WhatsApp görüntülü arama nedir, nasıl yapılır?

Son yılların en popüler uygulaması WhatsApp ile görüntülü arama yaparak sevdiklerinizi görebiliyorsunuz. Peki WhatsApp görüntülü arama nasıl yapılıyor? Merak edilen soruların yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

WhatsApp görüntülü arama nedir, nasıl yapılır?

İlk olarak 2009 yılında piyasaya sürülen WhatsApp, birçok farklı işletim sistemini destekleyen mesajlaşma, arama ve haberleşme uygulaması olarak tanımlanır. Kullanıcılarına birçok farklı imkan sağlayan WhatsApp uygulaması Erlang programlama dili ile oluşturulmuştur. Düzenli olarak güncellenen ve her geçen gün farklı bir özellik ile farklılaşan WhatsApp uygulaması, görüntülü arama özelliği ile de dikkatleri üzerine çeker. WhatsApp görüntülü arama sayesinde kişilerinizi dilediğiniz zaman WhatsApp üzerinden arayabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Neredeyse bütün akıllı telefonlar tarafından desteklenen bu özellik, kullanıcıların en çok kullandığı özelliklerden birisidir. Siz de WhatsApp görüntülü arama yapabilmek için bahsedilecek olan adımları izleyebilir, WhatsApp’ın sunduğu imkanlardan yararlanma fırsatına sahip olabilirsiniz.

WhatsApp’ta Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

whatsapp

WhatsApp kullanıcılarının merak ettiği konulardan birisi, WhatsApp görüntülü arama işlemini başlatmak için hangi adımların uygulanacağıdır. Oldukça kolay ve açıklayıcı olan WhatsApp görüntülü arama yapma adımlarını izleyerek sizler de sevdiklerinizle WhatsApp üzerinden görüntülü bir şekilde görüşebilir, gününüze keyif katabilirsiniz.

WhatsApp görüntülü arama özelliğinden faydalanmak için öncelikle görüntülü arama yapmak istediğiniz kişiye WhatsApp kişilerinizden bulmalı ve bir sohbet başlatmalısınız.

  • Sohbet başlatma işlemini gerçekleştirdikten sonra ‘’kamera’’ simgesi ile gösterilen görüntülü arama seçeneğine dokunmalısınız.

  • Bunun yanı sıra WhatsApp’ınızdan ‘’Aramalar’’ sekmesine gelerek de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Aramalar sekmesine geldikten sonra ‘’Yeni Arama’’ simgesine dokunmalısınız.

  • Ardından arama yapmak istediğiniz kişiyi bulmalı ve görüntülü aramaya dokunmalısınız.

WhatsApp görüntülü aramanın nasıl yapılacağının yanı sıra WhatsApp görüntülü arama alma işleminin nasıl yapılacağı da kullanıcılar tarafından merak edilen konular arasındadır. Telefonunuz kilitliyken gelen görüntülü WhatsApp aramasını almak için ekranı yukarı kaydırabilirsiniz. Bu şekilde gelen görüntülü WhatsApp aramasını yanıtlayabilirsiniz. Gelen görüntülü aramayı reddetmek için telefon ekranını yukarı kaydırabilirsiniz.

WhatsApp uygulamasının sunduğu imkanlardan bir diğeri de görüntülü arama sırasında sesli aramaya geçiş yapmaktır. Eğer siz de sevdiklerinizle görüntülü arama yaparken bağlantıyı koparmadan sesli aramaya geçmek istiyorsanız bahsedilecek olan adımları izleyebilirsiniz. WhatsApp görüntülü aramadan WhatsApp sesli aramaya geçmek için öncelikle görüntülü arama sırasında ‘’Kamerayı Kapat’’ simgesine dokunmaktır. Kamerayı kapattığınız anda bu işlem görüntülü arama yaptığınız kişiye direkt olarak iletilir. WhatsApp sesli aramaya geçebilmek için karşınızdaki kişinin de kamerasını kapatması gerekir. Görüntülü arama yaptığınız kişi de kamerasını kapattıktan sonra sesli aramaya geçebilirsiniz.

Görüntülü aramadan sesli aramaya geçiş olduğu gibi sesli aramadan görüntülü aramaya geçme imkanı da WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulmuştur. Sesli aramadan görüntülü aramaya geçmek için sesli arama sırasında ‘Görüntülü Arama’ya ve ardından ‘Geçiş Yap’a dokunmanız gerekir. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz anda konuştuğunuz kişiye görüntülü aramaya geçmesi için bir istek gönderilir. Konuştuğunuz kişi gelen isteği kabul ettiği takdirde sesli aramadan görüntülü aramaya geçebilir, görüntülü arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

WhatsApp üzerinden görüntülü bir şekilde grup araması da gerçekleştirebilirsiniz. Görüntülü grup araması gerçekleştirmek için WhatsApp’ı açmalı ve ‘Aramalar’ sekmesine dokunmalısınız. Aramalar sekmesine geldikten sonra ‘Yeni Arama’ya ve ardından ‘Yeni grup araması’na dokunabilir, aramaya eklemek istediğiniz kişileri kişilerinizden bulabilirsiniz. Aramaya eklemek istediğiniz kişileri belirledikten sonra ‘Görüntülü Arama’ya dokunarak görüntülü grup aramasını başlatabilirsiniz. Bireysel sohbetten de görüntülü grup araması gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle görüntülü arama yapmak istediğiniz kişilerden herhangi birisi ile bir sohbet açmalı ve ‘Görüntülü Arama’ya dokunmalısınız. Yönelttiğiniz arama kabul edildiğinde ‘Aç’a ve ardından ‘Katılımcı Ekle’ye dokunmalısınız. Aramaya eklemek istediğiniz kişiyi belirledikten sonra ‘Ekle’ye dokunabilir, bireysel sohbet üzerinden görüntülü grup araması işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: