir kutu görünümünde olan bu minik cihaz, sadece 33 gram ağırlığıyla da hayvanınıza ek ağırlık getirmiyor. Kutu içeriğinde kauçuk bir taşıma kılıfı da bulunduran Move Track, böylece kolayca tasmaya iliştirilebiliyor. Kırmızı renkli bu kauçuk kılıfın da tasma üzerinde oldukça şık göründüğünü de söylemek lazım.

Alcatel Move Track'ın arka yüzeyinde bir vidalar altında gizli bir bölüm bulunuyor. Kutu içeriğinde bulunan tornavida ile burayı açarak, nano SIM kartınızı buraya yerleştiriyorsunuz. Onun yan tarafında da cihazı şarj edebileceğiniz bir microUSB yuvası bulunuyor. Bunun da kablosunu yine kutunun içinde bulmanız mümkün.

Bu girişlerin kapalı alanlar içinde yer almasının sebebi, cihazın suya dayanıklı olabilmesini sağlıyor. IP67 sertifikasına sahip olan Alcatel Move Track, böylece evcil hayvanınız suya girerse zarar görmüyor. Bu arada Move Track'ın tek şarjla 3 ila 4 gün kullanılabildiğini ve 2 saat içinde şarj olabildiğini de söyleyelim.

Her an gözünüzün önünde

Her an gözünüzün önünde

Peki, Alcatel Move Track'ı nasıl kullanıyorsunuz? Cihazın kullanımı fazlasıyla basit. İçine SIM kartınızı taktıktan sonra hemen kenarındaki güç tuşuna basarak cihazı açıyorsunuz. Bu arada telefonunuza da ihtiyacınız var. Zira Move Track'ı uygulama üzerinden kullanıyorsunuz. Gerekli adımları nasıl yapacağınızı, size kutu içeriğinde bulunan kılavuz anlatıyor.

Uygulamayı indirdikten ve cihazla olan eşleşmesini sağladıktan sonra artık Move Track'ı evcil hayvanınızın tasmasına yerleştirebilirsiniz. Böylece GPS üzerinden sürekli onun yerini takip edebilecek olan Alcatel Move Track, telefonunuza her baktığınızda evcil hayvanınızın yerini size gösterecek.

Yine uygulama üzerinden evcil hayvanınız için bir sanal çit oluşturabilir ve böylece dışarıya çıktığında durumdan anında haberdar olabilirsiniz.

Özetle

Alcatel Move Track, fazlasıyla başarılı bir cihaz. Kılıfı boyutu ile muhtemelen daha çok köpeklerde kullanılması uygun olacak olan cihaz, gayet başarılı şekilde çalışıyor. Özellikle sanal çit uygulaması oldukça başarılı. Tasarımı ve kullanım kolaylığıyla da beğendiğimiz cihazın pil ömrü de fena değil. Alcatel Move Track'ın fiyatı ise 349 TL dolaylarında. Özellikle köpek sahiplerinin ilgi duyacağını düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Alcatel Move Track'i evcil hayvan sahipleri, özellikle de köpek sahipleri tercih edeceklerdir diye düşünüyoruz.

Alternatifleri

Alcatel Move Track'e alterantif olarak Lapa akıllı takip cihazı ve benzerleri de incelebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alcatel Move Track
Ürün Markası Alcatel
CHIP Online Notu
88
Hafıza 16 GB
2G GSM 850/1900 MHz
Batarya 460 mAh
Pil Ömrü 3 / 4 gün
Sarj Süresi 2 saat
Su Koruması Evet (IP67)
Bağlantılar nano SIM, USB 2.0, GPS, Wi-Fi
Boyutlar 42 x 42 x 16.3 mm
Ağırlık 33 gram
Okuyucu Yorumları