ASUS ROG GR8 II İncelemesi

ROG (Republic Of Gamers) serisine ait bu PC, alıştıklarınızdan çok farklı bir profil çiziyor.

ASUS ROG GR8 II İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Kompakt yapı
  • Performans
  • Etkileyici tasarım
  • Konforlu kullanım
  • GPU ve CPU değiştirilebilir değil
  • Yük altında sesli çalışıyor

Oyun konsolları iyidir güzeldir ama önemli bir eksiklikleri vardır: Fare ile PC'de kolayca kontrol edebildiğiniz oyunları konsol kumandasıyla aynı kolaylıkla oynayamazsınız. PC ve Windows ortamı yeri doldurulmaz bir şekilde oyun konusunda ideal bir ortam devam ediyor. Bu ortamda sayısız oyunu farklı kalite ayarları ve aksesuarlarla oynayabilirsiniz. Asus ROG GR8II ise, tamamen oyun keyfi için tasarlanıp optimize edilmiş ilginç bir PC.

Tasarımıyla farklı

Tasarımıyla farklı

Gürültücü ve çok yer kaplayan çirkin PC kasalarını unutun. Asus, ROG konsepti içindeki diğer pek çok ürün gibi GR8II'yi de oyuncuların beğeneceği şekilde tasarlamış. Tipik bir konsol havasında olan PC, görünüm olarak hem tanıdık hem de farklı olmayı başaran çizgilere sahip.

GR8II zengin donanım özelliklerini sadece 4 litre'lik bir hacim içine sığdırmayı başarmış. Küçük boyutların avantajı sadece masanızın üzerinde az yer kaplaması değil. Böylece PC'yi evinizin içinde başka bir odaya hatta LAN parti için başka bir mekana kolayca taşımanız mümkün.

Ön tarafında çizgi şeklinde yanıp sönen LED'ler (10 farklı efekt) ürüne çok farklı bir hava katıyor. Dolayısıyla diğer markalar da yakında benzer PC'lere imza atarsa şaşırmayın. Asus GR8II'in tasarımı sadece şıklı üzerine de kurulu değil. Özel bir soğutma mimarisine sahip olan PC'nin son derece sessiz çalıştığını özellikle vurgulayalım. Asus, boşta 23.8 db ses şiddetine sahip olan GR8II'nin ortalama bir PC'den ¼ oranında daha sessiz olduğunu iddia ediyor. Gürültü miktarı özellikle gece saatlerinde ya da oturma odanızda çok önemli olabiliyor.

Donanım özellikleri

Donanım özellikleri

Nispeten küçük boyutlarına (299 x 282 x 88 mm-4 kg) bakıp GR8II içinde mobil bileşenler kullanıldığını sanmayın. Ürünün farklı konfigürasyonları var ve fiyat da buna bağlı olarak değişiyor. Fakat tüm modellerde masaüstü donanımı kullanılmış. Bize gönderilen modelde (T047Z) Intel Core i5-7400 işlemci (3 GHz, 4 çekirdek), NVIDIA Geforce GTX 1060 (3 GB GDDR5), 8 GB DDR4 bellek ve 256 GB SSD ürünün temel donanım özelliklerini oluşturuyor. DisplayPort'a ek olarak, VR başlığı ve monitörü eşzamanlı bağlamak için iki HDMI girişli VR dostu tasarım ve hiper hızlı 10 Gbps veri transferi için USB 3.1 yuvaları da Asus GR8II'nin diğer özellikleri arasında.

Asus GR8II'i oyun PC'si yapan sadece tasrımı ve grafik performansı değil. Ses donanımında kullanılan yüksek kaliteli kondansatörlerden, Ethernet donanımına kadar baştan sona tamamen oyunlar için optimize edilmiş bir PC Asus GR8II.

Özetle

Özellikle kompakt yapısı ve tamamen oyun odaklı olmasıyla oyuncuları fazlasıyla memnun edeceğini düşünüyoruz. Farklı konfigürasyonlarla tercih edilebilecek olan Asus GR8II, elimizdeki modeliyle 4400 TL'ye bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Özellikle kompakt platformları tercih eden ve masaüstü bilgisayar performansından da vazgeçemeyenler Asus GR8II'den oldukça etkilenecekler.

Alternatifleri

Asus GR8II'in çok sayıda farklı konfigürasyon seçeneği bulunuyor. Eğer elimizdeki sistemden daha yüksek performans sunan bir model arıyorsanız, o halde diğer konfigrasyonlu modellerine bir göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ASUS ROG GR8 II
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
81
İşlemci Intel Core i5-7400 3GHz 4 çekirdek
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB GDDR5
Bellek 8 GB DDR4
SSD 256 GB
Bağantılar DisplayPort, HDMI (2 adet), USB 3.1
Boyutlar 299 x 282 x 88 mm
Ağırlık 4 kg.
Okuyucu Yorumları