OPPO Find X2 İnceleme

9.999 TL fiyatlı OPPO Find X2 satın alınır mı? İşte en detaylı Oppo Find X2 incelemesi!

CHIP Online Notu 85
  • Üst seviye performans
  • Muhteşem görünümlü ekran
  • QHD+ çözünürlükte 120Hz tazeleme hızı
  • Yüksek şarj hızı
  • İdeal pil ömrü
  • Güzel tasarım
  • Gorilla Glass 6 koruma
  • 5G ve Wi-Fi 6 desteği
  • Stereo hoparlör performansı
  • Hızlı parmak izi sensörü
  • Kablosuz şarj yok
  • Ön kamerada 4K video yok
  • Sadece su sıçramalarına dayanıklı

Son dönemin popüler Çinli telefon üreticilerinden OPPO, kısa bir süre önce yeni Find X2 telefon ailesini tanıtmış ve elimizdeki Find X2'nin yanı sıra Find X2 Pro'yu karşımıza çıkartmıştı. Bugün, bu 2 modelden Find X2'yi tüm detaylarıyla yakından tanıyacağız.

Find X2 az sonra anlatacağımız sahip olduğu özelliklerle oldukça etkileyici bir telefon olsa da, tasarım anlamında bundan 2 sene öncesinin marjinal modeli Find X'e kıyasla daha normalleşmiş görünüyor. Zira Find X, motorize yapılı ön ve arka kameraları ile üst kenardan açılan bir tasarıma sahipti ve bu haliyle oldukça etkileyici duruyordu. Find X2'de ise bunun yerine arka köşede kamera kurulumu, önde ise delikli ön kamera ile diğer akıllı telefonlarla benzer tasarım çizgisini benimseyen OPPO, bu tasarımıyla kışkırtıcı değil belki, ancak daha derli toplu bir telefon modeli oluyor. Zira motorize yapılar her ne kadar dikkat çekici olsa da, kullanıcının kafasında "acaba kısa sürede bozulur mu?" endişesi yaratabiliyor.

OPPO Find X2 Tasarımı Özellikleri Neler?

OPPO Find X2 Tasarımı Özellikleri Neler?

Find X2, ön ve arka yüzüyle cam malzemeye sahip bir model ve her iki yüzey de Gorilla Glass 6 ile korumalı yapıda. Kenar çerçeveler ise alüminyum malzemeden oluşuyor. Böylece elinizde tuttuğunuzda üst seviye bir modeli kullandığınız hissiyatını iyi şekilde hissettirebilen telefon, her iki yanının da kavisli olmasından ötürü oldukça da ince bir model oluyor.

OPPO Find X2 Ekranı

Telefona önden baktığınızda kenar çerçevelerinin de çok ince tutulduğunu görüyorsunuz. Her iki yandan kavisli ekran tasarımı ile arttırılan görüş açısı, 6.7 inç boyutundaki ekranın da büyüklüğüyle beraber maksimum bir görsellik sağlıyor diyebiliriz. Neredeyse yüzde 91 oranında bir ekran – gövde oranı mevcut ve bu sayede multimedya deneyimi için keyifli modellerden biri oluyor Find X2.

Telefonun ahizesi üst kenarda oldukça ince bir alana yerleştirilmiş. Alt kısımdaki hoparlörle beraber stereo ses sağlayabilen telefon, ses kalitesiyle de gerçekten muazzam diyebiliriz. Multimedya kullanımında sadece video izlerken değil, müzik dinlerken de bekleneni karşılayan Find X2, kutu içeriğinde yer verdiği kulaklıkları ve şeffaf koruma kılıfıyla da geniş bir kutu içeriğine sahip.

OPPO Find X2 Çift Sim Kartı

Telefonun alt kenarında USB-C portu ile SIM kart çekmecesi bulunurken, Find X2, çift SIM kartlı bir model değil ve microSD kart desteğine de sahip değil. Ayıca telefonun tasarımına ilişkin fark ettiğimiz bir eksilik, suya karşı dayanıklı olmaması. Sadece IP54 sertifikası onaylı olan telefon, böylece su sıçramalarına karşı dirençli, fakat suya girmeye müsait değil. OPPO, bu seçeneği bir üst model olan Find X2 Pro'da kullanıcılara sunmayı tercih etmiş.

OPPO Find X2 Ekranı Nasıl?

