En iyi aile filmleri! IMDb puanı en iyi olan 50 filmi seçtik!

IMDb puanı en yüksek aile filmlerini arıyorsanız doğru yerdesiniz! 2022 yılında en çok izlenen ve görsel efektlerinden senaryosuna kadar ekrandan gözünüzü ayıramayacağınız aile filmlerini listeledik. İşte çok iyi 50 aile filmi önerisi...

En iyi aile filmleri! IMDb puanı en iyi olan 50 filmi seçtik!

Film seyri, sinemanın başlangıcından bu yana kaliteli vakit geçirmenin de diğer adıdır. Ailelerin bir arada izleme deneyimini ve sinema anlatısındaki “aile” kavramına bakış, birçok film türüyle öne çıkıyor. Fantastikten animasyona birbirinden farklı film türünün merkezine aldığı aile unsuru, olay örgüsü sayesinde kopmaz bağların da temsilini sunuyor. 1900’lerin başından bu yana yapılmış en iyi filmler ise oldukça zengin bir liste içerisinde yerini alıyor.

Aile filmleri, ister bir akşam vaktinde isterseniz bir tatil gününüzü ayırabileceğiniz ve kendinize “bağlarınızı” hatırlayabileceğiniz, iç ısıtan filmler arasında yerini alıyor. Bunun için “ne izlemeliyim” sorusuna ise bu liste ile cevap veriyoruz. İşte sinema tarihi boyunca yapılmış en iyi 50 aile filmi… İyi seyirler!

(Bu makalenin ardından en iyi filmler, en iyi korku filmleri, en iyi komedi filmleri, en iyi bilim kurgu filmleri, en iyi romantik filmler, en iyi dram filmleri, en iyi 50 tarihi film, en iyi 50 müzikal film ve en iyi biyografik filmler listelerimize de bakabilirsiniz)

*Liste oluşturulurken IMDb puanları baz alınmıştır ve filmler buna göre sıralanmıştır. Metacritic puanlarının sıralamaya bir etkisi olmamıştır.

** IMDb’de en az 100 bin oy alan yapımlara listede yer verilmiştir.

50. Hugo (2011) IMDb: 7.5 Metacritic: 83

hugo

Hugo Brian Selznick’in The Invention of Hugo Cabret adlı eserinden uyarlanmış, yönetmenliğini Martin Scorsese’nin, senaristliğini ise John Logan’ın yaptığı Birleşik Krallık, ABD ve Fransa ortak yapımı, 3 boyutlu tarihi macera filmidir. 1930’lu yıllarda Paris’te geçen film tren istasyonunda tek başına yaşayan bir çocuğu anlatmaktadır. Hugo seyirci ve eleştirmenlerden tam not alırken yaklaşık 185 milyon doların üzerinde de bir hasılat elde etmiştir. 11 dalda Akademi Ödülü’ne aday gösterilen Hugo, 5 dalda da ödül kazanmıştır.

49. Pamuk Prenses ve Yedi Cüce (1937) IMDb: 7.6 Metacritic: 95

Pamuk Prenses ve Yedi Cüce

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler aynı adlı masaldan uyarlanmış 1937 yılında gösterime girmiş ABD yapımı bir animasyon filmidir. Walt Disney’in ilk uzun metrajlı animasyon filmi olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ayrıca Amerika’nın renkli ve sesli ilk uzun metrajlı animasyon filmidir. Filmin başarılı müzikleri ise Frank Churchill, Paul Smith ve Leigh Harline’a aittir. Film dünya çapında en az masalı kadar çok beğenilmiş ve yaklaşık 416 milyonun üzerinde bir hasılat elde etmiştir.

48. Küçük Deniz Kızı (1989) IMDb: 7.6 Metacritic: 88

Küçük Deniz Kızı (1989)

Küçük Deniz Kızı yönetmenliği ve senaristliği Ron Clements ile Jon Musker’a, yapımcılığı ise John Musker ile Howard Ashman’a ait olan 1989 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir müzikal animasyon filmidir. Küçük Deniz Kızı’nın içerisinde pek çok ünlü isim oyunculuk gerçekleştirmiştir. Her gün rüyalarında gördüğü yakışıklı prensle evlenmenin hayalini kuran Ariel adındaki sevimli deniz kızının başından geçenleri anlatan filmin müzikleri ise Alan Menken’e aittir. Dünya çapında büyük başarı elde eden film yaklaşık 210 milyon dolarlık bir hasılat yapmıştır.

47. Mulan (1998) IMDb: 7.6 Metacritic: 71

Mulan (1998)

Bir Walt Disney Picture yapımı olan Mulan 1998 yılında gösterime girmiş ABD yapımı bir animasyon filmidir. Bunun yanı sıra komedi, dram, macera ve romantizm gibi ögeleri de oldukça fazla yer kaplar. Film 6. yüzyıldaki bir Çin efsanesinden esinlenilerek yapılmıştır. Gazi babasının onurunu kurtarmak için erkek kılığına giren ve Hun ordularına karşı savaşan Hua Mulan adlı Çinli bir kızın hikayesini konu alan film dünyada oldukça olumlu eleştiriler alsa da Türkiye’de dönemin hükümeti tarafından gösterimden kaldırılmıştır. Bunun nedeni Türklerin kökenlerinin Hunlara dayanması ve bu filmde de Hunlara bir nevi hakaret edilmesidir. Ancak film daha sonra DVD ve VCD formatlarında satışa çıkarılmıştır.

46. Kung Fu Panda (2008) IMDb: 7.6 Metacritic: 74

Kung Fu Panda (2008)

Yönetmenliğini Mark Osborne ve John Stevenson’ın, yapımcılığını ise Melissa Cobb’un yaptığı Kung Fu Panda 2008 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir 3 boyutlu animasyon filmidir. Filmin seslendirme kadrosunda Jack Black, Jackie Chan, Dustın Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Lie, Seth Rogen, David Cross ve Ian McShane gibi usta isimler yer alırken senaryosunu ise Jonathan Aibel ve Glenn Berger yazmıştır. Po ismindeki panda adeta bir kung fu hayranıdır.Ancak Po ailesine ait olan bir restoranda çalışır ve bu spora yeteneği olduğunu da düşünmez. Ancak Po bir anda bir kehaneti gerçekleştirmek için görevlendirilir ve kung fu hayalleri de gerçeğe döner. Filmin müzikleri ise Hans Zimmer ve John Powell’a aittir.

