Fazlasıyla sayfa içeren tablolarda gezinmek

Bazen Excel dosyalarınız çok fazla sayıda çalışma sayfaları içeriyor olabilir. Navigasyon araç çubuğunda sekmeler halinde tıklamak zorunda olduğunuz, birbirlerine uzak olan sayfalar arasında yer değiştirmenin can sıkıcı olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Fazlasıyla sayfa içeren tablolarda gezinmek

Microsoft çok az bilinen bir kısa yolun kurulumunu yapmış: geçerli sayfaların göründüğü en alt kısımdaki yerin hemen sol tarafındaki navigasyon butonlarının olduğu yere sağ tuşla tıklayın. Açılan listede o bölüme ait tüm çalışma sayfalarını görebileceksiniz. Geçiş yapmak istediğiniz sayfanın adına tıklayarak kolayca açabileceksiniz.

Ön tanımlı olarak bu listede 16 çalışma sayfası gösterilir. Eğer Excel dosyanız 16'dan fazla sayıda çalışma sayfası içeriyorsa listedeki son girdinin ismi "Daha fazla sayfa" şeklinde görünecektir. Bu bağlantının üzerine tıklayarak listede görüntülenmemiş olan diğer sayfaların da görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Excel bir pencerede tüm çalışma sayfalarının isimlerinin olduğu bir alanı size açacaktır. Artık gitmek istediğiniz diğer çalışma sayfasını seçerek üzerine çift tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları