2022'de dünyanın en çok abartılan-en çok beklentileri aşan şehirleri: İlk 20'de Türkiye'den iki il var

2022 yılında turistlerin beklentilerini karşılayamayan şehirler ile bunun tam tersi beklentilerin üzerinde beğeni alan şehirler listelendi. İnternet yorumlarına göre beklentileri aşan şehirler listesinde Türkiye'den iki il de yer alıyor.

2022'de dünyanın en abartılan-en çok beklentileri aşan şehirleri: İlk 20'de Türkiye'den iki il var

Çevrimiçi incelemeler ve yorumların analiz edildiği bir araştırmada, 2022 yılında turistlerin beklentilerini karşılayamayan şehirler ile bunun tam tersi beklentilerin üzerinde beğeni alan şehirler listelendi. Sonuçlarda 826.000'den fazla Tripadvisor yorumunun analizi de kullanıldı.

Radical Storage'in imza attığı çalışmada 'Paris Sendromuna' vurgu yapıyor. Çalışmada, bir kişinin bir şehri ziyaret ettiğinde, kafasındaki imajla gördükleri uymuyorsa 'Paris Sendromu' adı verilen ve rahatsız edici bir duyguya kapılabildiği belirtildi, "Dünyanın en çok ziyaret edilen 100 şehrinden 826.000'den fazla TripAdvisor yorumunu analiz ederek turistlerin beklentilerini karşılamama ve nihai Paris sendromu ortamını yaratma konusunda ilk sıralardaki şehirleri bulmak için analiz ettik" denildi.

2021 Yılında Paris ve Hong Kong Zirvedeydi

2021 yılında beklentileri karşılamayan şehirler listesinin zirvesinde Paris ve Hong Kong zirvedeydi.

  • Ancak yeni araştırmaya göre bu kez hayal kırıklığı yaratan şehirlerin zirvesinde ABD'den Orlando var. Orlando insanların Paris sendromundan mustarip olma ihtimalinin en yüksek olduğu şehir. Neredeyse 5 turistten 1'i (%19,52) tatil deneyimlerinin ne kadar hayal kırıklığı yarattığını yazmış. 2022'deki TripAdvisor incelemeleri, hem Universal hem de Disneyland'ın 2022'de giriş ücretlerini artırmasıyla birlikte fiyat şikayetleri artmış. Kalabalık da negatif yorumlardaki bir diğer faktör.

  • Tam tersi şekilde Budapeşte ise gezginlerin beklentilerini aşan şehirler listesinin zirvesinde yer aldı.

2022'DE BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYAN 10 ŞEHİR

  1. Orlando ABD

  2. Cakarta Endonezya

  3. Pattaya Tayland

  4. Denpasar Endonezya

  5. Guilin Çin

  6. Johannesburg Güney Afrika

  7. Da Nang Vietnam

  8. Ha Long Vietnam

  9. Shenzen Çin

  10. Pekin Çin

2022'DE BEKLENTİLERİ AŞAN ŞEHİRLER

  1. Budapeşte (Macaristan)

  2. Brüksel (Belçika)

  3. Zürih (İsviçre)

  4. Dublin (İrlanda)

  5. Lima (Peru)

  6. Lizbon (Portekiz)

  7. Mexic City (Meksika)

  8. Nice (Fransa)

  9. Auckland (Yeni Zelanda)

  10. Sidney (Avustralya)

Turistlerin beklentilerini aşan şehirler listesinin 11. sırasında Antalya; 14. sırasında ise İstanbul yer alıyor. Antalya'nın hemen altında ise Tokyo yer alıyor.