Sharkoon RGB Flow İnceleme

Fiyat/performans için en iyi kasa mı? Kutudan çıkarttık, sistem topladık, RGB Flow'u test ettik!

CHIP Online Notu 75
  • RGB akış ışıklandırma
  • Temperli cam panel
  • Geniş iç hacim
  • aRGB desteği
  • Sessiz çalışması
  • SSD yerleşimleri
  • Üst ve ön panelde manyetik toz filtresi
  • Cam panel vidalama tercihi
  • Kablo yönetimi daha geniş olabilirdi
  • PCI braketleri
  • 1 dahili fan

Sharkoon RGB Flow kasa performansı ve fiyatı nasıl? Sharkoon markası, sanıyoruz artık size pek yabancı gelmiyordur. Daha önce de gerek bilgisayar kasası gerek güç kaynağı ile incelediğimiz Sharkoon ürünleri arasına bu kez de RGB Flow adındaki kasası katılıyor.

Özellikle ucuz ve orta fiyatlı kasalar arasında yer alan, bu anlamda çok geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Sharkoon RGB Flow, temperli cam yan panelli makul seviyeli ATX kasalardan biri oluyor. Ön taraftan arkaya doğru uzayan LED şeriti ile dikkat çekici de görünüyor.

Evet, buz dağının görünen kısmı bu şekilde, peki, görünmeyen kısmında neler var? Şimdi incelemeye başlayalım.

Kablolama ve Cam Panel

Kablolama ve Cam Panel

Evet, Sharkoon RGB Flow'u kutusundan çıkartıp içine sistemimizi topladık.

Hemen baştan söyleyeceğimiz 2 konu var:

Sharkoon RGB Flow Kablolama

Bunlardan birincisi, kasanın kablolaması biraz zor, bazı noktalar için çok fazla yer yok ve bu nedenle sistemi toplarken eğer kusursuz görünen bir kasa istiyorsanız, biraz uğraşmanız gerekecek.

Sharkoon RGB Flow Temperli Cam Panel

Hızlıca bahsedeceğimiz ikinci konu ise temperli cam panel olacak. Temperli cam kullanılmış olması bu klasman için gayet güzel, ancak cam panelin bir kısmı iç yüzeyden yapışkan yardımıyla tutturulmuş, arka tarafta da vida yardımıyla sabitleniyor. Fakat bu pek güven verici değil. Zira bu vidaları ne kadar sıkarsak sıkalım, cam panel pek çok defa yere düştü. Bu da kuşkusuz tehlike yaratıyor. Belki bize incelememiz için gelen modelden kaynaklı bir hatadır, açıkçası bilemiyoruz. O nedenle kontrol etmenizi öneririz.

Evet, hızlıca baştan bahsettiğimiz bu 2 nokta, açıkçası buzdağının görünmeyen kısmı olarak da nitelendirebileceğimiz kasayla ilgili bizim canımızı en sıkan yanları oldu. Bunları açıklığa kavuşturduktan sonra artık şimdi kasanın diğer özelliklerine geçebiliriz.

RGB Işıklandırma ve Fan Yerleşimi

RGB Işıklandırma ve Fan Yerleşimi

Dediğimiz gibi RGB Flow, adını RGB ışıklandırmadan alan bir model oluyor. Daha doğrusu, bu modelde RGB akış şeklinde karşımıza çıkan RGB aydınlatma, kasanın ön yüzünden aşağı doğru inen ve yan tarafından arkaya doğru uzayan bir şerit halinde yer alıyor. Dizayn açısından güzel bulduk, ne fazla göz alıcı, ne fazla sade. Bizce gayet dengeli ve kibar bir RGB tercihi olmuş.

Sharkoon RGB Flow'a Egzoz Fanı Takılabilir mi?

Dilerseniz kasanın arkasına ayrıca RGB destekli bir egzoz fanı da takabilirsiniz. Yer alan aRGB denetleyicisi ile beraber böylece kasanın iç yüzeyindeki canlılığı arttırmak elinizde. Bu arada kasanın arkasında halihazırda bir egzoz fanı yok, onu da söyleyelim. Bu kategoride bazı modellerde arkada fan yer alırken, bazılarında ise yok. Kendiniz edinmeniz gerekiyor.

Öte yandan Sharkoon RGB Flow'un bizce eksik yanlarından bir diğeri daha, kasanın ön tarafında da sadece tek fanın yer alması. Benzer fiyatlı modellere baktığımızda, 4 dahili fanlı, 3 dahili fanlı modeller görüyoruz. Sharkoon RGB Flow'da ise 1 dahili fan yer alıyor.

Sharkoon RGB Flow Fan Alanları

Fakat bunun yanı sıra çok sayıda fan alanı mevcut. Arkadaki egzoz fanının yanı sıra ön tarafta 120 mm'den 3 slot, üst kısımda da 120 mm veya 140 mm'den 2 slota yer açılmış. Bu kısımlara fan takviyesi yapabilirsiniz. Üst ve ön alanlarda manyetik toz tutucunun kullanılması da içeriye toz girişini önlemek adına güzel bir detay oluyor.