OPPO Find X2 Ekranı Nasıl?

OPPO Find X2, muazzam bir ekrana sahip. Ekranın hem büyük olması hem kenar çerçevelerinin oldukça ince yapıda tasarlanması görsellik anlamında en büyük artılarını oluştururken, ekranda 120Hz tazeleme hızının da sağlanmış olması görselliğe önemli bir cazibe kazandırıyor.

Popüler olmaya başlayan 90Hz ve 120Hz ekran tazeleme hızları, son dönemde yeni tanıtılan telefonlarda sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan birkaçı da hatırlarsanız Samsung'un Galaxy S20 serisi modelleri olmuştu. Ancak o modellerde 120Hz ekran tazeleme hızı, yüksek çözünürlük seçeneğinde kapalıydı hatırlarsanız. Find X2'de ise QHD+ çözünürlüğündeyken de ekran hızını 120Hz olarak seçebiliyorsunuz. Bu, telefon için önemli bir artı puan.

OPPO Find X2 Ekran Tazeleme Hızı

120Hz ekran tazeleme hızı ile 60Hz tazeleme hızını yan yana koyduğunuzda aradaki farkı net şekilde görüyor ve zaten bir kez 120Hz ekran deneyimine alıştıktan sonra da bir daha geri dönmek istemiyorsunuz. Ancak bu, tabii ki telefonda yüksek güç tüketimine sebep oluyor, bunu da belirtmek gerek. Aradaki farktan telefonun pil ömrü testlerinde bahsedeceğiz.

AMOLED panelden oluşan ekran, görüntü doygunluğu anlamında beklentileri rahat karşılarken, parlaklık miktarı da oldukça yüksek. Maksimum 870 nit parlaklığa erişebilen ekran, ortalama olarak da 530 kandela parlaklık seviyelerinde görüntü üretebiliyor.

HDR10+ desteği ve 1440x3168 piksel çözünürlükle, 6.7 inç ekranda 513 ppi piksel yoğunluğu seviyesiyle beraber oldukça sık işlenmiş piksellerle ekranın muazzam göründüğünü söyleyebiliriz. Bu anlamda telefonun ekranından oldukça memnun kalacaksınız kanaatindeyiz.

OPPO Find X2 İşletim Sistemi & Biyometrik Güvenlik

OPPO Find X2 İşletim Sistemi & Biyometrik Güvenlik

OPPO Find X2, Android 10 işletim sistemini kullanıyor ve arayüz olarak da OPPO'nun ColorOS 7.1 sürümünü görüyoruz. Arayüz kullanımı oldukça sade ve optimizasyonu da gayet başarılı. Süper akıcılıkta çalışabiliyor, üstüne bir de 120Hz tazeleme hızında kullanırsanız, arayüz yağ gibi kayıyor diyebiliriz.

OPPO Find X2 Oyun Alanı

Arayüz kullanımına ilişkin birkaç önemli noktaya temas etmekte yarar var. Bunlardan biri Oyun Alanı kısmı. Özellikle bu telefonu satın almayı düşünen ve yoğun oyun oynacaklar için önemli bir alan burası. Buraya eklediğiniz oyunları farklı performans modlarında çalıştırabiliyorsunuz. Ayrıca oyun oynarken rahatsız edilmek istemiyorsanız da, yine buradan bildirimleri ve aramaları engellemeniz mümkün oluyor.

Kısa bir süre önce incelediğimiz realme 6i'de de gördüğümüz gibi, OPPO Find X2'de de arayüzde bir hızlı kısayol menüsü yer alıyor. Zaten iki telefonun arayüz de aynı ellerden çıktığı için oldukça benzerlik gösteriyor. Fakat bu alan burada Akıllı Kenar Çubuğu adını almış. Bu çubuğu aktifleştirdiğinizde, buraya ekleyeceğiniz uygulamalara kısayol erişimi sağlayabiliyorsunuz.

OPPO Find X2 Parmak İzi Sensörü ve Yüz Tanıma Özelliği

OPPO Find X2, elbette parmak izi sensörü ve yüz tanıma özelliklerinin sahibi. Ekrana entegre olarak çalışan parmak izi yöntemini, Güvenlik adımından aktfileştirebiliyorsunuz. Sensör gayet akıcı ve hızlı şekilde çalışıyor. Öte yandan yüz tanıma özelliği de kamera yoluyla yapılabiliyor. Bunu da yine performansıyla oldukça hızlı bulduğumuzu belirtelim.

