TikTok’ta video kaydetme nasıl yapılır?

TikTok’ta video kaydetme nasıl yapılır? Yazımızdan gerekli adımları takip ederek siz de TikTok video kaydetme işlemlerini gerçekleştirebilir, TikTok videolarını galerinize kaydedebilir, dilediğiniz sosyal medya platformlarında bu videoları paylaşabilirsiniz.

TikTok’ta video kaydetme nasıl yapılır?

Modern dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan teknoloji, insanların hayatında oldukça büyük bir yer edinmiştir. Neredeyse her an ihtiyaç duyulan ve kullanılan teknolojik cihazlar, vazgeçilmez bir hale gelmiştir ve dolayısıyla teknolojik cihazlara olan ihtiyaç her geçen gün artmıştır. Teknolojik cihazlara olan bu bağlılık, dolaylı olarak bazı uygulamalara olan ilgiyi de artırmıştır. Kullanıcıların severek kullandığı uygulamalardan biri olan TikTok, özellikle cep telefonlarında yer alan en popüler uygulamalardan birisidir.

2017 yılında ByteDance tarafından Musical.ly bazında oluşturulan TikTok uygulaması, yaklaşık olarak 155 ülkede aktif olarak kullanılır durumdadır. Küresel video paylaşım topluluğu olarak nitelendirilen TikTok’ta, kullanıcılar 1 dakikalık kısa videolar oluşturarak oldukça geniş kitlelere ulaşır. TikTok kullanıcıları tarafından çekilen bu kısa videolar, yine TikTok uygulaması üzerinden düzenlenir ve ilgi çekici hale getirilir.

tiktok

Kısa videolar üzerinde metin ekleme, çıkartma/emoji ekleme ve efekt ekleme gibi çeşitli işlemler yapılmasına olanak sağlayan TikTok uygulaması, aynı zamanda bu videolara kapak ekleme imkanı da sağlar. Kullanıcılar tarafından özenle çekilen ve paylaşılan bu videolar, TikTok keşfetine çıkar ve oradan milyonlarca kişiye ulaşır. TikTok kullanıcıları videolarına yorum ve beğeniler ile geri dönüşler alarak takipçi sayısını da ciddi oranda artırabilme imkanına sahip olur. Dolaylı olarak özellikle popülaritesini artırmak isteyen ya da popüler olmak isteyen kullanıcılar, TikTok uygulamasına oldukça fazla zaman ayırır.

Popüler olmak isteyen kullanıcıların yanı sıra yalnızca eğlence amaçlı video çekimi yapan kullanıcılar da vardır. Bahsedilen bu TikTok videolarını kullanıcılar kolay bir şekilde kaydedebilir. TikTok video kaydetme işlemi oldukça kolaydır ve kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilir. Siz de TikTok video kaydetme işlemlerini gerçekleştirerek TikTok videolarını galerinize kaydedebilir, dilediğiniz sosyal medya platformlarında bu videoları paylaşabilirsiniz.

TikTok’ta Video Kaydetme İşlemi Nasıl Yapılır?

TikTok video kaydetme işlemi, TikTok uygulamasında bulunan yerleşik araçları kullanarak mümkün olabilmektedir. Doğrudan kolay bir şekilde TikTok videosu kaydetmenizi sağlayan yerleşik araçları kullanabilmek için izlemeniz gereken bazı adımlar bulunur. TikTok video kaydetme işlemine başlamak için kaydetmek istediğiniz videoyu izlerken videonun üzerine uzun bir süre basılı tutmalısınız. Videoya basılı tutma işlemini gerçekleştirdikten sonra ekrana gelen menüden ‘Videoyu Kaydet’ seçeneğine dokunarak ilgili TikTok videosunu kaydedebilirsiniz. Eğer videoya uzun süreli basılı tuttuğunuz halde ‘Videoyu Kaydet’ seçeneği ile karşılaşmadıysanız bir diğer kaydetme yönteminden faydalanabilirsiniz. TikTok video kaydetme işlemini gerçekleştirmek için kullanacağınız ikinci yöntem, kaydetmek istediğiniz videonun sağ tarafında yer alan ‘Paylaş’ seçeneğine dokunmaktır. İlgili seçeneğe dokunduktan sonra alt kısımda videoyu paylaşmak için kullanacağınız sosyal medya hesaplarının bulunduğu bir ekran ile karşılaşmalısınız. Yine bu noktada karşınıza çıkan ‘Videoyu Kaydet’ seçeneğine dokunarak TikTok video kaydetme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. TikTok video kaydetme işlemi için TikTok’ta yer alan yerleşik araçların haricinde Musicallydown gibi çeşitli uygulamalardan da faydalanabilirsiniz.

TikTok’ta Video Kaydetme İşlemi Sonrasında Karşı Tarafa Bildirim Gider Mi?

TikTok kullanıcıların sıklıkla merak ettiği konulardan birisi de video kaydetme işlemi sonucunda video sahibine bildirim gidip gitmeyeceğidir. TikTok vasıtasıyla paylaşılan ve milyonlarca kişi tarafından izlenen bu videolar, diğer kullanıcılar tarafından indirilebilir. Fakat indirme işlemi sonucunda videonun sahibine bildirim gitmemektedir. Dolayısıyla bu noktada kullanıcıların dikkatli olması gerekir. Eğer videolarınızın diğer kullanıcılar tarafından kaydedilmesini istemiyorsanız videolarınızı gizleyebilir ya da hesabınızı gizli moda alarak videolarınızın yalnızca takipçileriniz tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz. Herkese açık olma özelliğini taşıyan TikTok videolarını tercihleriniz doğrultusunda kolay bir şekilde indirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: