AOC'nin 144Hz'lik monitörü G2770PQU testte

AOC G2770P, 144Hz'lik monitör arayan oyuncuların bu arayışını sonlandıracak model mi?

CHIP Online Notu 86
  • Kontrast performansı
  • Siyah seviyesi
  • Renk doğruluğu
  • 144Hz avantajı
  • Arka panel tasarımı
  • Ergonomik yapı
  • Menü butonları
  • Tasarımı bazı oyuncular tarafından çok sade bulunabilir
  • USB 2.0'ların yeri

Monitörlerde G-Sync'le birlikte daha çok duyduğumuz 144Hz paneller elbette G-Sync tekelinde değil. Yani G-Sync desteği olmadan da 144Hz'lik monitör sahibi olabilirsiniz. Piyasada bu kategoride pek çok monitör bulunuyor. Hatta bunlara ek olarak 75Hz'lik modeller de mevcut. Bugün inceleyeceğimiz monitör ise, AOC'nin G2770PQU modeli.

144Hz olmasıyla özellikle oyuncular tarafından tercih edilecek olan AOC G2770P, yalnızca oyunseverlere hitap etmiyor. Zira tasarımı oldukça klasik ve öte yandan panel performansı iyi bir monitör sahibi olmak isteyenleri de ilgilendirecek türden. Şimdi monitöre daha yakından bakalım...

27 inç, 144Hz frekans

27 inç, 144Hz frekans

AOC G2770P, 27 inç büyüklüğünde bir monitör. Full HD çözünürlük sağlayan monitör, böylece standart ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede. İncelemeye monitörün tasarımıyla başlayacak olursak, aslında tasarımıyla oyunculara hitap ettiğini söylemek zor olacak. Zira AOC'nin profesyonel kesim için sunduğu tasarım çizgisine daha yakın olan monitörün dizaynı, oldukça sade bir görünüme sahip.

Monitörün tasarım detaylarında özellikle dikkat çeken arka panelde kullanılan malzeme. Her ne kadar monitörün genel tasarımı plastik malzemeden oluşsa da, arka yüzeyde yer alan malzeme, desenli yapısıyla göze hoş görünüyor. Ancak bunun dışında başka bir esprisi yok.

AOC G2770P'nin tasarımına ilişkin bir başka önemli detaysa, kullanım noktasında avantaj sağlayan ergonomik yapısı. Ekranı yukarı / aşağı yönde 130mm hareket ettirebiliyor, 90 derecelik açıyla pivot olarak kullanabiliyor ve sağa / sola çevirebiliyorsunuz.

Monitörün bağlantı noktalarına baktığımızda oldukça zengin ve yeterli bağlantıları sunduğunu görüyoruz. HDMI, DisplayPort, VGA ve USB 3.0 bağlantıları sunuluyor. USB 2.0'ı da bulunduran monitör, bu bağlantılara bize çok ters bir yerde sunuyor. Monitörün alt, sağ köşesine konumlandırılmış olan bu bağlantılar, açıkçası çevresine dikkatle bakmazsanız gözden kaçabilecek durumda. Konum itibariyle kullanımı olumsuz etkiliyorlar. USB 3.0'lar ise monitörün sağ kenarında daha kullanışlı olan bir yerde sunulmuş.

Performans noktası

Performans noktası

AOC G2770P'nin 144Hz'lik bir model olduğunu söylemiştik. Bunun karşılığını, oyunlarda daha akıcı bir performans ile alıyorsunuz. 1ms'lik tepki süresiyle de hızlı aksiyon sahnelerinde kayıpsız bir görüntü sağlayan monitör, yine ghosting ya da blur sorunlarının önüne geçiyor.

Kontrast performansı, siyah seviyesi ve renk doğruluğu noktalarında da beğendiğimiz monitör, 300 kandela parlaklık, tipik olarak 1000:1, dinamik olaraksa 80M:1 kontrast oranını bizlere sunuyor. Bunların sonucunda da gayet temiz bir görüntü sağlayan monitör, oyun performansı noktasında da gayet tatmin edici. Biz monitörü incelerken Far Cry 4 deneyimimizde gayet memnun kaldık.

Son olarak monitörün menü sistemine de değinelim. Ekranın sağ alt köşesinde yer alan butonları kullanarak menü arabirimini yönetebiliyorsunuz. Text, İnternet, Video vs. gibi farklı otomatik görüntü ayarlarını değiştirebiliyor, ayrıca görüntüyü beklendiği üzere kendinize özel olarak da yapılandırabiliyorsunuz. Ancak menüde kullanılan diller arasında Türkçe desteği olmadığını da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak özetlersek AOC G2770P, iyi bir monitör. 144Hz'lik ve 1ms'lik paneliyle oyuncuların istediği performansı veren monitör, Full HD çözünürlükle de kabul gören bir çözünürlük sağlıyor. Ergonomik yapısı ona avantaj sağlayan bir diğer faktör. Her ne kadar tasarımıyla oyunculara hitap etmese de, firma, anlaşılan tasarım çizgisini sade tutarak iyi görüntü sağlamayı isteyen tüm kullanıcıları hedeflemiş bu modeliyle. 1800 TL civarında fiyat etiketiyle 4K'lı monitörlerle fiyat konusunda yakın seyrediyor. Öte yandan 144Hz'lik modeller arasında daha ucuz modelleri de görmek mümkün.

Kimler Almalı

144Hz'lik bir oyun monitörü satın almak isteyenler tarafından listeye alınması gerektiğini düşündüğümüz AOC G2770P, görüntü performans konusunda iyi sonuç bekleyen herkese hitap ediyor.

Alternatifleri

AOC G2770PQY'ya alternatif olarak Acer XB240HBMJDPR modeli de incelemek isteyebilirsiniz. 24 inçlik bu monitör yine 144Hz desteği sağlarken, fiyatı bir tık daha uygun.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC G2770PQU
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
86
Ekran 27 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tazeleme Hızı 144 Hz
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 1000:1 - 80M:1
Görüş Açısı 178 / 170 derece
Bağlantılar USB 3.0, DisplayPort, HDMI, VGA
Hoparlör Var
Güç Tüketimi 45W
Okuyucu Yorumları