OPPO Find X2 Özellikleri Neler?

OPPO Find X2 Özellikleri Neler?

OPPO Find X2, amiral gemisi modellerden biri oluyor ve kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunduruyor. Bu işlemcinin avantajlarından birçok noktada faydalanıyorsunuz. Bunlardan biri tabii ki performans olurken, çevre özelliklerinin de önemi bir hayli büyük oluyor.

OPPO Find X2 5G Desteği Var Mı?

OPPO Find X2, 5G destekli bir telefon. Standart olarak 5G destekli olarak gelen telefon, böylece ülkemizde 5G ağlarını kullanmaya başladığımızda, ilk elden faydalanma imkanı tanıyacak modellerden biri oluyor.

Snapdragon 865 işlemcinin detaylarına baktığımızda, 8 çekirdekli yapıda tasarlandığını ve özellikle performans odaklı olduğunu zaten biliyoruz. İçeriğinde 2.84 GHz frekanslı bir Kryo 585 ve 2.42 GHz frekanslı 3 Kryo 585 çekirdeklerini bulunduran yonga seti, ayrıca 4 adet de 1.8 GHz frekanslı Kryo 585 ile güç sağlıyor.

Güçlü işlemcinin yanı sıra RAM kapasitesiyle de oldukça iddialı bir telefon OPPO Find X2. Zira telefonda tam 12 GB kapasitesinde RAM yer alıyor. Bunu 256 GB gibi oldukça geniş bir depolama kapasitesi takip ediyor. Ayrıca depolama standardının da UFS 3.0 olduğunu söylemek lazım ki bunun da anlamı kısa süreli veri transferi demek.

Telefonun diğer önemli teknik özellikleri arasında Adreno 650 grafik birimi, 802.11ax, yani Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 desteği ile 4200 mAh kapasitesinde batarya yer alıyor.

OPPO Find X2 Performansı Nasıl?

OPPO Find X2 Performansı Nasıl?
Fotoğrafın büyük hali için tıklayın.

Evet, teknik altyapı ile tanıdığımıza göre şimdi Find X'nin sağladığı performanstan söz edelim.

Açıkçası artık son dönemde Snapdragon'lu modelleri oldukça az sayıda görüyoruz, zira bilindiği gibi pek çok şirket kendi işlemcisini üretiyor. Samsung ise, özellikle Avrupa ve Türkiye'ye Snapdragon yerine Exynos'lu modelleri getirmesiyle özellikle eleştiriliyor bilindiği gibi.

Find X2 ise Snapdragon 865 işlemcisiyle bize özlediğimiz yüksek performansı sunuyor. Telefon, performans anlamında tam bir amiral ve beklenen gücü sağlamasıyla sevindirici. Telefonu kullandığımız süre içinde oynadığımız oyunlardan genel kullanıma kadar fazlasıyla akıcı bir deneyim sağladığımız telefon, bu anlamda ekranla beraber en memnun kaldığımız yanlarından birini performansıyla artı hanesine yazdırıyor.

OPPO Find X2 AnTuTu Benchmark Testi Sonucu

Diğer telefonlarla aradaki performans farkını kağıt üzerinde görmeniz açısından sentetik test sonuçları da uyguladık tabii ki. AnTuTu Benchmark'ta tam 613 bin 696 puan toplayan telefon, böylece iPhone 11 Pro Max de dahil olmak üzere tüm rakiplerini geride bırakmayı başarıyor.

OPPO Find X2 Geekbench 5 Testi Sonucu

İşlemci çekirdek performansına geldiğimizde, burada da Geekbench 5 testini kullanıyoruz. Bu testte tek çekirdek skoruyla 913 puan toplayan telefon, tüm çekirdekleri çalıştığında ise 3318 puana erişebiliyor. Bu puanlarla da telefonu tabloya yerleştirdiğimizde, yine üst basamağa yerleştiğini görüyoruz.

Telefon yüksek performans gösteriyor, ancak yük altında nispeten ısındığını da söylemek gerek. Bu da zaten Snapdragon işlemcinin zaman zaman karşımıza çıkan azizliği oluyor demek lazım. Telefonun yüzeyi de cam malzemeye sahip olduğu için bu ısıyı nispeten hissedebiliyorsunuz.

OPPO Find X2 ile yaptığımız testleri hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

OPPO Find X2 Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?

