Reeder P11SE İncelemesi

Reeder P11SE Art incelemesinin sonra bu defa da P11SE bizlerle. İşte hakkında her şey!

CHIP Online Notu 75
  • Android 7.0
  • Kompakt tasarım
  • Parmak izi okuyucu
  • Çift SIM
  • 3 GB RAM
  • HD ekran
  • Pil ömrü

Birkaç gün kadar önce Reeder P11SE Art modelinin incelemesini sizlerle paylaşmıştık. Aslında o incelememizde de sık sık bugün elimizde olan Reeder P11SE'den bahsettik ve hatta yer yer iki telefonu kıyaslamaya da tabi tuttuk. Bugün, P11SE'den biraz daha detaylı olarak bahsedeceğiz ve 999 TL'lik fiyatıyla alınıp alınmayacağına karar vermeye çalışacağız.

Tasarım

Tasarım

Reeder P11SE, özellikle tasarımıyla oldukça güzel bir model. 130 gram ağırlığı ile elinizde yok gibi duran telefon, yine kompakt boyutları itibariyle hem kolay kullanabileceğiniz hem cebinizde olmasından rahatsızlık duymayacağınız bir telefon. Yani telefonun tasarımı, phablet'lerin aksine tek elle kullanıma uygun.

Kasa yapısında plastik malzemenin kullanıldığı telefon, yine de metalik bir yüzey izlenimi yaratıyor. Elimizde gri renkli modeli bulunan telefonun, ayrıca altın renk seçeneği de mevcut.

P11SE'nin ön yüzünde, Art modelinin aksine herhangi bir fiziksel buton bulunmuyor. Ekranda sanal Android butonlarını kullanan telefon, arka yüzde ise parmak izi sensörüne yer veriyor. Onun hemen üzerinde kamerayı, alt kısımda da hoparlör ızgarasını görüyoruz.

Telefonun sol kenarında bir arada güç ve ses butonları yer alıyor. SIM kart çekmecesi ise telefonun sağ kenarında. Burada çift SIM kart slotuna yer veren Reeder, ayrıca bunlardan birini microSD kart okuyucu olarak kullanma olanağı da tanıyor.

Yine üst kenarda 3.5 mm'lik kulaklık girişi, alt kısımda da microSB bağlantısını görüyoruz. Bunların dışında telefonun çevresinde başka bir şey yok. Kutu içeriğinde ise ekran koruyucu bant ve kulaklıklar çıkıyor.

Ekran ve işletim sistemi

Ekran ve işletim sistemi

Reeder'ın P11 modeli, kullanıcılar tarafından fazlasıyla sevildi, malum. Elimizdeki model P11SE, daha önce incelediğimiz P11SE Art'ın dışında daha 2 farklı (P11S, P11SE Max) P11 modeli daha bulunuyor. Bu 5 telefonun her birinde ekran boyutu ve diğer özellikler farklı farklı. Özellikle P11S, 5.7 inç ekranda 2K çözünürlük sunmasıyla oldukça etkileyici dururken, ailenin tam ortasında bulunan P11'de ise 5.2 inç ekranla Full HD görüntü görüyoruz.

Elimizdeki P11SE'nin ekranı ise 5.0 inç boyutunda. Ekran çözünürlüğü olarak HD, yani 1280x720 piksel görüyoruz. Bu anlamda HD ekranın, en iyisi olduğunu söyleyemeyeceğiz elbette. Kendi kategorisinde de yakın ve hatta daha ucuz telefonlarda dahi Full HD çözünürlük görebiliyoruz.

Ancak panel olarak IPS'in kullanılması, telefonun iyi görüntü vermesini sağlıyor; onu da söylemek lazım. Yani eğer ekran çözünürlüğüne çok fazla takılmıyorsanız, Reeder P11SE'yi seveceksiniz.

P11SE'nin en dikkat çekici yanı ise, ekranda gördüğümüz işletim sistemi oluyor. Androd 7.0 Nougat işletim sistemi ile gelen telefon, böylece bu özelliğiyle Art modelinden önemli ölçüde ayrılıyor.

Temiz arayüz, güncel işletim sistemi ve performans iyileştirici güncellemelerin de Reeder tarafından verilmeye devam edecek olması, telefonu tercih edecekler için destek anlamında iyi haber.

Teknik detaylar

Teknik detaylar

P11SE, 999 TL'lik fiyatıyla uygun fiyatlı akıllı telefon kategorisinde yer buluyor. Buna bağlı olarak da teknik kadrosu ona göre şekillendirilmiş. İşlemci hanesinde 4 çekirdekli ve 1.45 GHz gücünde MediaTek MT6735 görüyoruz. Telefonun RAM'i ise tam 3 GB. Bu da RAM canavarı olan Android için iyi haber. Özellikle telefonun pek çok muadilinde 2 GB RAM bulunduğunu düşünürsek.

Telefonda depolama kapasitesi olarak 16 GB yer alıyor. Bu alanı genişletmek istediğinizde, microSD kart slotu kullanıma hazır.

Grafik işlemci olarak Mali-T720 görüyoruz. Bu da telefonun oyunlarda tatmin edici performans sunacağını gösteriyor. İncelememizde özellikle düşük güç gerektiren, ancak popüler eğlenceli oyunlarının rahatlıkla çalıştığını gördük. Metal Slug ve Real Racing 3 gibi oyunları oynayabileceğiniz telefon, genel teknik kadrosu ışığında işletim sistemi ve uygulama kullanımında ise güzel bir deneyim sunuyor.

P11SE'den aldığımız GeekBench skoru, tek çekirdekte 575, çoklu çekirdekte 1601 oluyor. Bu skorla, Lenovo VIBE K5 ve Huawei P8 Lite ile TP-Link Neffos C5 Max arasında konumlanan telefon, yine AnTuTu'dan altığı 29797 puanla da Turkcell T60 ve Türk Telekom K8 arasında duruyor.

P11SE'nin bataryası ise 2200 mAh kapasitesinde. Evet, HD ekranın kullanılması ve düşük güç gerektiren işlemcisi, öte yandan Android N'in tasarruflu yapısı, telefonun pil ömrünü genel olarak idareli kullanıyor. Ancak yine de sık sık oyun oynuyor ve video izliyorsanız, onu gün içinde şarj etmeniz gerekecek.

P11SE'nin kablosuz bağlantılarına baktığımızda, elbette telefonda 4.5G desteğini görüyoruz. Ayrıca 802.11 b/g/n standartlarında Wi-Fi desteği ve Bluetooth 4.0 da yer alıyor.

Kameralar

Kameralar

P11SE'nin kameraları ise, tahmin edilebileceği gibi etkileyici değil. Ancak kategorisine uygun şekilde konuşursak, fena da görüntü yakalamıyor diyebiliriz. Evet, iyi ışık koşullarında sosyal medya paylaşımları için güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bu noktada Lenovo K6 benzeri fotoğraflar kalitesi sunduğunu söyleyebiliriz.

Teknik olarak bahsedecek olursak, telefonun arka kamerası 13 MP, ön kamerası ise 5 MP seviyesinde. P11SE Art modelinde hatırlarsanız çift kamera yer alıyordu, burada ise karşımızda tek kamera ve tek LED flaş yer alıyor.

Full HD video kaydı yapabilen telefonun kamera arayüzü ise sade ve basit. Burada kolayca fotoğraf ve video çekebiliyor, HDR veya panorama modlarını aktifleştirebiliyorsunuz. Ayrıca bir yüz güzelliği modu da yer alıyor. Bunların hepsi, temel telefon kamerası performansı alabilmenizi sağlıyor.

Özetle

Sonuç olarak P11SE, 999 TL fiyatıyla dikkat çeken bir model oluyor. Teknik kadro bakımından rakiplerine baktığımızda, karşısında kalabalık bir grup var. Ancak onlardan, Android N işletim sistemi getirmesi ve bazılarından da 3 GB RAM ile parmak izi okuyucuya sahip olmasıyla ayrılabilen P11SE, teknik destek noktasında Reeder ekibinin güvencesini arkasında bulundurmasıyla da rahatlıkla tercih edilebilir kanaatindeyiz. Elbette fiyatı biraz daha aşağı çekilse, 799 TL bandından satılsa çok daha harika olur. Bunu da bizlere elbette zaman gösterecek.

Kimler Almalı

1000 TL altı fiyatlarda akıllı telefon arayan ve Android 7.0'dan aşağısını kabul etmeyen kullanıcılar, Reeder P11SE'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Reeder P11SE'ye alternatif olarak Lenovo K6 modeli veya Xiami Redmi 4 Prime da tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Reeder P11SE
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
75
İşletim SistemiAndroid 7.0
İşlemciMediaTek MT6735
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali T-720 MP2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar70 x 143 x 7.9 mm
Ağırlık130 gr.
Okuyucu Yorumları