Yetenekli bir not defteri oluşturun

İşyerinde çalışırken sık sık telefonları ya da test sonuçlarını not alıyorsunuzdur. Tüm bunları kayıt altına alırken hiçbir zahmete girmeden ve hatasız bir şekilde bu notlarınıza tarih gibi fazladan yetenekler kazandırabilirsiniz.

Yetenekli bir not defteri oluşturun

Özel bir yazılım olmadan, Windows ile gelen "Not Defteri"ni bir Kayıt Defteri'ne dönüştürebilirsiniz. Bu şekilde güncel tarih ve saati not almayı otomatik olarak yapmış olursunuz. Nasıl mı yapacaksınız? Vista yada XP'de Not Defteri'ni »Başlat
/ Tüm programlar / Donatılar / Not Defteri « menüsünden açın. Sonra ilk sıradaki satıra ".LOG" yazın. Yalnız satır başındaki noktaya ve büyük harf yazımına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu verileri rastgele bir isimle kaydedin, örneğin: Kayıt Defteri.TXT gibi bir isim tercih edebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, artık not defterini kapatabilirsiniz. Şimdi gelecek olan verilere çabuk bir şekilde ulaşabilmeniz için masaüstünde veya hızlı başlat menüsünde bir kısayol oluşturmanız gerekiyor. Siz bu kısayolu açar açmaz editör otomatik olarak oluşturulan metnin başına güncel tarihi ve saati içeren bir satır ekleyecektir. Yapmanız gereken son bir işlem daha var. Şimdi size sadece metninizi bu satırın altına ya da üstüne yazıp kaydetmek ve kapatmak kalıyor.

Okuyucu Yorumları