45. Küçük Deniz Kızı Ponyo (2008) IMDb: 7.6 Metacritic: 86

Küçük Deniz Kızı Ponyo (2008)

Japonya’nın anime üstadı yönetmeni Hayao Miyazaki tarafından yönetilen Küçük Deniz Kızı Ponyo 2008 yılında gösterime girmiş bir Japon fantastik animasyon filmidir. Konusu Ponyo adlı Japon balığının, 5 yaşında bir erkek çocuğu olan Sosuke ile arkadaşlığını ve kız çocuğu olmak istemesini anlatmaktadır.Film eleştirmenlerden oldukça olumlu yorumlar almıştır. Özellikle basit tematik unsurlar üzerinden şekillenen görsel şemaları çok beğenilmiştir. Çocuklar için yapılan bir film olmasına rağmen yetişkin izleyicisi de oldukça fazladır. Film, 32. Japon Akademi Ödülleri’nde Yılın Animasyonu ve Müzikte Üstün Başarı olmak üzere 2 dalda ödül kazanmıştır.

44. Çılgın Hırsız (2010) IMDb: 7.6 Metacritic: 72

Çılgın Hırsız (2010)

Orijinal isimi Despicable Me olan Çılgın Hırsız; 2010 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir aile ve animasyon filmidir. Yönetmen koltuğunda Pierre Coffin ve Chris Renaud otururken yapımcıları ise Chris Meledandri, John Cohen ve Janet Healy’dir. Filmin seslendirme ekibinde pek çok bilinen ünlü isim yer almaktadır. Konusu; Gru adındaki kötü kalpli birinin Ay’ı ele geçirmek istemesi üzerine şekilleniyor. Çılgın Hırsız 543 milyon doların üzerinde bir hasılat yaparak büyük de bir başarı elde etmiştir.Çılgın Hırsız’ın devam filmi olan Çılgın Hırsız 2 ise 3 Temmuz 2013’te vizyona gitmiştir.

43. İnanılmaz Aile 2 (2018) IMDb: 7.6 Metacritic: 80

inanılmaz aile

İnanılmaz Aile’nin devamı olan İnanılmaz Aile 2, 2018 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir 3D bilgisayar animasyonlu fantastik süper kahraman filmidir. Filmin yönetmeni ve senaristi yine ilk filmde olduğu gibi Brad Bird iken yapımcıları ise John Walker ve Nicole Paradis Grindle’dır. Seslendirme kadrosunda Brad Bird, Holly Hunter, Craig T. Nelson, Bob Odenkirk, Huck Milner, Samuel L. Jackson ve Sophia Bush gibi isimlerin yer aldığı filmin müzikleri ise Michael Giacchino’ya aittir. Bir Walt Disney yapımı olan film süper güçlere sahip olan bir ailenin başından geçen maceraları anlatmaktadır. Dünya çapında oldukça beğenilen film yaklaşık 200 milyon dolar civarında bir hasılat elde etmiştir.

42. Ailem Robotlara Karşı (2021) IMDb: 7.6 Metacritic: 81

Ailem Robotlara Karşı

2021 yılında vizyona girmiş ve Covid-19 pandemisi nedeniyle Netflix’de yayınlanmış Ailem Robotlara Karşı ABD yapımı bir animasyonlu bilim kurgu komedi filmidir. Filmin senaryosu Mike Rianda ve Jeff Rowe aitken müziklerini ise Mark Mothersbaugh yapmıştır. Dünya çapında oldukça beğenilen film, Film Eleştirmenleri En İyi Animasyon Ödülü ve En İyi Uzun Metrajlı Animasyon Annie Ödülü başta olmak üzere pek çok da ödül kazanmıştır.

41.Kayıp Balık Nemo (2003) IMDb: 7.7 Metacritic: 83

Kayıp Balık Nemo (2003)

Masum Sanık Roger, Rabbit başrollerinde Bob Hoskins, Charles Fleischer, Christopher Lloyd, Kathleen Turner ve Joanna Cassidy gibi isimlerin yer aldığı 1988 yılında gösterimi girmiş ABD yapımı bir fantezi komedi filmidir. Film Gary K. Wolf’un Who Censored Roger Rabbit adlı kitabından esinlenilerek yapılmıştır. Animasyon tekniğinin ve canlı hareket kombinasyonunun sıklıkla uygulandığı filmin yapımcılığını ise Steven Spielberg, Frank Marshall, Robert Watts ve Kathleen Kennedy yapmaktadır. Masum Sanık Roger Rabbit vizyona girdiği 1988 yılında Yağmur Adam’dan sonra en çok kazanan ikinci film olmuştur ve toplamda 329 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

40. Evde Tek Başına (1990) IMDb: 7.7 Metacritic: 63

Evde Tek Başına (1990)

Evde Tek Başına, 1990 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir komedi filmidir. Konu itibariyle ailesiyle arası pek iyi Kevin adlı bir çocuğun cezalı olduğu için geceyi çatı katında geçirmesi ve ertesi gün de ailesinin onu unutarak tatile gitmesi sonucu evde yalnız kalmasını anlatmaktadır. Kevin bu yalnızlığı fırsata çevirir. Yönetmen koltuğunda Chris Colombus’un yer aldığı yapımcılığı ve senaristliği ise John Hughes’a ait olan filmin müzikleri de John Williams tarafından yapılmıştır.

39. Düşler Ülkesi (2004) IMDb: 7.7 Metacritic: 67

Düşler Ülkesi (2004)

2004 yılında vizyona girmiş orijinal ismi Finding Neverland olan Düşler Ülkesi, yönetmenliğini Marc Foster’ın, yapımcılığını Richard N. Gladstein ve Nellie Bellflower’ın, senaristliğini ise David Magee’nin yaptığı ABD yapımı bir dram filmdir. Film 1904 yılı Londrasında geçmektedir. Peter Pan’ın yaratıcısı James Barrie’nin gerçek hayat hikayesine dayanır ve Peter Pan’ın oluşma süreci de dahil olmak üzere James Barrie ile ilgili pek çok şeye değinir. Oyuncu kadrosunda Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman, Radha Mitchell, Freddie Highmore ve Kate Maberly gibi usta isimler yer almaktadır. Düşler Ülkesi, Akademi Ödülleri’nin de sahibidir ve En İyi Uyarlama Senaryo dalında da Oscar’a aday olmuştur.