OPPO Find X2 Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?

OPPO Find X2, 4200 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip bir telefon ve bu anlamda pek çok muadiliyle benzer yapıda olurken, şarj süresi ile ise standartları adeta altüst ediyor. Telefon, tam 30 dakika içinde tam kapasite şarj olabiliyor ki bu gerçekten muazzam bir süre. SuperVOOC 2.0 şarj teknolojisi bu alanda işini gerçekten fazlasıyla iyi yapıyor.

Telefonun şarj adaptörü biraz büyük yapıda, ancak sağladığı faydaya kıyasla büyüklüğünü dert edeceğinizi hiç sanmıyoruz. 65W gücünde şarj sağlayabilen adaptör, ilk 10 dakika içinde telefonun yüzde 47'sini doldurabiliyor. 12 Dakika içinde yüzde 55 oranını tamamlayan şarj aleti, 20 dakika içinde bataryanın yüzde 81'ini dolduruyor ve 30 dakika içinde de yüzde 99'luk doluluk oranına erişilebiliyor. Son yüzde 1'in dolması ise 5 – 6 dakika arası alıyor, ancak bu pek mühim değil. Zira en iyi rakiplerin 1 saat – 1 saat 20 dakika içinde yapabildiğini Find X2, 30 dakika içinde tamamlayabiliyor.

  • 10 Dakika: Yüzde 47
  • 20 Dakika: Yüzde 81
  • 30 Dakika: Yüzde 99
  • 35 Dakika: Yüzde 100

Telefon şarj konusunda iddialı ancak kimi kullanıcılar için önemli olan bir eksiği var; o da kablosuz şarj desteği. Evet, Find X2'de ne yazık ki kablosuz şarj desteği yer almıyor.

OPPO Find X2 ile yaptığımız testleri hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

OPPO Find X2 Pil Ömrü Ne Kadar Dayanıyor?

Evet, telefonu şarj ettik, şimdi pil ömründen de bahsedelim. Find X2, normal kullanımda günü rahat çıkartabilen bir akıllı telefon. Son dönemde üst seviye amiral gemilerinde zaten daha aşağısını görmüyoruz. Bu anlamda Find X2 de ortalama bir model oluyor diyebiliriz.

Yaklaşık 25 saatlik konuşma süresi sağlayan telefon, ortalama 10 saat web dolaşım süresi ve ortalama ekran parlaklığında 17 saat süre de video oynatım süresi sağlayabiliyor. Buradaki ortalama değerler, ekranın 1440p çözünürlükte 60Hz ve 120Hz tazeleme hızlarının ortalama sonucu oluyor. Yani 120Hz'de ekran, pil ömrünü nispeten kısaltıyor ki bu da gayet normal.

Öte yandan her zaman uyguladığımız 90 dakikalık Full HD video testimizi bu telefona da uyguladık. Tam ekran parlaklığında ve Wi-Fi'ya bağlı konumda ölçtüğümüzde, 1.5 saatlik süre sonunda telefonun yüzde 15 pil kaybettiğini gördük. Bu da ortalama bir değer olurken, Find X2'yi diğer modellerle yan yana koyduğumuzda, kendine orta sıralarda yer buluyor.

OPPO Find X2 ile yaptığımız testleri hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

OPPO Find X2 Kamera Özellikleri

OPPO Find X2 Kamera Özellikleri

Başta da söylemiştik. OPPO, bu kez şatafatlı bir kamera düzeneği yerine görünümüyle daha stabil bir seçime imza atıyor Find X2'de. Arkada 3'lü kamera kurulumuna yer veren telefonda, ana kamera Sony'nin IMX586 sensöründen oluşuyor.

X2 Pro'da ise IMX689 sensörüne yer vermiş OPPO. Böylece Pro modelini, 48 MP mobil sensörler arasında en genişi olma iddiası taşıyan Sony IMX689 ile farklı bir yere konumluyor. Ancak elimizdeki Find X2'nin de oldukça güzel fotoğraflar çekebilen bir model olduğunu söyleyelim.

Telefonun geniş açılı 48 MP kamerası; f/1.7 diyaframa, 26 mm odak uzunluğuna ve 0.8 mikrometre piksel boyutuna sahip. Lazer otofokus yer alıyor ve OIS desteği de bulunuyor. Bu arada bu kamera ile 48 MP ölçüsünde fotoğraf çekebilmek için arayüzden 48 MP'i seçmeniz gerektiğini de belirtelim.