Sharkoon RGB Flow İç Tasarım ve Özellikleri

Sharkoon RGB Flow İç Tasarım ve Özellikleri

Sharkoon RGB Flow, ATX form faktöründe bir kasa. Bu nedenle ATX'in yanı sıra mini-ITX ve micro-ATX anakartlarına da içinde yer verebiliyorsunuz. Biz kasanın içine Asus Prime Z390-A anakartımızı taktık. Üzerinde herhangi bir hava soğutmalı fan kullanmak yerine, su radyatörü tercih ettik. Su radyatörünü de kasanın üst kısmına konumlandırdık. Ancak bu kasada hava soğutma kullanacaklara, 15,7 cm yüksekliğine kadar CPU soğutucusu yerleştirebileceklerini de söyleyelim.

Sharkoon RGB Flow Kasaya Nasıl Ekran Kartı Takılabilir?

Yine sistemimize dönecek olursak, ekran kartı olarak Asus ROG Strix Radeon RX 5700XT O8G Gaming'e yer verdik. 35 cm'ye kadar ekran kartlarına yer bulabiliyorsunuz kasa içinde. Ancak ekran kartını takabilmeniz için arkadaki PCI braketlerini kırmanız gerekiyor. Bu da yerini değiştirdiğiniz ekran kartının arkasında boşluklar bırakmasına ve slotların eğilmesine sebep oluyor. Elbette bu fiyat segmentinde bolca bu yöntemi kullanan kasa ile karşılaşmamız mümkün. Ancak fiyatı biraz daha yukarı çekerseniz vidalı modelleri de görebiliyorsunuz, bunu da belirtelim.

Güç Kaynağı Seçenekleri

Güç kaynağına geldiğimizde, kasanın alt kısmına yerleştireceğiniz güç kaynağı uzunluğu da maksimum 21,5 cm boyutunda olmalı. Biz de burada yine Sharkoon'un daha önce incelediğimiz SilentStorm CoolZero güç kaynağını kullandık.

Bu arada biz kasada herhangi bir HDD kullanmadık, ancak kasanın alt kısmında 2 adet disk çekmecesi yer alıyor. Öte yandan SSD için de toplam 6 alan mevcut. Bunlardan 2'si kasanın iç yüzünde tabanda, diğer ikisi de anakartın yanında yer alıyor. Biz de buraya RGB destekli bir SSD olan HyperX Fury RGB'ye yer verdik.

CHIP Test Sistemi

Sharkoon RGB Flow Performans Notları

Sharkoon RGB Flow Performans Notları

Evet, kasanın kurulumu da bu şekilde. Şimdi kasanın ısı ve ses değerlerinden bahsedelim. Dediğimiz gibi Sharkoon RGB Flow, halihazırda tek fan ile geliyor ve bu da kasanın biraz ortalamanın üzerinde ısı üretmesine sebep oluyor. Özellikle Blender stres testinde bunu gösteren RGB Flow, kasa içi sıcaklığıyla 30 derecelerde seyrediyor. Aynı senaryo oyun performansı için de geçerli. Kasa içi sıcaklığı 30 – 35 dereceler arasında dolanıyor. Ancak dediğimiz gibi bunu takviye yapacağınız 1 – 2 fanla çözebilirsiniz.

Sharkoon RGB Flow Stres Testi

Tabii kasanın içinde dahili 1 fan bulunması, sese de kuşkusuz olumlu etkide bulunuyor. RGB Flow, stres testi ölçümünde 40 dB'nin altında ses üretirken, yine oyunda da durum pek değişmedi.

Özetle

Evet, Sharkoon RGB Flow'u genel hatlarıyla, özellikleriyle, kurulumuyla inceledik, avantaj ve dezavantajlarından bahsettik. Sonuç bölümünde hızlıca toparlayacak olursak, RGB ışıklandırması ile güzel görünen, iç hacmini yeterince geniş bulduğumuz ve temperli cam panelin kullanılmış olması, ön tarafta USB ile ses kısayollarının yer alması, geniş SSD seçeneği bulundurmasıyla fiyat segmenti için ideal modellerden biri. Ekstra fan takarak yeterli soğutmayı sağlayabilir, yine sessiz yapısıyla da memnun kalabilirsiniz. Ancak eksikleri de var; bunlardan da geniş ölçüde bahsettik. O nedenle Sharkoon RGB Flow için fiyat/performans noktasında öne çıkan modellerden biri olduğunu söyleyemeyeceğiz, ancak seçeneklerden biri oluyor.

Sharkoon RGB Flow Fiyatı Ne Kadar?

379 TL fiyatla bulabildiğiniz Sharkoon RGB Flow, bu segmentte çok sayıda rakibe sahip. Hatta üzerine az bir fiyat farkı ile RGB aydınlatma yerine kırmızı LED içeren Sharkoon TG5 de tercih edilebilir diyebiliriz. Ancak elbette bu noktada tercih sizin olacak.

Kimler Almalı

Giriş – orta segmentte özellikle RGB destekli bir kasa isteyenler için Sharkoon RGB Flow tercih edilebilecek seçeneklerden biri.

Alternatifleri

Sharkoon RGB Flow'a alternatif olarak Sharkoon TG5 veya biraz daha üst fiyata XPG Invader tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sharkoon RGB Flow
Ürün Markası Sharkoon
CHIP Online Notu
75
Form Faktor ATX
Genişleme Yuvaları 7 adet
Fan Desteği Ön (120 mm x 3), Arka (120 mm x 1), Üst (120 mm x 2)
PSU Uyumluluğu 215 mm
GPU Uyumluluğu 350 mm
CPU Fan Uyumluluğu 157 mm
RGB Aydınlatma Var
Boyutlar 470 x 206 x 482 mm
Ağırlık 6 kg.
Okuyucu Yorumları