38. Koralin ve Gizli Dünya (2009) IMDb: 7.7 Metacritic: 80

koralin ve Gizli Dünya (2009)

Koralin ve Gizli Dünya Henry Selick’in aynı adlı romanından uyarlanmış ve senaryosu da yine Henry Selick’e ait ABD yapımı bir stop motion animasyon filmidir. Konu itibariyle ailesi tarafından görmezden gelindiğini ve ihmal edildiğini düşünen Koralin adlı bir çocuğun yeni taşındıkları evde gizli bir geçit bulmasıyla gelişen olaylar silsilesi anlatılmaktadır. Filmin seslendirme kadrosunda Dakota Fanning,Teri Hatcher, Ian McShane, Jennifer Saunders, Keith David, Dawn French ve George Selick gibi isimler yer alırken yönetmen koltuğunda ise Henry Selick oturmaktadır. Koralin ve Gizli Dünya çıktığı dönemde izleyicilerden tam not almıştır ve bu doğrultuda 2009 yılında Annecy’de The Crystal of Best Feature ödülünün sahibi olmuştur. Ayrıca 67. Altın Küre ve 82. Akademi Ödülleri’nde ise Best Animated Feature kategorisinde aday gösterilmiştir.

37. Lego Filmi (2014) IMDb: 7.7 Metacritic: 83

Lego Filmi (2014)

Seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie, Charlie Day, Liam Neeson ve Morgan Freeman’ın yer aldığı Lego Filmi 2014 yılında vizyona girmiş ABD, Avustralya ve Danimarka ortak yapımı üç boyutlu, bilgisayar animasyonu, macera, komedi filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Phil Lord otururken yapımcılığını Dan Lin ve Roy Lee yapmaktadır. Dünya çapında elde ettiği başarı ile 462 milyon doların üzerinde bir hasılat yapmıştır ve BAFTA En İyi Animasyon Film Ödülü’nü kazanmıştır.

36. Oyunbozan Ralph (2012) IMDb: 7.7 Metacritic: 72

Oyunbozan Ralph (2012)

Yönetmen koltuğunda Rich Moore’un oturduğu, yapımcılığını Clark Spencer’ın, senaristliğini ise Phil Johnston ve Jennifer Lee’nin yaptığı Oyunbozan Ralph, 2012 yılında gösterime girmiş ABD yapımı bir animasyon filmidir. Konusu atari oyununu oynandığı binayı yıkan ve kötü bir adam olan Ralph’in yıllardır aynı işi yapmaktan sıkılması ve bunun üzerine gelişen olayları anlatmaktadır. Oyunbozan Ralph bir Walt Disney yapımıdır ve başta Film Eleştirmenleri En İyi Animasyon Ödülü olmak üzere pek çok ödül de kazanmıştır.

35. Oyuncak Hikayesi 4 (2019) IMDb: 7.7 Metacritic: 84

Oyuncak Hikayesi

Oyuncak Hikayesi 4, Josh Cooley tarafından yönetilmiş ve 2019 yılında vizyona girmiş ABD yapımı, üç boyutlu animasyon komedi macera filmidir. Filmin yapımcılığını Jonas Rivera ve Mark Nielsen yaparken müzikleri ise Randy Newman’a aittir. Konu itibariyle kaşıktan yapılmış bir oyuncak olan Forky adlı karakterin başından geçen maceralar anlatılmaktadır. Film seyirci ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenilmiş ve bu bağlamda Akademi, Altın Küre, Annecy Film Festivali gibi ödüller başta olmak üzere pek çok ödül kazanmıştır.

34. Kubo ve Sihirli Telleri (2016) IMDb: 7.7 Metacritic: 84

Kubo ve Sihirli Telleri (

Kubo ve Sihirli Telleri; yönetmenliği Travis Knight’a, senaryosu Marc Halmes’e, yapımcılığı ise Layka’ya ait olan film 2016 yılında vizyona girmiş ABD yapımı üç boyutlu, stop motion, aksiyon, macera filmidir. Kubo ve Sihirli Telleri 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Görsel Efekt kategorilerinde aday gösterilmiştir. Film Noel Gecesi Kabusu’ndan sonra En İyi Görsel Efekt ödülüne aday gösterilen ikinci film, her iki ödüle de aday gösterilen ilk filmdir. Filmin müzikleri ise Dario Marianelli’ye aittir.

33. Gökten İnen Melek (1964) (1988) IMDb: 7.7 Metacritic:88

Gökten İnen Melek

Orijinal ismi Mary Poppins olan Gökten İnen Melek, 1964 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir fantastik müzikal filmidir. Film Avustralyalı yazar P.L. Travels’ın 1935 yılından itibaren İngiltere ve ABD’de yayımlanmaya başlamış çocuk kitapları dizisinden uyarlanmıştır. Konu itibariyle Londra’da 1910 yılında Edward devri zamanında geçen filmin yönetmen koltuğunda Robert Stevenson otururken yapımcılığı ise Bill Walsh’a aittir. Gökten İnen Melek’in oyuncu kadrosunda Julie Andrews, Dick Van Dyke, Karen Dotrice, Matthew Gerber, David Tomlinson ve Glynis Johns gibi isimler yer alırken müzikleri ise Richard M. Sherman ve Irwin Kostal’a aittir. Film; Akademi, Altın Küre, Laurel, BAFTA ve Grammy olmak üzere pek çok ödül de kazanmıştır.

32. Küçük Cadı Kiki (1989) IMDb: 7.8 Metacritic: 83

Küçük Cadı Kiki

Film Eiko Kadano’nun 1985 tarihinde yayımlanmış aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Seslendirme kadrosunda Minami Takayama, Rei Sakuma, Keiko Toda, Minami Takayama, Kappei Yamaguchi, Köichi Yamadera, Mieko Nobusawa ve Köichi Miura gibi isimler bulunmaktadır. 13 yaşında inatçı ama aynı zamanda becerikli ve azimli bir kız olan Kiki’nin eğitimini tamamlayıp cadı olabilmek yaşadıklarını anlatan filmin müzikleri ise Joe Hisaishi’ye aittir. Küçük Cadı Kiki’nin yönetmen koltuğunda oturan Hayao Miyazaki’ye göre film Japon gençlerinin çocukluktan çıkması ve bu süreçte aile bağları ve özgürlükleri arasındaki girdaba değinmektedir. Filmin ABD’deki ilk gösterimi ise Seattle Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleşmiştir.

31. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 (2014) IMDb: 7.8 Metacritic: 77

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 2014 yılında vizyona girmiş ABD yapımı animasyon macera filmidir. Yönetmenliğini Dean Deblois’in yapımcılığını Bonnie Arnold’un yaptığı film Cressida Cowell’in aynı adlı eserinden uyarlanmıştır. Konu itibariyle Viking köylüleri ve ejderhaların barışmasından beş yıl sonra beraber uyum içinde yaşamalarını anlatıyor. Başlıca karakterleri; Hıçkıdık Horrendous Haddıck III, Astrid Hofferson, Dişsiz, Kayıtsız Zebella, Geğirik, Sümüklü, Balık Ayak, Sert Ceviz ve Ters Ceviz ve Valka’dır. IMDB puanı 7.8 gibi başarılı bir orana karşılık gelmektedir. Ayrıca 600 milyonu aşkın bir hasılat elde etmiştir.

30. 6 Süper Kahraman (2014) IMDb: 7.8 Metacritic: 74

 6 Süper Kahraman

6 Süper Kahraman yönetmenliğini Don Hall ve Chris Williams’ın, yapımcılığını Roy Conli’nin ve senaristliğini ise Jordan Dan Gerson ve Robert L. Baird’in yaptığı 2014 yılında vizyona girmiş ABD yapımı aksiyon macera animasyon filmidir. Konu itibariyle Hiro Hamada adlı bir çocuğun savaş robotu yaparak Yama ile dövüşmesiyle birlikte gelişen hikayeleri anlatmaktadır. Müzikleri Henry Jackman’e ait olan film yapılırken Autodesk Maya tekniği kullanılmıştır. 6 Süper Kahraman, seyirci ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenilmiştir.

29. E.T. (1982) IMDb: 7.9 Metacritic: 91

 E.T. (1982)

E.T orijinal ismiyle E.T the Extra- Terrestrial 1982 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir bilimkurgu filmidir. Yönetmenliğini Steven Spielberg’in, yapımcılığını Steven Spielberg ve Kathleen Kennedy’in, senaristliğini ise Melissa Mathison’un yaptığı filmin müzikleri ise John Williams’a aittir. Filmin oyuncu kadrosunda Henry Thomas, Dee Wallace, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Peter Coyote ve Erica Eleniak yer almaktadır. E.T Amerika Film Enstitüsü tarafından hazırlanmış tüm zamanların en iyi 100 ABD filminin yer aldığı listede 1998’de 25, 2007 ise 24. sırada yer almaktadır. Film 792 milyon doların üzerinde bir hasılat ederek büyük de bir başarı kazanmıştır.

28. Bir Yılbaşı Hikâyesi (1983) IMDb: 7.9 Metacritic: 77

Bir Yılbaşı Hikâyesi

Bir Noel Hikayesi 1983 yılında vizyona girmiş, yönetmenliği Bob Clark’a, yapımcılığı Rene Dupont’a, senaryosu ise Jean Shepherd, Leigh Brown ve Bob Clark’a ait Amerika ve Kanada ortak yapımı bir komedi filmidir. Filmin oyuncu kadrosunda Melinda Dillon, Darren McGavin,Randy Parker, RD Robb, Zack Ward, Tedde Moore ve Peter Billingsley gibi isimler yer alırken müzikleri ise Paul Zaza ve Carl Zittrer’a aittir. Bir Noel Hikayesi seyirci ve eleştirmenlerden tam not alarak en iyi noel filmleri arasında girmeyi başarmıştır. Film 1997’den bu yana her yıl düzenli olarak TNT’de bir maratonda gösterilmektedir. Tüm bunların yanı sıra 1984’te iki tane Kanada Genie Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

27. Noel Gecesi Kabusu (1993) IMDb: 7.9 Metacritic: 82

Noel Gecesi Kabusu

1993 yılında vizyona girmiş Noel Gecesi Kabusu, ABD yapımı bir müzikal animasyon filmdir. Filmin yönetmenliğini Henry Selick yaparken seslendirme kadrosunda ise Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O’Hara, William Hickey, Gleen Shadix ve Ken Page gibi isimler yer almaktadır. Noel Gecesi Kabusu ilerleyen zamanlarda kitap haline getirilmiştir ve kitaba filmden görüntüler de eklenmiştir. En İyi Görsel Efekt Akademi Ödülü’ne aday gösterilen film, bu alanda bir animasyon filmi için ilki başarmıştır.

26. Yaman Tilki (2009) IMDb: 7.9 Metacritic: 83

Yaman Tilki (2

Yönetmenliğini Wes Anderson’un yaptığı ve orijinal ismi Fantastic Mr. Fox olan Yaman Tilki 2009 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir animasyon filmidir. Roald Dahl’ın aynı isimli romanından uyarlanan film; Tilki Mr. Fox ve ailesinin karınlarını doyurabilmek için çiftliklerden tavuk aşırmalarını ve yakalanmaları sonucunda da başlarından geçenleri anlatmaktadır. Filmin müzikleri Alexandre Desplat’e aitken yapımcılığı ise Allison Abbate, Scott Rudin, Wes Anderson ve Jeremy Dawson’a aittir. 67. Altın Küre ve 82. Akademi Ödüllerine aday gösterilen film Annecy 2010 da ise toplamda iki ödülle birden ayrılmıştır. Filmin seslendirme kadrosunda ise George Clooney, Bill Murray, Jason Schwartzman, Meryl Streep, Owen Wilson ve Willem Dafoe gibi isimler yer almıştır.

