JFIF dosyaları JPG'e nasıl çevrilir?

JFIF dosyaları JPG formatına nasıl çevrilir? jfif nasıl jpg yapılır sorusu sıklıkla merak edilen konulardan biri. MAC'te ya da Windows'ta Jfif dosyaları JPG formatına çevirme işlemlerini anlattık. İster çevrimiçi bir uygulama kullanın, ister anlattığımız yöntemleri deneyin, dönüştürmek çok kolay...

JFIF dosyaları JPG'e nasıl çevrilir?

JFIF dosyaları JPG formatına nasıl çevrilir? Eğer elinize bir JFIF görüntü dosyası ulaşırsa endişelenmeyin: Dosyayı daha yaygın JPG formatına dönüştürmek sadece kolay bir işlem değil, aynı zamanda bu format zaten hemen her programda sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz bir tür JPG dosyasıdır. JFIF, modern JPG dosya formatının daha eski bir sürümüdür ve internetten resim indirirken sıklıkla bir JFIF dosyasıyla karşılaşabilirsiniz.

Bir JFIF dosyası, JPG sıkıştırmasını kullanır, ancak dosya biçiminin mimarisindeki nispeten küçük birkaç ayrıntı farklıdır. Günümüzde, standart bir JPG dosyasını açan ve kullanan hemen hemen her program bir JFIF dosyasını da tanıyacaktır. Yine de bu dosya biçimini dönüştürmek oldukça kolaydır.

Paint İle JFIF Dosyasını Jpg Yapmak

Windows'taki çoğu fotoğraf ve grafik programı, herhangi bir JFIF dosyasını JPG olarak tanır ve bu da dosyayı açmayı kolaylaştırır. Daha sonra JPG olarak kaydetmek için Farklı Kaydet komutunu kullanabilirsiniz. Paint'te bunu yapmak için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz.

  1. Paint'i başlatın. Başlat arama kutusunda "paint" yazarak uygulamayı bulabilirsiniz.
  2. JFIF dosyasını açın. JFIF'i açık bir Paint penceresine sürükleyebilir veya Dosya'yı ve ardından Aç'ı tıklatarak görseli bulabilirsiniz.
  3. Dosya, Farklı Kaydet ve ardından JPEG Resmi'ne tıklayın. Yeni dosyayı nereye kaydetmek istediğinizi belirtin.

Mac'te JIFIF Dosyasını Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

JFIF ve JPG dosya biçimleri hemen hemen aynı olsa da, MacOS, .jfif dosya uzantısına sahip dosyaları tanıyacak şekilde tasarlanmamıştır. Yine de, Mac programları, görüntülerin JPG olduğunu düşünürlerse JFIF dosyalarını açabilir ve işletim sistemini buna “kandırmak” için yalnızca dosyayı yeniden adlandırmanız gerekir.

  1. Finder'ı başlatın ve ardından dönüştürmek istediğiniz JFIF dosyasını bulun.
  2. Dosya adına tıklayın, biraz bekleyin ve tekrar tıklayın. Artık dosya adını değiştirebilirsiniz.
  3. .jfif dosya uzantısını .jpg olarak değiştirin ve Enter'a basın.
  4. Açılır iletişim kutusunda, bu değişikliği yapmak istediğinizi onaylayın.

Mac ve fotoğraf yazılımınız artık bu görsele bir JPG’ymiş gibi davranacaktır. İsterseniz, dosya yapısının JPG dosya biçimiyle %100 uyumlu olduğundan emin olmak için Önizleme'de açabilir ve JPG olarak kaydedebilirsiniz.

  1. Dosyaya çift tıklayın, dosya Önizleme uygulamasında görünecektir.
  2. Menü çubuğunda Dosya'yı ve ardından Dışa Aktar'ı tıklayın.
  3. İletişim kutusunun Biçim bölümünde, dosya adını ve hedefini ayarlayın, ardından Kaydet'e tıklayın.

Çevrimiçi Uygulamalarla Jfif-JPG dönüştürme

Genel olarak, Windows bilgisayarınızdaki veya Mac'inizdeki herhangi bir üçüncü taraf uygulaması, bir JFIF dosyasını bir JPG gibi açabilecektir ve dosyayı olduğu gibi kullanabilir veya bu noktada JPG olarak kaydedebilirsiniz. JFIF dosyalarını örneğin Photoshop'ta veya diğer hemen her fotoğraf yazılımında açabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz çevrimiçi dosya dönüştürücü Convertio'yu kullanarak bir JFIF dosyasını JPG'ye dönüştürebilirsiniz.

  1. Convertio'yu herhangi bir web tarayıcısında açın.
  2. Dosyaları Seç'e tıklayın ve JFIF dosyasını seçin.
  3. Menünün şu anda JPG olarak ayarlandığından emin olun.
  4. Dönüştür'e tıklayın.
  5. Dosya dönüştürülür ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.