Ünlü milyarderin Netflix'teki zararı dudak uçuklattı

Amerika’nın en tanınmış yatırımcılarından biri olan William Ackman, 400 milyon dolardan fazla bir zarara uğradı. Yatırımcının Netflix hissesi almasının ardından Netflix’in hisseleri %35 düşüşü gördü.

Ünlü milyarderin Netflix'teki zararı dudak uçuklattı

William Ackman Netflix’in hisseleri %35 düşüşü görürken üç ay önce satın aldığı 3,1 milyon hisseyi satarak ani bir U dönüşü yaptı. Ackman, Ocak ayında abonelikler için hayal kırıklığı yaratan bir tahminin hisse fiyatını düşürmesinden sadece birkaç gün sonra akış hizmetine 1 milyar doların üzerinde para aktarmıştı. Ani değer kaybı, yatırımcının haftalar önce övgü yağmuruna tuttuğu şirkete sırt çevirmesine neden oldu.

Ackman, Ocak ayı sonlarında yaklaşık 3,1 milyon Netflix hissesi satın aldığını açıklayarak yayın şirketinde %0,7 hisseye sahip oldu ve Pershing Square’i en büyük 20 hissedarından biri yaptı. Netflix’in hisse senedi fiyatındaki düşüşle birlikte kayıp büyük oldu.

"Netflix'e Yatırım Yapmak Riskli"

CNN’in haberine göre, Bloomberg tarafından yapılan hesaplamalar, kaybın 435 milyon dolar olduğunu iddia ediyor. Ackman, Netflix’in iş modelini değiştirme planlarının mantıklı olduğunu, ancak şirkete yatırım yapmanın çok riskli olduğunu söyledi:

“Netflix’in işini anlamak temelde basit olsa da, son olayların ışığında, şirketin gelecekteki beklentilerini yeterli derecede kesin olarak tahmin etme yeteneğimize olan güvenimizi kaybettik.”

Netflix'in Hisse Fiyatları

Netflix'in hisse fiyatlarının hızla yükselme nedeni koronavirüs pandemisi nedeniyle evde zaman geçiren insanların sayısının artmasıydı. Ancak pandeminin etkisini giderek azaltması ve Disney+ ya da HBO Max gibi rakiplerin ortaya çıkması Netflix için iyi olmadı.

Netflix, salı günü yaptığı açıklamada ilk çeyrekte 2000 abone kaybettiğini duyurdu. Bu durum, akış hizmetinin 2011’den bu yana ilk abone kaybını işaret ediyordu. Şirket, ikinci çeyrekte 2 milyon abone daha kaybedeceğini tahmin ediyor. Netflix, gelirin bu çeyrekte istediği kadar hızlı artmadığını da açıklamıştı.