25. Mucize (I) (2017) IMDb: 7.9 Metacritic: 66

Mucize (I)

Mucize orijinal ismiyle Wonder 2017 yılında vizyona girmiş ve RJ. Palacio’nun 2012 yılında aynı adla yayımlanmış romanından uyarlanmış film ABD yapımı bir dram filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Stephen Chobosky otururken yapımcılığı ise David Hoberman ve Todd Lieberman’a aittir. Treacher Collins sendromlu bir çocuk olan August Pulllman’ın sosyal hayata uyum sağlamada yaşadığı iletişim problemlerini anlatan filmin oyuncu kadrosunda ise Julia Roberts, Owen Wilson, Jacop Tremblay, Noah Jupe, Izabela Vidovic, Bryce Gheisar, Mandy Patinkin ve Daveed Diggs gibi isimler yer almaktadır. İzleyici ve eleştirmenlerden tam not alan film dünya çapında 306 milyon dolarlık bir hasılat yaptı. Ayrıca 90. Akademi Ödülleri’nde En İyi Makyaj ve Saç Şekillendirme dalında aday gösterilmiştir.

24. Gökteki Kale (1986) IMDb: 8 Metacritic: 78

Gökteki Kale

Gökteki Kale orijinal ismiyle Laputa:Castle in the Sky, yönetmenliği ve senaryosu Hayao Miyazaki’ye ait olan ve 1986 yılında vizyona girmiş bir Japon anime filmidir. Film başarısıyla gösterime girdiği 1986 yılında Animate Anime Büyük Ödülü’nü kazanmıştır. Yapımcılığını Isao Tkahata’nın yaptığı filmin müzikleri ise Joe Hisaishi’ye aittir. Filmde ; Sheeta adındaki bir genç kızın gizemli mavi bir taşa sahip olması ve hükümet adına çalışan ajanlar tarafından kaçırılıp bilinmeyen bir yere götürülmesi anlatılır. Sheeta filmdeki ana karakterimizdir. Sessiz, sakin ve sevecen bir kızdır. Diğer karakterlerimiz ise Pazu ve Muska ‘dır. Pazu; madende çalışan, inatçı hareketli ve hırslı bir çocuktur. Muska ise acımasız ve kötü karakterli biridir.

23. Prenses Gelin (1987) IMDb: 8 Metacritic: 77

Prenses Gelin (

Prenses Gelin, yazar William Goldman’in 1973 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanmış ve 1987’de gösterime girmiş ABD yapımı bir komedi filmidir. Konu itibariyle bir dedenin hasta torununa okuduğu bir masaldan bahseden filmin yönetmen koltuğunda Rob Reiner otururken senaryosu ise yine William Goldman’e aittir. Prenses Gelin; genel anlamda komedi türünde bir film olmasına rağmen fantezi, aşk ve macera ögeleri de taşır ve bu ögelerin birleşiminden oluşur.

22. İnanılmaz Aile (2004) IMDb: 8 Metacritic: 90

İnanılmaz Aile

İnanılmaz Aile 2004 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir bilgisayar animasyonu ve aksiyon komedi filmidir. Filmin yönetmenliğini Brad Bird yaparken yapımcılığı ise John Walker ve John Lasseter’a aittir. Filmin müzikleri ise Michael Giacchino’ya aittir. İnanılmaz aile, süper güçlere sahip olan bir ailenin bu güçlerini gizlemek zorunda kalmasını anlatmaktadır. Ayrıca Annie Ödülü ve Huho Ödülünü de kazanmıştır ve En İyi Sinema Filmi Ödülü dalında Altın Küre Ödülleri’ne aday gösterilmiştir.

21. The Goonies (1985) IMDb: 8 Metacritic: 62

The Goonies (1985)

The Goonies Türkçe’ye çevrilmiş ismiyle Define Avcıları 1985 yılında gösterime girmiş ABD yapımı bir macera komedi filmidir. Oyuncu kadrosunda Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Martha Plimpon, Robert Davi, Joe Pantoliano ve Anne Ramsey gibi isimler yer alırken yönetmenliğini ise Richard Donner yapmaktadır. Konusu ise; ABD’de bir kasabada yaşayan bir grup çocuğun evlerinin golf sahası yapılmak istenmesine odaklanmaktadır. Bu çocuklar evlerinin yıkılmasını önlemek için tavan arasında buldukları bir harita ile define avına çıkarlar. Filmin yapımcıları Harvey Bernhard ve Richard Donner iken müzikleri ise Dave Grusin’e aittir. Ayrıca Anne Ramsey, filmdeki Mama Fratelli rolüyle 1986 yılında ABD Bilimkurgui Fantezi ve Korku Filmleri Akademisi’nin En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Satürn Ödülü’nün sahibi olmuştur.

20. Soul (2020) IMDb: 8 Metacritic: 83

Soul (2020)

2020 yılında gösterime girmiş Soul, yönetmen koltuğunda Pete Docter’in yer aldığı ABD yapımı bir bilgisayar animasyonlu fantastik komedi drama filmidir. Filmin yapımcılığını Dana Murray yaparken senaryosu ise Pete Docter, Mike Jones ve Kemp Powers’a aittir. Soul, bir Joe Gardner adındaki bir müzik öğretmeninin yanlışlıkla ayrılan ruhunu bedenini birleştirmeye çalışmasını anlatmaktadır. Joe Gardner sonrasında da bir caz müzisyeni olmak istemektedir. Ayrıca Soul bir Pixar filmidir ve Afikalı-Amerikalı bir karakterin yer aldığı ilk Pixar filmidir. Filmin seslendirme kadrosunda; Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Rachel House, Alice Braga Richard Ayoade ve Phylicia Rashad gibi isimler alırken müzikleri ise Trent Reznor, Atticus Ross ve Jon Batiste’ye aittir. Film Altın Küre başta olmak pek çok ödül kazanmıştır.