Find X2'de ultra geniş açılı kamera 12 MP çözünürlüğünde yer alıyor ve bu seçimle yine X2 Pro modeliyle farklılık sağlanıyor. Zira X2 Pro'da bu kamera da 48 MP olarak yer alıyor.

Telefondaki üçüncü kamera ise telefoto olarak mevcut. 2x optik zum sağlayan bu kamera, 5x hibrit zuma ve 20x'e kadar dijital zum yapabilme yeteneğine sahip. Böylece uzakları yakın edebileceğiniz telefonlardan biri oluyor Find X2 de.

Telefon kameralarıyla gerek gün ışığı altında gerek düşük ışık koşullarında gayet iyi işleyen bir mekaniğe sahip. Gece modunun yer alması önemli kurtarıcı olurken, gece modundan ön kamera ile yapacağınız çekimlerde de yararlanabiliyorsunuz.

Ayrıca kameralarda yapay zekadan da önemli ölçüde faydalanılıyor. Mesela 1x'te fotoğraf çekimi yapacağınızda, subjeye yaklaştığınızda otomatik olarak makro moduna geçiliyor ve yine yukarıda AI parlak Renk modunu kullanabiliyorsunuz.

Find X2'nin ön kamerası da 32 MP şeklinde ancak f/2.4 diyaframa sahip olması gece modunda daha fazla ışığa ihtiyaç duyulacağını gösteriyor. Öte yandan yandan ön kamera ile 4K video kaydı yapamayan telefon, arka kamera ile ise 4K/60 kare video kaydı yapabiliyor.

OPPO Find X2 ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak toparlarsak OPPO, Find X2 ile güzel bir amiral gemisi modele imza atmış. Özellikle Snapdragon 865 işlemcisi ile gösterdiği müthiş performans, harika şarj süresi ve parlak ekranıyla çok beğendiğimiz telefon, 120Hz ekran tazeleme hızını QHD+ çözünürlükte kullanma olanağı tanımasıyla da dikkat çekici bir model oluyor. Bunların dışında ideal pil ömrü sunması, kameralarının performansı, güzel tasarımı, stereo ses desteği, 5G ve Wi-Fi 6 gibi avantajlara yer vermesi de önemli detaylar. Ancak eksikleri de var ve bu sınıf bir telefonda, kablosuz şarjın olmaması, suya karşı dayanıklılığın yer almaması ve diğer bahsettiklerimiz de düşündürücü oluyor doğrusu. Bu noktada Find X2'nin akıbetini kuşkusuz fiyatı belirleyecek demek doğru olacak.

OPPO Find X2 Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Şu an Find X2 Türkiye fiyatı henüz belli olmuş değil, önümüzdeki günlerde belirlenecek. Ancak yurt dışı fiyatının 999 Euro olması Türkiye fiyatının da ucuz olmayacağını ortaya koyuyor. Telefonun farkındalık yaratan avantajı ise şu an Türkiye'de Snapdragon 865 işlemcili alternatifinin bulunmaması.

GÜNCELLEME: Lansmana özel, #OPPO Find X2'nin Türkiye'de tavsiye edilen internet satış fiyatı 9.999 TL olacak.

Kimler Almalı

OPPO Find X2, özellikle amiral gemisi çizgisinde Snapdragon 865 işlemcinin yüksek performansından faydalanmak isteyen, harika ekrana sahip bir telefon almayı düşünen ve adeta şimşek hızında şarj olan bir model arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

OPPO Find X2'ye alternatif olarak üst segment modeller arasında Samsung tarafında Galaxy S20 Plus ve Galaxy S20 Ultra, Huawei tarafında ise Mate 30 Pro ve P40 Pro modellerini değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli OPPO Find X2
Ürün Markası Oppo
CHIP Online Notu
85
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciQualcomm Snapdragon 865
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.84 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6.7 inç
Ekran Çözünürlüğü1440 x 3168 px
Grafik İşlemciAdreno 650
Bellek (RAM)12 GB
Dahili Depolama256 GB
Ön Kamera32 MP
Arka Kamera48 MP
Arka Kamera (2)13 MP
Arka Kamera (3)12 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi4200 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar74 x 164 x 8 mm
Ağırlık209 gr.
Okuyucu Yorumları