19. Billur Köşk (1939) IMDb: 8.1 Metacritic: 92

Billur Köşk (1939

Orijinal ismi, The Wizard Of Oz olan ve Türkçeye Billur Köşk olarak çevrilmiş olan film 1939 yılında vizyona girmiş bir ABD yapımı fantastik müzikal filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda Victor Fleming, Mervyn LeRoy ve King Vidor oturmaktadır. Bir Hollywood klasiği olan filmin konusu ise; halası ve onun eşiyle birlikte bir çiftlik hayatı süren Dorothy’in, köpekleri Toto’dan rahatsız olan komşuların tehditleri üzerine Toto’yu da alarak uzaklara gitmesini anlatır. Oyuncu kadrosunda; Judy Garland, Frank Moran, Ray Bolger ve Berth Lahr gibi isimlerin yer aldığı filmin senaryosu ise Noel Langley ve Florence Ryerson’a aittir. Billur Köşk Cannes ve Berlin Film Festivali başta olmak pek çok platformda gösterime girmiş ve 2 dalda Akademi Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

18. Neşeli Günler (1965) IMDb: 8.1 Metacritic: 63

Neşeli Günler (

Neşeli Günler 1965 yılında vizyona girmiş ABD yapımı müzikal filmdir. Orijinal ismi ise The Sound Of Music’tir. Film, 1959 yılında çıkmış yine aynı isimde olan Broadway müzikalinden uyarlanmıştır. Senaryosu Ernest Lehman’a ait olan filmin yönetmen ve yapımcı koltuğunda ise Robert Wise oturmaktadır. Oyuncu kadrosunda ise Julie Andrews, Cristopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Charmian Carr,Heather Menzies ve Nicholas Hammond gibi isimlerin yer alırken filmin müzikleri ise Richard Rodgers ve Oscar Hammerstein II’e aittir. Film 1930’lu yıllarda Avusturya’nın Salzburg şehrinde bir manastırda yaşayan Maria karakterinin rahibe olma çabalarını komik bir şekilde anlatmaktadır.

17. Komşum Totoro (1988) IMDb: 8.1 Metacritic: 86

Komşum Totoro

Komşum Totoro, yönetmenliği ve senaristliği Hayao Miyazaki’ye yapımcılığı ise Toru Hara’ya ait olan 1988 yılında gösterime girmiş bir Japon anime filmidir. Totoro karakteri filmde geçen ve ayıya benzeyen doğaüstü bir karakterdir. Totoro bu filmle birlikte Studio Gibs’in maskotu haline gelmiştir. Bu yüzden Studio Gibs’e ait olan tüm filmler Totoro karakterinin görünmesiyle başlamaktadır. Totoro artık Studio Gibs ve Hayao Miyazaka ile özdeşleşmiş bir karakter haline gelmiştir. Müzikleri Joe Hisaishi’ye ait olan film, babaları profesör olan iki kız kardeşin tedavi gören annelerinin kaldığı hastaneye daha yakın olmak için bir köye taşınmaları anlatılıyor. İki kız kardeş bu köye taşınınca orman ruhları ile aralarında bir bağ oluşmaya başlar.

16. Demir Dev (1999) IMDb: 8.1 Metacritic: 85

 Demir Dev (1999)

Hogarth Hughes adında genç bir çocuğu konu alan Demir Dev 1999 yılında gösterime girmiş ABD yapımı bir animasyon bilim kurgu aksiyon filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Brad Bird yer alırken, yapımcılığı ise Allison Abbate ve Des McAnuff’a aittir. Senaryosu ise Ted Hughes’un 1968 yılında yayımlanmış Demir Adam adlı eserinden uyarlanmıştır. Müzikleri ise Michael Kamen’a ait olan film gerek seslendirme kadrosu gerekse konusu itibariyle oldukça beğenilmiş ve dünya çapında büyük başarılar kazanmıştır. Bu başarısı sonucunda da 31 milyon doların üzerinde bir hasılat elde etmiştir.

15. Sevimli Canavarlar (2001) IMDb: 8.1 Metacritic: 79

Sevimli Canavarlar

Sevimli Canavarlar yönetmenliği Peter Docter’e, yapımcılığı ise Graham Walters ‘a ait olan 2001 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir bilgisayar 3D animasyon filmidir. Filmin seslendirme kadrosunda John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi, James Coburn ve Jennifer Tilly gibi isimler yer alırken müzikleri ise Randy Newman’e aittir. Sevimli Canavarlar, Canavarlar Dünyası adına sahip olan kendilerine ait bir dünya içerisinde yaşayan canavarların insanlarla bir araya gelmesi durumunda yaşadıkları trajikomik olayları ele alır. Film ABD’de vizyona girdikten bir yıl sonra yani 2002 yılında da Türkiye’de seyirciyle buluşmuştur ve oldukça beğenilmiştir. Sadece çocukların değil yetişkinlerin de severek izlediği Sevimli Canavarlar, 562 milyon doların üzerinde bir gişe hasılatı yaparak büyük de bir başarı elde etmiştir.

14. Ratatuy (2007) IMDb: 8.1 Metacritic: 96

Ratatuy (2007

Ratatuy orijinal ismiyle Ratatouille, 2007 yılında gösterime girmiş Fransız yapımı bir bilgisayar animasyon filmidir. Filmin yönetmenleri, Brad Bird ve Jan Pinkava’dir. Brad Bird filmi 2005 yılında Jan Pinkava’den almıştır. Adını ise bir Fransız yemeği olan Ratatouille’dan alan filmin yapımcısı Brad Lewis iken, senaristleri ise Brad Bird, Jan Pinkava, Jim Capobianco, Emily Cook ve Kathy Greenberg’dir. Ratatuy’un seslendirme kadrosunda ise Patton Oswalt, Lou Romano, Peter Sohn, Brad Garret, Ian Holm, Brian Dennehy, Janeane Garofalo ve Peter O’Toole gibi isimler bulunurken filmin müzikleri ise Michael Giacchino’ya aittir. En İyi Animasyon dalında Oscar ve BAFTA gibi ödülleri kazanan film gişede de büyük bir başarı elde etmiştir.

13. Chak De! India (2007) IMDb: 8.1 Metacritic: 68

Chak De! India

Nicholas Pileggi'nin aynı isimli romanından uyarlanan Sıkı Dostlar, gerçek hayatta da yaşamını sürdürmüş olan bir gangsterin hayatını anlatıyor. Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese'nin yer aldığı ve bu isim ile birlikte muhteşem bir yapım halini alan film ‘ABD Ulusal Film Arşivi Korunması Gereken Eserler’ listesine girmiştir. Bu nedenle de günümüzde de sıklıkla izlenen filmler arasında yer almaktadır. Dünyanın en fazla dikkat çeken konuları arasında yer alan suç, dostluk ve ihanet konuları ile film, seyirciyi ekran başına kitlemektedir. Hep beraber soygun yapmaya kalkışan ve arkadaşlarını öldürerek mafya içerisinde yükselmeye başlayan Henry ve Jimmy’nin hayat hikayesi anlatılıyor.

12. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010) IMDb: 8.1 Metacritic: 75

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, 2003 yılında yayımlanan ve filmle aynı isme sahip olan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin kitabının uyarlaması olarak seyircinin karşısına çıkmaktadır. 2010 yılında vizyona giren, ABD yapımlı 3 boyutlu bir animasyon filmidir. Filmin seslendirme kadrosunda pek çok ünlü isim yer alırken yönetmen koltuğunda ise Chris Sanders ve Dean Deblois yer almaktadır. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin’de Hiccup adındaki bir gencin Viking kabilesine ait olabilmek için ejderha avcılığı yolundaki maceraları ele alınır. Yapımcılığını Bonnie Arnold, müzisyenliğini ise John Powell’in yaptığı film izleyici ve eleştirmenlerden tam not alarak yaklaşık 500 milyon dolar hasılat elde etmiştir. Özellikle ABD ve Kanada’da fazlasıyla başarılı olmuştur.

11. Klaus: Sihirli Plan (2019) IMDb: 8.1 Metacritic: 65

Klaus: Sihirli Plan (2019)

Klaus:Sihirli Plan, yönetmenliğini Sergio Pablos’un, yapımcılığını Jinko Gotoh, Sergio Pablos ve Marisa Roman’ın ve senaristliğini ise Sergio Pablos, Jim Mahoney ve Zach Lewis’ın yaptığı film 2019 yılında piyasaya sürülmüş İspanya yapımı bir animasyon komedi-drama filmidir. Film 19. Yy’da bir ada kasabasında yaşayan ve oyuncakçı olan Klaus ile onun arkadaşı olan bir postacıyı anlatmaktadır.Ayrıca filmin ana teması noeldir. Klaus:Sihirli Plan dijital bir platform olan Netflix’te gösterime girmiştir ve Netflix’in ilk orijinal animasyon filmidir.

10. Kayıp Balık Nemo (2003) IMDb: 8.2 Metacritic: 90

Kayıp Balık Nemo

Kayıp Balık Nemo, yönetmenliğini Andrew Stanton ve Lee Unkrich’in, yapımcılığını Graham Walters’ın ve senaristliğini ise Andrew Stanton’un yaptığı film 2003 yılında vizyona girmiş ABD yapımı bir 3 boyutlu animasyon filmidir. Filmin seslendirme kadrosunda Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould ve William Dafoe gibi isimler bulunurken müzikleri ise Thomas Newman’a aittir. Film bir palyaço balığı olan Marlin’in karısının ölümünden sonra oğlu Nemo’ya olan düşkünlüğünden bahseder. Nemo bir gün ansızın kaybolur ve Marlin de onu bulmak için olanca gücüyle çabalar. Kayıp Balık Nemo, gösterime girdiği ilk üç günde 70 milyon dolar hasılat yaparak o zamana kadarki en iyi canlandırma filmleri arasında en iyi açılış yapan film olmuştur. Ayrıca Kayıp Balık Nemo, En İyi Canlandırma Filmi Oscar’ının da sahibi olmuştur.

9. Yürüyen Şato (2004) IMDb: 8.2 Metacritic: 80

Yürüyen Şato (2004)

Yürüyen Şato, yönetmenliğini Hayao Miyazaki’nin , yapımcılığını Rick Dempsey’in ve senaristliğini ise Reiko Yoshida’nın yaptığı 2004 yılında vizyona girmiş bir Japon anime filmidir. Film İngiliz bir yazar olan Diana Wynne Jones’un 1986’da aynı adla yayımlanmış romanından uyarlanmıştır. Japon seslendirme kadrosunda Chieko Baisho, Takuya Kimura, Akihiro Miwa, Haruka Kato, Ryunosuke Kamiki, Tatsuya Gashuin, Yayin Kazuki ve Yo Oizumi gibi isimlerin bulunduğu filmin müzikleri ise Joe Hisaishi’ye aittir. Yürüyen Şato, kendiyle barışamayan ve genç bir kız olan Sophie’nin bir anda haksız yere lanetlenerek ihtiyar bir kadına dönüştürülmesini konu ediniyor. İlk gösterimi 5 Eylül 2004 yılında Venedik Film Festivali’nde yapılmıştır. Yaklaşık 230 milyon doların üzerinde hasılat elde eden film finansal olarak en başarılı Japon filmlerinden biri haline gelmiştir.

8. Ters Yüz (I) (2015) IMDb: 8.2 Metacritic: 84

Ters Yüz (I) (2015)

2015 yılında vizyona giren Ters Yüz; aile kategorisinde en çok izlenen filmlerden bir tanesi olarak izleyici karşısına çıkıyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğin Pete Docter gerçekleştiriyor. Cannes Film Festivali’nde pek çok kişinin büyük beğenisini toplayan film, küçük yaştaki bir çocuğun ilginç hikayesini anlatıyor. Babasının başka bir yerde yeni bir iş sahibi olması ve bu işe başlaması ile hayatı değişen Riley, yeni hayatına başlamak istiyor. Böylece yeni bir hikaye başlıyor. Filmin içerisinde üzüntü, korku, öfke, aşk, neşe gibi duygular yer alıyor. Yeni hayatına alışmak için çabalayan Riley’e en çok yardım eden duygu ise neşe oluyor. Filmin başrollerinde pek çok başarılı isim yer alıyor ve vizyona girdiği ilk günden bu yana her geçen gün daha fazla izlenmesi ile dikkat çekiyor.

7. Oyuncak Hikayesi (1995) IMDb: 8.3 Metacritic: 85

 Oyuncak Hikayesi (1995)

1995 yapımlı Oyuncak Hikayesi, oyuncakların aslında insanlarla aynı davranışlara sahip olmasını anlatır. Sevimli bir çocuk olan Andy’nin, oyuncakları hakkında bilmediği bir özellik vardır.Oyuncaklar insanların yokluğunda canlanırlar. Andy’nin gözde oyuncağı olan kovboy Woody ise oyuncakların lideridir. Buzz-Lightyear’ın eve gelmesiyle birlikte Andy Buzz’la daha çok oynamaya başlar. Lider olan Woody’nin kıskançlıkları başlar. Bu başarılı yapım Akademi Özel Başarı Ödülü, Amerikan Yapımcılar Birliği Özel Liyakat Ödülü ve daha fazlasını almayı başarmıştır. Aksiyon, animasyon, komedi kategorileriyle izlenmesi gereken film serileri arasına giriyor.

6. Yukarı Bak (2009) IMDb: 8.3 Metacritic: 88

Yukarı Bak (2009)

2009 yapımlı Yukarı Bak, tamamen rastlantı eseri, iki çocuğun karşılaşmasıyla başlar. Carl ve Ellie’nin çocukluktan, evliliklerine; evliliklerinden yaşlılıklarına kadar süren olayları anlatır. Maceracı ve çocuksu kişiliğe sahip Ellie’nin hayali dünyayı gezmektir. Carl ise sessiz ve utangaç bir çocuktur. Yaşlılıklarında Ellie’nin ani ölümüyle Carl, çok sevdiği rahmetli karısının hayalini gerçekleştirmek için yola koyulur. Yukarı Bak, 3 boyutlu komedi, dram ve macera türünde bir animasyon filmi olup Pixar Animation Studios tarafından yapılmıştır. 82. Akademi Ödülleri’nde En iyi Animasyon Filmi ve En İyi Film Müziği ödüllerine layık olmuştur. Animasyon olmasına rağmen her yaştan kitleye hitap etmektedir. Bu büyük başarısıyla izlenilmesi gereken önemli bir yapım olduğunu kanıtlıyor.

5. Coco (I) (2017) IMDb: 8.4 Metacritic: 81

Coco (I) (2017)

Animasyon ve fantastik film kategorisinde öne çıkan 2017 yapımı CoCo , müzik tutkusunun peşinden giden Miguel’in maceralarını anlatır.12 yaşındaki Miguel ‘in idolü ise Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz ‘dur. Müzisyenin şarkılarını dinleyen Miguel, müzik tutkusunu ailesine göstermeye çalışırken kendini ölüler diyarında bulur. Ölüler diyarından çıkış yolunu ararken ailesi ile ilgili yeni şeyler keşfeder. Müzik ve macera dolu filmin yönetmen koltuğunda ise Lee Unkrich oturuyor. Müzik tutkusu öne çıkan yapımın müzikleri ise Michael Giacchino tarafından yapılıyor.

4. Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2018) IMDb: 8.4 Metacritic: 87

Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2018)

Çizgi romandan uyarlanan ve vizyona girdiği ilk zamandan bu yana popüler bir film olan Örümcek Adam: Örümcek Evreninde pek çok film kategorisine dahil oluyor. 14 Aralık 2018 yılında vizyona girmiş olan filmi; aile, animasyon ve aksiyon filmi sevenler günümüzde de sıklıkla ve keyifle izliyor. Örümcek adam: Örümcek Evreninde Brooklyn’de yaşayan Miles Morales'in insan dışı özelliklerinin bulunması ve bu özellikler ile dünyayı kurtarmaya çalışmasını konu ediniyor. Babası polislik yapan, annesi ise hemşire olarak çalışan Miles, yeni bir okula başlıyor ve bununla birlikte olaylar birbiri ardınca sıralanıyor.

3. Aslan Kral (1994) IMDb: 8.5 Metacritic: 86

Aslan Kral (1994)

Aslan Kral, yavru bir aslanın maceralarını konu edinen filmler arasında yer alıyor. Animasyon kategorisine de dahil olan bu filmde ormanların kralı olarak bilinen Mufasa’nın oğlunun olması ile yaşanan kıskançlıklar anlatılıyor. Simba ismini alan küçük aslanın amcası Scar’ın planları ve ihaneti ile filmin gidişatı şekilleniyor. Simba ise büyüdüğünde Scar’ın ihanetinin sonucunun intikamını almanın hayali ile pek çok şey gerçekleştiriyor. IMDb puanı 8.5 olan filmin yönetmenliğini Jon Favreau gerçekleştiriyor. Oyuncular arasında ise Donald Glover, James Earl Jones ve daha fazlası yer alıyor. Filmin Satellite En İyi Animasyon Filmi Ödülü, Seslendirme Ödülü başta olmak üzere birbirinden farkı ödülleri bulunuyor. Hem çocuklar için hem de yetişkinler için uygun olan filmler arasında yer alıyor.

2. Şahane Hayat (1946) IMDb: 8.6 Metacritic: 89

Şahane Hayat (1946)

Şahane Hayat; pek çok olumsuzluğu yaşamış bir iş insanının en son intihar etme eşiğine gelmesini konu ediniyor. İntihar etmeye karar vermiş olan ünlü iş insanı köprüye gidiyor ve intihar etmeye hazırlanıyor. Tam yaşamına son vereceği anda ‘koruyucu melek’ olarak görülen Clarence geliyor ve George’u hayatına son vermekten kurtarmak için onunla bir oyun oynamaya karar veriyor. George’a hayatında olmasa çevresindeki insanların ne halde olacaklarını gösteriyor ve film bu iç ısıtan yönü ile seyircinin beğenisini kazanıyor. Amerikan yapımlı Şahane Hayat’ın yönetmenliğini Frank Capra gerçekleştirirken oyuncular arasında ise herkesin yakından tanıdığı James Stewart, Lionel Barrymore ve Donna Reed bulunuyor. Aynı zamanda senaristler arasında ise Philip Van Doren Stern ve Frances Goodrich yer alıyor.

1. Ruhların Kaçışı (2001) IMDb: 8.6 Metacritic: 89

Ruhların Kaçışı (2001)

2001 yapımlı Ruhların Kaçışı, annesi ve babasına yardımcı olmak isteyen Chihiro’nun yanlışlıkla hayaletlerin serbest kalmasına neden olması ile başlar. Chihiro’nun yaşamını sürdürebilmek için hayaletlerin serbest kaldığı otele giriş yapması gerekir. Hem gerilimin hem de aşkın içinde bulunduğu filmde yalnızca korku ögeleri değil aynı zamanda sevgi ve aşk da yer alır. Bu eşsiz filmin yönetmenliğini ünlü isim Hayao Miyazaki gerçekleştiriyor. Ruhların Kaçışı’nın pek çok ödülü de bulunuyor. En İyi Animasyon Filmi Ocsar’ı, Altın Ayı ve daha fazlasını almayı başaran filmde Rumi Hiiragi, Susan Egan ve Daveigh Chase yer alıyor. Film gerek konusu gerekse başarıları ile ön plana çıkıyor. Mutlaka izlenmesi gereken aile filmleri arasında yer alıyor.